Maailman helpoin arkiruoka: tortillapitsat vartissa

Antiruoanlaittaja tässä hei. Kuten olen aiemmin maininnut, en ole kokki-ihmisiä. En pidä ruokalistan suunnittelusta enkä liioin hellan äärellä touhuamisesta. Käytän jokapäiväisissä ruokahulinoissa perusarkiruokalistaa, jota pyöritän viikosta toiseen.

Olen viime aikoina lisännyt siihen yhden valtavan helpon ja nopean ruoan: tortillapitsan! Niitä syövät nekin, jotka eivät perinteisistä tortilloista tykkää. Kuten minä itse.

Tortillapitsat kannattaa tehdä sellaisena päivänä, jolloin eilistä jämäruokaa on jäljellä. Esimerkiksi jokaviikkoista spagettikastiketta. Jauhelihamössöä voi hyödyntää pitsatäytteenä. Itse käytän lihaisana täytteenä aina jääkaapista löytyvää kalkkunaleikettä.  Vinkiksi vielä, että kannattaa tehdä koko tortillapaketti kerralla, vaikka syöjiä ei olisikaan monta, sillä nämä toimivat seuraavana päivänä vallan mainiosti lämmitettyinä!

Tortillapitsat pellillä

Tortillapitsoihin tarvitset:

8 tortillalevyä

Purkillisen tortillatomaattisörsseliä (käytän medium-vahvaa), muukin tomaattikastike sopii. Jauhelihakastikekin sopii.

1-2 pussillista mozzarella-juustoraastetta

Kalkkunaleikettä, jauhelihaa, metvurstia jne. maun mukaan pilkottuna

Sipulia tai purjoa

Kirsikkatomaatteja

Paprikaa

Pitsamaustetta

Mustapippuria

Kokoa tortillapitsat näin:

  1. Lämmitä uuni (kiertoilmalla 200 astetta, tavalliseen 225).
  2. Asettele tortillalevyt uunipelleille leivinpaperin päälle.
  3. Levitä kullekin tortillalevylle tomaattikastiketta (tai jauhelihakastiketta).
  4. Ripottele seuraavaksi juustoraastetta (kyllä, tämä tulee ennen täytteitä!) tasaisesti levyille.
  5. Levitä juustoraasteen päälle haluamasi täytteet.
  6. Ripottele vielä hieman juustoa päälle.
  7. Lisää mausteet.
  8. Pitsat valmistuvat uunissa hetkessä, tarkkaile, etteivät ne pala.
  9. Tarjoile salaatin kera.
  10. Tämä on siitä kiva ohje ja ruoka, että se toimii myös ilman mitään ”varsinaisia täytteitä”, margaritana. Tällöin tomaattikastikkeen päälle laitetaan juustoa – ja siinä se!

Meillä tämä ruoka kiertää listassa viikoittain. Se on vartissa valmis ja hyvä niin!

Tähän on tultu.

Minna

 

Voit kurkata myös muita ruokajuttujani ja -vinkkejäni:

Ruuhkavuodet: Mitä kaikkea voikaan loihtia jauhelihasta?

Viisi arkiruokavinkkiä ruuhkavuosissa eläjille

Maukas ja proteiinipitoinen kasvissosekeitto on ruuhkavuosiarjen pelastus

puheenaiheet ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.