Hyvä tavara kiertoon! Kirpparit helpottavat taloutta.

Kaupallinen yhteistyö: Kirppis HERMAN & Sisustus TUNTURI

Tammikuu on minulle sellaista uudistumisen aikaa. Siihen liittyy myös halu laittaa kotia kuntoon, muokata ehkä hieman sisustusta ja eritoten päästä vanhoista, tarpeettomista, tavaroista eroon. Korona-aika on laittanut monen talouden uuteen uskoon, eikä sillä hyvällä tavalla. Itsekin olin viime vuonna useita kuukausia lomautettuna ja edelleen teen töitä vain osa-aikaisesti. Tällaisissa tilanteissa ja tällaisena aikana, kirpputorit ovat monelle kultaakin arvokkkaampia. Hyvä, ehjä, tavara liikkuu kirpputoreilla hyvin. Toisen tarpeeton ”roju” on toiselle aarre. Tähän aikaan vuodesta, esimerkiksi lasten talviurheiluvälineet menevät kirpputoreille kuin kuumille kiville. Itsestäni ainakin tuntuisi hullulta ostaa uusia kalliita urheiluvälineitä, jos kirpputorilta löydän hyvät, siistit ja ehjät paljon edukkaammin.

Kirppis Herman

Hämeenlinnassa on paljon kivoja kirpputoreja. Valinnan varaa siis riittää niin myyjille kuin ostajille. Itse toimitan tavarani Kirppis Hermanniin Kantolaan. Herman sijaitsi aikaisemmin Kaurialassa. Sitten tuli korona, eikä vuokranantajalta herunut vuokran alennuksia, kun niin myyjät kuin ostajat kaikkosivat rajoituksien takia. Onni onnettomuudessa, uudet, paremmat, valoisat ja kaikin puolin toimivammat tilat löytyivät nopealla aikataululla Kantolasta, osoitteesta Vanajantie 9. Tällöin melko tuore kirppisyrittäjä Riikka sai samalla karistettua vanhan Herman kirpputorin pölyt hartioiltaan ja aloittaa puhtaalta pöydältä .

yrittäjä Riikka

Riikka onkin ihan huikea palvelualan ammattilainen ja luotsaa yritystään vankalla asiakaspalvelualan kokemuksella ja suurella sydämellä. Kirpparille on aina mukava mennä ja vastaanotto on lämmin ja huoleton. Kirpputorin pihalla on myös paljon parkkitilaa, joka on aina iso plussa. Samalla alueella on myös useita muita kirppareita, joten kirpparikierroksen voi tehdä vaivattomasti.

No miksi, tykkään Kirppis Hermannista? Siellä on aina siistiä! En tiedä toista yhtä siistiä kirpparia, jossa lattialla ei ole roskan roskaa, tavarat ovat siististi järjestyksessä, rikkinäisiä henkareita ei ole kasapäin vain jonnekin ”tungettuna” ja kaiken kaikkiaan yleisilme on puhdas. Tila on myös erittäin valoisa. Ei sellainen hämyisä, mikä ehkä yleensä stereotypisesti tulee kirppareista mieleen. Käytävät ovat myös ihanan leveät!

Mua alkaa helposti ahdistamaan sellaisilla kirppareilla, jossa hämyisää ja tunkkaista, tavarat sikin sokin, eikä toisten asiakkaiden ohi mahdu käytävällä menemään.  Tällöin tulee vaan nopeasti käveltyä käytävät läpi ja etsittyä ehkä sitä jotain tiettyä asiaa, mitä on lähtenyt metsästämään. Hermannilla oikeasti tuoksuu raikkaalle, ei sellaiselle ummehtuneelle vanhalle tavaralle. Tämä liittynee siihen, että myytävä tavara on oikeasti hyvää, eikä varastossa seisonutta rojua. Riikka kertoikin, että Kirppis Hermannilla osa asiakkaista viihtyy todella pitkiä aikoja ja tekee sen ansiosta isoja ostoksia.

siistiä

Viikonloppuna tuli mitta täyteen kaikkea turhaa tavaraa, jota oli nurkkiin kertynyt ja päätettiin ottaa kirppispöytä. Hermannilta pöydän saikin parissa päivässä. Illalla valjastin myös lapset hommiin ja kannustin heitä katsomaan, olisiko heillä jotain, mistä olisivat valmiita luopumaan. Mielestä aika hyvä tapa osallistaa myös lapset  yhteiseen ”varainkeruuseen” ja opettaa tavaroiden ja rahan arvosta. Lapset innostuivatkin sitten ihan toden teolla ja pian meillä olikin monta säkkiä tavaraa lähdössä eteenpäin.

Aamupäivällä kun menin tavarat viemään, hikikarpalot otsalla mietin, miten saan kaikki tavarat mahtumaan pöydälle. Kas kas, vaan Riikan kirpparilla onkin kaupungin suurimmat pöydät, siis oikeasti ne ovat isot, 120 cm x 90 cm! Pöydän lisäksi hintaan kuuluu rekkipaikka ja tarvittaessa myös tilaa vitriinistä. No meidän tavarathan mahtuivat niin hienosti, että vien lisää heti huomenna 🙂

pöydät ovat todella isoja

Kirppari Hermannin yhteydessä toimii myös sisutusmyymälä, josta tuleekin yrityksen virallinen nimi Kirppis Herman & Sisustus Tunturi. Sisustuspuolen tuotevalikoimasta ja somistuspuolesta vastaa Marika. Marikalta voi myös aina kysyä vinkkejä ja ideoita omiin sisustushaasteisiin.Yritykset täydentävät mukavasti toisiaan ja antavat monipuolisuutta tarjontaan.

Sisustuskaupan tarjontaa

Tykkään myös, että kirpparilla on hyvät ja siistit tilat hinnoitteluun ja hintojen fiksailuun. Ja tällainen mukava sopukkahan Hermannilta löytyy tarvittavine välineineen.

hinnoittelupaikka

Mikäli kahvihammasta alkaa kolottamaan kirppiskierroksen keskellä, saa Hermanilta myös kahvia ja kahvipullaa, tietysti. Kesällä kirppiksen pihalla on hauska pehmiskoju, josta lasten kanssa nautittiin herkulliset mangopehmikset viime kesänä.

Hermannin liiketila on todella iso ja se mahdollistaakin yhteistyön myös eri toimijoiden kanssa. Esimerkiksi joulun alla Riikka ja Marika tarjosivat myyntitilan käsityöläisille, koska perinteisiä joulumyyjäisiä ei missään oikein järjestetty. Tällä hetkellä liiketilasta on vuokrattu syvennys Aava-Tuotteet Oy:lle, jolla on myynnissä erilaisia liikelahjoja. Tämä on siis hieno ja hyvä esimerkki siitä, miten pienyrittäjät lyövät hynttyyt yhteen näin korona-aikana.

Tavarat kiertoon

Onko sinun nurkkiin kerääntynyt turhaa tavaraa? Kun varaat pöydän Kirppis Hermannilta helmikuun 2021 loppuun mennessä, saat pöytävuokran hintaan 25 €/vko (norm. 28 €/vko), mainitsemalla varauksen yhteydessä koodin ”Lyyli21”. Lisätietoja pöytävuokrauksesta löydät täältä.

Mitä asioita sinä arvostat kirpputoreilla? Mitkä asiat vaikuttavat sinun päätökseen, mihin kirpparille viet tavaroitasi myyntiin tai missä käyt ostoksilla? Olisi kiva lukea ajatuksiasi kommenttikentässä.

tyo-ja-raha suosittelen kirppisloydot raha
Kommentit (3)
  1. Kirpparin pitäjältä sai hyviä vinkkejä kuinka tavaroita kannattaa sijoitella pöydälle myytäväksi😊

    1. Tuohan onkin todella hyvää palvelua!

  2. Kiitos hyvästä kirpparivinkistä! Itsekin arvostan siisteyttä yleisesti kirpparilla,mutta myös sitä,että pöydät ovat siistit.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *