18 kirjaa kesälomalla – elän tarinoista!

Asetin pitkän opettajan kesälomani (oikeammin vapaajakso) tavoitteeksi lukea tai kuunnella kirjan viikossa. Lukuna tämä tarkoitti tavoitteen asettamishetkellä yhteensä kahdeksaa kirjaa. Tiesin sen olevan realistinen ja täysin mahdollinen tavoite kahdestakin syystä: ensinnäkin kesäisin kirjagenree vaihtuu aina kevyempään, joukossa on mm. dekkareita ja dekkarintapaisia sekä chick lit -teoksia, ja toiseksi olen pääasiassa lomalla kymmenvuotiaan kanssa kaksi kuukautta. Tulee päiviä, tunteja ja hetkiä, jolloin kirja on erikiva kaveri!

Oikeastaan on vielä kolmaskin tärkeä syy. Se, että kesällä ehtii keskittyä kirjoihin. Päivät ovat pitkiä, illat valoisia. Lenkillä, pyöräillessä ja kotiterassin kahvihetkellä (myös siivotessa) voi uppoutua kiehtoviin tarinoihin, päästä hetkeksi pois omasta arjestaan.

Kahvi, kirja ja aurinkolasit

Tavoitteeseeni olin päässyt kolmannella lomaviikollani. Olin suorastaan elänyt tarinoista. Luin tai kuuntelin (vuorottelen näitä äänikirjapalvelussa) kaikkiaan 18 kirjaa. Kokosin koko lomalukemistoni tähän postaukseen. Kerron kirjan ja lyhyesti ajatukseni siitä. Kaikki kirjat ovat olleet jollakin tasolla ihan hyviä ja perusviihdyttäviä, osa yltää viiden tähden lukukokemuksiksi.

Kesälomalla luetut tai kuunnellut kirjat:

1 Lucy Diamond: Uusien alkujen talo. Kesäloman ensimmäinen teos. Ihana, kepeä, tunnelmallinen. Kiehtovat henkilöhahmot. Neljä tähteä.

2 Paula Noronen: Tarja Kulho: Paha saa palkkansa. Hulvaton, kiehtova, humoristinen. Noronen lukee teoksen itse, mikä on piste iin päälle. Suosittelen. Neljä ja puoli tähteä.

3 Hanna Päivärinta: Pidä minua vielä. Melko melankolinen, rohkea , paikoin yllättävä ja nopeasti koukuttava. Perushyvä. Kolme tähteä.

4 Maiju Markkanen ja Tero Tiittanen: Taidankin tästä lähteä. Ihan kiva. Nopea ja kepeä. Pienet treffitarinat saivat hymyn huulille. Kolme tähteä.

5 Eppu Nuotio ja Tiina Brännare: Veto. Vuorokaudessa luettu, nopea koukuttaja. Hyvin juonitettu, hauska kolmen tähden teos.

6 Maija Kajanto: Korvapuustikesä. Oijoi. Ihanan kepeä, taattua Maija Kajantoa. Tarina vie eteenpäin, koukuttaa. Hieman kliseinen tarina, kuitenkin taiten kirjoitettu, paikoin yllättäväkin. Neljä tähteä.

7 Mari Kurkiniitty: Ihanan kamala elämä maalla. Ehdottomasti yksi loman parhaista teoksista. Kiinnostava tarina, jota olisi lukenut pidempäänkin. Neljä tähteä.

8 Henriikka Rönkkönen: Rakkausshokkihoito. Huonoin kesälomakirja. Huonoin kirja pitkään aikaan. Roisi, revittelevä, paikoin tylsä ja hämmentävä. Olin unohtanut, etten pidä kirjailijasta enkä hänen aiemmasta tuotannostakaan. Yksi tähti.

9 Sofia Pekkarinen: Elämänpeli.  Perushyvä, kepeä ja nopea. Kolmen tähden tarina mukavilla oivalluksilla ja kiehtovilla henkilöhahmoilla.

10 Satu Rämö: Hildur. Kesäloman paras kirja, heittämällä viiden tähden teos. Upea, upea teos. Dekkari, joka vie nopeasti mukanaan. Taiten rakennettu, takaumat ja nykyhetki vuorottelevat sekoittamatta lukijaa. Kirjailija on onnistunut luomaan hienot henkilöhahmot. Lue lisää Hildurista täältä.

Nainen lukee kirjaa riippumatossa11 Eppu Nuotio: Myrkkykeiso. Hildurin jälkeen oli hankala aloittaa uutta, mutta vuorokaudessa pääsin kiinni tähän mahdottoman kivaan ja koukuttavaan kirjaan! Erittäin hyvä teos, sijoittuu kotikaupunkiini Turkuun. Kerroksellinen ja kutkuttava. Neljä tähteä.

12 Eppu Nuotio: Anopinhammas. Edellisen kirjan seuraaja. Jälleen ihana dekkarintapainen, johon jää nopeasti koukkuun. Erittäin hyvin rakennettu tarina. Neljä tähteä.

13 Eppu Nuotio: Elämänlanka. Kolmas osa Nuotion dekkarisarjassa. Näihin tulee himo! Pidän erityisesti siitä, että perushenkilöhahmot säilyvät – ja olen oppinut niistä pitämään. Kunpa meidän kaikkien naapurissa asuisi yksi Ellen Lähde. Tämä yltää (niukin naukin) myös neljään tähteen, mutta ei ole yhtä kiva kuin kaksi aiempaa sarjan teosta.

14 Eppu Nuotio: Leinikkimekko. Tätä suositeltiin, ja päätin tarttua siihen kivan Ellen Lähde -sarjan jälkeen. En viehtynyt tästä yhtä paljon kuin aiemmista Nuotion teoksista, vaikka tarina oli oivallinen ja kerronta tuttua Eppu Nuotiota. Kolme ja puoli tähteä.

15 Julien Sandrel: Toinen elämäni. Ranskalainen kirja kaiken suomalaisjännityksen jälkeen tuntui hyvältä valinnalta. Olin siirtänyt tätä äänikirjahylyssäni jo ainakin neljästi. Aluksi oli hankala päästä kyytiin, keskivaiheilla olin ihan kärryillä ja loppua kohti jopa hiukan tykästyin. Ihan jees tarina. Lukijasta en pitänyt. Kaksi ja puoli tähteä.

Nainen kirja kädessä16 Veera Nieminen: Kottikärrykaruselli. Tätä kirjaa suositeltiin, ja minä hyllytin sen oitis. Kottikärrykaruselli vie lukijan hevosmaailman hulvattomien kulissien taakse. Vaikka tämä ei ollut erityisen hieno teos, huumoria siinä oli riittäväsi. Nauroin ääneen monesti tätä kuunnellessani. Kolme tähteä.

17 Tiina Tuppurainen: Kuvittelen sinut vierelleni. Autofiktiivisessa teoksessa kuvataan 2000-luvun alun helsinkiläistä lesbokulttuuria. Jollakin tavalla kiehtova kirja, joka kuitenkin kompastelee stereotypioihin ja halventavaan kielenkäyttöön. Autofiktiolle ominaiseen tyyliin teoksessa ei ole selkeää juonta, vaan tarina etenee hapuilevasti. Minä-kerronta on onnistunut, ja kertojan tunteet, tunnelmat ja ihmissuhteet on kuvattu taiten. Kolme tähteä.

18 Veera Nieminen: Avioliittosimulaattori. Kesälomani viimeinen kirja ja toinen Veera Nieminen. Teos oli täynnä kesäistä maalaisromantiikkaa ladattuna isolla kauhallisella elämäniloa. Avioliittosimulaattori on hyvänmielenkirja, joka sopii erityisesti lomalukemistoon. Lukijasta en pitänyt, päädyinkin välillä perinteiseen lukemiseen. Kolme tähteä.

Se oli sellainen kirjakesä. Syksyllä tartun hieman syvällisempiin teoksiin, eikä lukutahtini taida pysyä lomavauhdissa. Viisikko-kirjakerhomme elokuun dekkari-genren teoksena tartumme Vera Valan uusimpaan. Se starttaa arjen ja samalla syyskauden lukusetin!

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet kirjat oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (12)
 1. Oi monia hyviä teoksia omalle lukulistalle!

  1. Kiva, jos löydät tästä jotain luettavaa 🙂

   Minna

 2. Tyylimurun Tiina
  17.8.2022, 20:24

  Vau, hieno lista! Vähän kade, kun en lähelläkään tuota. Paitsi ihan peiliin katsomisen paikka. Kirjat on parhaita -pitäisi lukea ahkerammin. Tai kuunnella. 😁

  1. Mä todella ylitin tavoitteeni tänä kesänä ja nautin joka hetkestä! Älä turhaan ole kade, yksikin luettu tai kuunneltu kirja on hyvä juttu 🙂

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *