3 x kuukauden kuva – toukokuu

Nadine Via per aspera ad astra -blogista haastoi minut mukaan 3 x kuukauden kuva -blogihaasteeseen. Tarkoituksena on kerran kuussa, vuoden 2023 jokaisena kuukautena, julkaista kolme eri kuvaa seuraavista kategorioista:

 1. Arkikuva
 2. Kuukauden huippuhetki
 3. Ei mennyt kuin Strömsössä

Tässä tulee toukokuun kolmikko!

Arkikuva

Kasvihuone kuvattuna sisältä

Toukokuun arki oli perusarkea. Siihen mahtuivat aimo annos toimittajan työtä, monen monta lenkkiä ja kotitreeniä, ruoanlaittoa, harrastekuskauksia, siivouspäiviä ja kaikenlaista tosi arkista. Kasvihuone saatiin kasaan, ja siitä huolehtiminen kuulukin jokapäiväiseen arkeen toukokuussa.

Siksi arkinen kuvavalintani sijoittuu takapihallemme. Kasvihuonetta on ihana ihmetellä. Parasta on, kun pienet vihreät salaatin, retiisin ja persiljan alut alkavat kurkistella mullasta.

Kuukauden huippuhetki

Sirmionen vanhan kaupungin taloja

Teimme puolison kanssa pienen matkan Italiaan. Huippuhetki sijoittuukin sinne: aamiaiset, lämpimät päivät, pienet retket ja kiireettömät illalliset. Voiko sitä ihminen enempää toivoa? Sirmione oli ihana paikka, jossa sai mukavasti kulumaan muutaman päivän. Retkeilime autolla Gardajärvellä, ja kuviksi olisi voinut valikoitua oikeastaan mikä tahansa matkalla taltioimistani hetkistä.

Ei mennyt kuin Strömsössä

Terotinpurut lattialla

Usein ei mene. Ja usein ne hetket, jolloin ei mene, ajoittuvat kiireisiin arkiaamuihin tai johonkin muuhun meneillään olevaan hässäkkään. Niin nytkin.

Olin ajatellut, että minulla on hyvin aikaa valmistautua tulevaan työpäivään. Pesin hampaita, kampasin hiukseni ja aloin sutia meikkiä kasvoille. Yhtäkkiä huomasin, että olin auttamatta aikataulusta myöhässä. Aloin kiirehtiä. Kulmakynä oli tietenkin tylsä, joten kaivelin teroittimen esille. Ja hups. Vanhoja puruja täynnä oleva teroitin lipsahti kädestäni lattialle, ja purut levisivät ympäriinsä.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe
Kommentit (9)
 1. Toukokuun kuvat kertovat - Kurssikeskus Kinanen
  4.6.2023, 13:46

  […] Tähän on tultu […]

 2. Arki on ihmisen parasta aikaa 😁! On kivaa, jos arki sujuu ja sinne saa ujutettua kaikkea kivaa tekemistä.

  Italia on kerrassakin ihana. Upea luonto, hyvää ruokaa, mukavat ihmiset – siellä on aina ilo käydä. Pienikin loma piristää kummasti.

  Niinpä, kiireissä saa vaikka mitään kämmejä aikaiseksi. Jälkeenpäin lähinnä naurattaa.

  1. Totta joka sana 🙂

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *