Helpot ja kivat joulukortit yhdessä lapsen kanssa

…ja yksin omassa seurassaan.

Me olemme melkein joka vuosi tehneet itse joulukortit. Huomaan pyörittäväni melko samoja teemoja korteissani, joten tänä vuonna päätin, että teemme jotain, josta lapsi tykkää ja johon lapsikin kykenee. Päätin samalla, että teen myös kortteja, joista itse tykkään ja joita itse tykkään tehdä.

En ole perinteinen leikkaa-liimaa-tuhtaa-askartelija, vaan tykkään enneminkin piirtää, maalata, kuvittaa ja kuvitella.

Joulukortteja pöydällä

Tämän vuoden korteissa seikkailevat porot tai porontapaiset, modernit enkelit ja tontut. Askarteluun otin mukaan yksitoistavuotiaan, joka oli riemuissaan. Näihin kortteihin tarvitaan korttipohjia (mikä tahansa kartonki käy), kuviollisia korttipohjia, huopaa tai muuta kangasta, poron sarvia, enkelitarroja, hyvää joulua -kangasnauhaa sekä liimaa, tusseja ja sakset.

Mitään sen hienompaa sapluunaa tai mallia meillä ei ollut, vaan kehittelin päässäni poro-hahmon, ja valmiista kangassydämistä taiteilimme palloja, tonttulakkeja ja poroille nenät. Vain mielikuvitus on rajana tällaisessa touhussa! Valkoisen korttipohjan päälle liimasimme kuviollista paperia, jonka päälle hahmot laitettiin. Osaan korteista kiinnitimme (liimalla) kangasnauha-joulutoivotuksen, osan jätimme blankoiksi. Molemmat viehättäviä.

Kun yksitoistavuotias askarteli poro-, tonttu- ja enkeli-kortteja, minä valmistelin joulukranssi-korttitarpeet. Näihin kortteihin tarvitaan yksivärisiä korttipohjia (mieluusti vaaleita), vihreää akryylimaalia tai vaikka leimasinväriä, kumipäinen lyijykynä, musta ohut tussi sekä punainen ohut tussi.

Kranssi-joulukortit pöydällä

Lähikuva joulukorteista

Vihreä maalia tursotetaan paperinpalaselle. Tämän jälkeen kumipäisen lyijykynän kumin pää kastetaan maaliin ja ikään kuin leimataan paperille. Toistetaan, kunnes kranssi miellyttää omaa silmää. Minä tein osasta runsaita, osasta pieniä, osasta suuria – kaikki ihan kivoja! Kun kaikki kortit on ”leimattu” ja maali kuivunut, voi kranssin yläreunaan piirtää mustalla ohuella tussilla rusetin ja nauhan. Sitten punaisella ohuella tussilla piirretään sopiviin väleihin pieniä punaisia palloja (pisteitä). Valmis.

Korteista tuli todella kivat, ja me ihailimme lapsen kanssa niitä pitkään. Yksinkertaisista aineksista syntyy ihan tyylikkäitä – ja monia erilaisia! – kortteja.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ystavat-ja-perhe oma-elama hopsoa
Kommentit (6)
 1. Kauniita kortteja olette tehneet. Saajat ovat varmasti otettuja itse tehdystä jouluaarteesta.

  1. Kiitoksia! Toivotaan! 🙂

   Minna

 2. Tyylimurun Tiina
  16.12.2022, 11:10

  Ihanan reippaita olette! Itsetehty kortti on aina ilo saada. Hyviä ideoita tuli tästä!

  1. Joo, joskus pitää olla 😉 Ainut vaan, että kortit on vielä lähettämättä…

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *