Ruusufinni hoidossa – missä mennään nyt?

Kirjoitin aiemmin koronarokotteesta ja koronan sairastamisesta puhjenneesta ruusufinnistä. Aiemmin täysin terveelle, persikkaiselle iholleni ilmestyi ensin erikoista punaista ihottumaa, johon hetken kuluttua nousi pieniä näppyjä sekä suuria muhkuroita ja kraatereita.

Sain ruusufinni-diagnoosin ja kaikenlaisia lääkerasvoja, joista ei juurikaan ollut apua. Söin lisäksi antibioottia, mutta jouduin keskeyttämään kuurin vakavien haittavaikutusten takia.

Minnan kasvokuva
Tässä iholla ei ole lainkaan meikkiä, vain kosteusvoidepohja. Ruusufinni on lähes kadonnut. Silmissä on ripsiväriä ja kulmat on siistitty meikikynällä.
Ihonhoitotuotteet hyllyllä
Hyvin arkinen kuva kylpyhuoneen hyllyltä. Bionin tuotteet ja Is Clinicin pikkuputelit esillä. Näitä tuotteita käytän päivittäin.

Sitten selvittelin asiaa itsekseni ja löysin Turusta kosmetologin, joka on erikoistunut ruusufinnin ja aknen hoitoon. Ja simsalabim, ihoni voi hyvin. Ihon paranemisen takana ovat oikeanlaiset ihonhoitotuotteet sekä kosmetologiset ruusufinni-ihon ns. hapotushoidot. Kolmen hoitokerran ja säännöllisen Bion-tuotesarjan käytön jälkeen ihoni oli liki ennallaan.

Jatkoimme kuitenkin hoitoja epäsäännöllisen säännöllisesti tämänkin jälkeen. Nykyään käyn kosmetologilla kerran kuussa tai kerran kuudessa viikossa. Bionin tuotteet ovat edelleen jatkuvassa käytössä. Lisäksi sain Johanna-kosmetologilta kokeiluun Is Clinical -tuotesarjan täsmähoitotuotteita: vitamiinipitoisen Pro Heal -serumin, joka uudistaa ja parantaa, sekä Hydra cool -serumin, jonka hyaluronihappo ja muut aineisosat kosteuttavat, rauhoittavat ja puhdistavat ihoa.

Minna laittaa kylpyhuoneessa meikkivoidetta
Ihonhoitotuotteet laitettu, vuorossa on meikkivoiteen levitys. Ohut kerros riittää, kun iho voi hyvin.
Lähikuva posken ihosta
Lähikuvassa vasemman posken iho, joka on jo kauttaaltaan todella hyvässä kunnossa. Iholla ei ole meikkiä, vain hoitotuotteet, silmissä ja kulmisso on meikkiä.

Olen nyt käyttänyt näitä Bionin täsmähoitotuotteen tilalla kahden viikon ajan. Olen jälleen melkein mykistynyt – oikea poskipää (joka on minulla se pahin ruusufinnimuhkurakohta) on rauhoittunut ja ihon alainen pieni muhkura on melkein poissa. Vasemmalla puolella hoitotulos näkyy siten, miten Johanna arvelikin. Iho on sileä, hyvänvärinen ja aivan erityisellä tavalla kuulas. Toki oikeallakin poskella tämän näkyy, mutta terveemmällä puolella tämä on helpompi itse havaita.

Huomaan, että uuden Is  clinical -sarjan täsmätuotteet kuivattavat ihoani, joten olen levittänyt runsaasti Bionin kosteusvoidetta näiden tuotteiden imeydyttyä ihoon.

Viime kerralla, huhtikuun lopussa, ollessani ihon hoidossa, totesimme, että ihoni kaipaa kunnollista puhdistusta, ja hapotushoidon sijaan Johanna tekikin puhdistavan kasvohoidon. Samalla hän neulasi muutaman ihon alaisen kraaterin, ja kas, muutaman päivän kuluttua hoidosta ja neulauksesta ne purskahtivat kevyellä painalluksella ulos.

Minna hymyilee ulkona
Kun iho voi hyvin, on helppo hymyillä. Tässä iholla hoitotuotteet, kevyt meikkivoide ja hyvin kevyt arkimeikki.

Ruusufinni-ihoni kaipaa siis edelleen sekä kunnollista hoitotuotesarjaa että säännöllistä hoitoa. Käytän Bionin tuotteiden lisäksi kosmetologilta ostamaani kevyttä (ja ehdottoman riittoisaa!) Time Control -peitevoidetta, jossa on mukana suojakerroin. Sitä voin myös lämpimästi suositella ruusufinnistä kärsiville. Toimii erinomaisesti, ei jätä paksua kerrosta, vaan mukautuu ihanasti ihoon ja ihon omaan värisävyyn.

Tähän on tultu.

Minna

hyvinvointi terveys hyva-olo iho
Kommentit (8)
 1. Tyylimurun Tiina
  15.5.2023, 22:28

  Onneksi apua ja hoitokeinoja on löytynyt. Ihosi näyttää todellakin hehkuvan!

  1. Kiitos! Olen kyllä todella tyytyväinen. 🙂

   Minna

 2. Iho-ongelmat voiva olla tosi ärsyttäviä ja vaikeahoitoisia. Onneksi olet löytänyt toimivaa apua siihen.

  1. Kyllä, olen itsekin onnellinen,e ttä löydin Johannan ja tilanne alkoi ratketa ja hoitua!

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *