Neljäs kesälomaviikko kuvina

Uskomatonta, että olen ollut kesälomalla jo neljä viikkoa. Onneksi liki toinen samanmoinen on vielä edessä. Miksi aika kesällä – ja lomalla yleensäkin – kuluu niin nopeasti? Kuten olen aiemminkin todennut, vaikka ei tekisi mitään ihmeellistä tai erikoista, yhtäkkiä on sunnuntai. Tälläkin viikolla olemme viettäneet aikaa kotinurkilla, lisäksi olemme vierailleet Muumimaailmassa ja piipahtaneet mökillä, seikkailleet jokirannassa, lähimetsissä ja maauimalassa. Ennen kaikkea olemme nauttineet aurinkoisista päivistä. Kokosin viikon parhaat tällä viikolla yleisön toiveesta kuvina!

Maanantai

Maanantain vietimme kotosalla. Peruspäivä aamulenkkeineen, kotitreeneineen ja pyörälenkkeineen. Kävimme shoppailemassa alennusmyynneissä iltapäivällä. Teimme sen Skanssissa, jonne seikkailimme pyörillä yhdeksänvuotiaan kanssa. Teimme yhdessä eläinjoogaa mummon tuomilla uusilla tuliaiskorteilla. Lempikortikseni (tytär halusi, että valitsemme sellaiset) valikoitui  Orava – ”kurkistan uusiin suuntiin”. Aurinkoinen hellepäivä pakotti iltapulahdukselle lähirannalle. Vesi taisi olla yhtä lämmintä kuin ilma…

Lapsi pelaa eläinjoogakorteilla

Tiistai

Mies ja lomilla oleva Matruusipoika lähtivät mökkihommiin saareen, me tytöt jäimme kotiin. Olimme lupautuneet naapurin terassikukkien hoitajiksi ja suoritimme tehtäväämme säntillisesti. Kävimme maauimalassa, jossa lapsi hyppi hienoja uimahyppyjä.

Illalla mies laittoi kuvan jalastaan – häntä oli purrut mökillä rantakäärme.

Olin hetken varma, että minua huijataan, mutta hyvin pian selvisi, että totta joka sana. Olin huolesta soikeana ja pakotin miehen soittamaan lääkärille. Loppu hyvin kaikki hyvin, eikä puremasta koitunut mitään sen suurempaa.

Lapsi hyppää uimahypyn

Keskiviikko

Tätä lomapäivää oli odotettu innolla: oli aika lähteä Muumimaailmaan. Tapasimme useita hahmoja, kuljeskelimme, katsoimme teatteriesityksen ja ihailimme maisemia. Lopuksi lounastimme Naantalin vanhassa kaupungissa ja sitten lähdimme kohti Turkua. Mukava päivä, josta lisää tuonnempana.

Tyttö katsoo kaukoputkella

Torstai

Yhdeksänvuotias odotti koko viikon torstain kirjastoretkeä ja kirjaston takapihan teatteriesitystä. Siellä me taas olimme. Suut hymyssä, yhtä kokemusta rikkaampana. Ensi viikolla on vielä yksi esitys, sitten tämä lysti loppuu. Iltapäiväruoan syötyämme suuntasimme vielä maauimalaan. Yhdeksänvuotias vilvoittelee uimalla ja hyppimällä veteen, minä seisoskelen, kuljeskelen ja hörpin kahvia kuivalla maalla häntä vahtien.

Turun pääkirjaston takapihan taideteos

Perjantai

Aamulenkki, kuten jokaisena aamuna, kotitreeni perään ja sitten viileään suihkuun. Laitoin robotti-imuri-Hilun käyntiin ja sutaisin nopeasti samalla vessan ja kylpyhuoneen siistiksi. Nopea viikkosiivous suoritettu… Iltapäivällä suuntasimme isovanhempien mökille autotien päähän.

Yhdeksänvuotias ui, minä kahvittelin ja sitten me kaikki pelasimme kierroksen uutta satuhahmo-peliä.

Aloitimme uuden äänikirjan (Aino Huilajan Pakumatka) kahden hengen kirjakerhomme kanssa. Heti ensimetreiltä todella hyvä teos!

Mökkilaituri

Lauantai

Heräsin todella aikaisin. En saanut enää unta. Nousin, keitin kahvit, tein aamupalat ja kirjoittelin blogia ja kirjaani. Sitten suuntasin aamulenkille äänikirjaa kuunnelleen. Yksinäisten hetkieni ja retkieni jälkeen kävimme keskustassa ostamassa lapselle uuden päiväkirjavihkon ja minulle viikonloppukimpun.  Lapsen yleisurheilutreenien aikana me aikuiset pääsimme kahden Cafe Qwenseliin kahville. Ihanaa! P.S. Äänikirja oli niin vietävän hyvä, että sain sen loppuun lauantai-illalla. Kuudes kesälomakirja luettu!

Kahvilla Cafe Qwenselissä

Sunnuntai

Ei ihmeitä. Peruslenkit ja kotitreenit kuulalla. Lounaan jälkeen suuntasimme maauimalaan samalla tutulla kaavalla: lapsi ui, minä vahdin ja otan kuvia, kun hän pyytää. Olimme liikenteessä pyörillä ja kotiintulomatkalla päätimme vielä katsastaa Turun kesäkadun tarjonnan ja kiertää Majakkarannan kautta kotiin.

Majakkarannan maisemia

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe
Kommentit (4)
 1. Hyviä kuvia 👍🏻

  1. Kiitos! Ne ovat melko autenttisia kuvia meidän arjesta 🙂
   Juuri pohdin, että tarvitsisinkohan uuden puhelimen, jossa olisi hitusen parempi kamera…
   Saisi napsittua parempia kuvia ja erilaisin säädöin.

   Minna

 2. Aivan ihania hetkiä kotikonnuilla teillä ♥

  1. Kiitos, niin onkin! Se on hassua, että ensin on ihmeissään, että pitää olla vain kotinurkilla, sitten ei millään lähtisi muualle. Tai jos ja kun lähtee, on olevinaan kiire kotiin. 🙂

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *