Toukokuun top 10 – on taas niin iloista!

Haluan hiljaisesti kiittää siitä, että kaiken paljastava, likaisen lumen värinen, harmaa ja yhtäkkisen kirkas huhtikuu on jo takana. Kevätankeus ja keskeneräisyys väistyvät. Toukokuu on toiveikasta aikaa: puiden lehdet vihertävät, linnut laulavat ja valon kirkkaus ei enää sokaise.

Vihertävä puun silmu

Kokosin itseni ja lukijoideni iloksi toukokuun top 10 listan:

 1. Jo alkukaneetissa mainittu valon kirkkaus. Se ei enää sokaise eikä shokeeraa. Se auttaa jaksamaan ja uskomaan tulevaan, liki kolmen kuukauden mittaiseen kesään.
 2. Kun ikkunat on pesty, alkaa kotikin näyttää ihmisen pesältä. Kunhan ne nyt ensin pestäisiin…
 3. Linnut laulavat ja sirkatkin melkein soittavat. Pihapuissa käy melkoinen vilske ja viserrys, kun touhukkaat siipiveikot etsivät pesänrakennustarpeita ja äitiä poikasilleen. Vaikka en linnuista pidä, nämä kevät pidot herättävät toivon tulevasta.
 4. Katupöly hälvenee. Viimeiset sepelit on lakaistu ja katujen vierustalla voi
 5. Näin voikukkia ja västäräkin – eivätkö ne ole jo merkkejä kesästä? Vuhuu!
 6. Toukokuuta seuraa aina kesäkuu, ja kesäkuussa alkaa kesäloma. Tai opettajan vapaajakso. Melkein kolme kuukautta. Ai että.
 7. Maisemaikkunasta näen, kun veneilijät ovat saaneet paattinsa vesille ja laituriin. Siitä he lähtevät ja tulevat. Toukokuussa retkeillään vielä pienesti ja varovaisesti, mutta kesä-, heinä- ja elokuussa trafiikki on melkoinen.
 8. Olen vihdoin luopunut nahkaisista talvikengistäni, plankannut ne ja säilönyt eteisen vaatekaappiin. Eteisen kenkärivissä komeilevat nyt monenmoiset lenkkarit ja tennarit sekä yhden kesäavokkaatkin. Tai miksi niitä nyt kutsutaan?
 9. Toukokuussa me lähdemme Kreikkaan. Ja se se vasta on toiveikasta ja ihanaa. On vielä ajoittain pakko jumittaa jos-sanassa, sillä kaksi aiempaa reissua on ison koon vuoksi peruutunut. Nyt toivoisin syvästi, että pääsemme reissuun!
 10. Kasvihuone alkaa tuottaa edes jonkin sortin satoa. Tai jos ei nyt ihan satoa, niin ainakin alkuja. Ne saavat suuni hymyyn.
 11. Kohta numero 11 on bonus ja yksi tärkeimmistä kuukauden jutuista: toukokuussa juhlitaan 22.hääpäiväämme.

Toukokuun plussalista syntyi kuin itsestään – huhtikuusta en olisi saanut kasaan edes kolmea kohtaa. Kunhan päästään kesäkuuhun ja kesälomaan, alkaa listan pituus muistuttaa romaania. Kesäihminen on kesäihminen vaikka voissa paitaisi!

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (4)
 1. Toivottavasti pääsette Kreikan reissullenne. Itselläni oli vähän samanlaiset fiilikset pääsiäisen Kreeten lomaa kohtaan, toteutuukohan tuo vai ei. Mutta pääsimme matkaan, kaikki sujui hyvin ja nautimme matkasta suunnattomasti. Emme edes onnistuneet saamaan koronaa, vaikka kukaan perheestämme ei ole sitä vielä sairastanut.

  1. Ihanaa, että pääsitte reissuun! Toivon, että mekin pääsemme. Hiukan jännittää, ja mitä lähemmäs lähtöpäivä tulee, sitä enemmän pelottaa. Mutta eiköhän kaikki järjesty! 🙂

   Minna

 2. Ihania asioita, iloisia.

  1. Niinpä! Kannattelevia. Tykkään 🙂

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *