Kirpsakkuutta jälkkäriin suoraan Heinisuolta – hullun helppo karpaloherkku

Ajatuksissa on ollut pitkään mennä tutkimaan perheen kanssa ihan Hämeenlinnan kupeessa sijaitsevaa Heinisuota, joka on luonnontilainen suo- ja metsäalue. Pitkospuut viehättävät minua hirmuisesti ja olin nähnyt kauniita kuvia alueesta. Heinisuolla kulkee noin kolmen kilometrin mittainen retkipolku, josta osa on suon ylitystä pitkospuita pitkin. Loput reitistä kulkee kauniissa, jopa taianomaisessa, metsässä, jossa on paljon katkenneita puita. Näistä muodostuikin lapsille mukava esterata ja piilostakin pääsi hyvin menemään, kun isot kannot antoivat hyvät suojat.

5-vuotiaalle polun pituus oli juuri sopiva. 7-vuotias olisi seikkaillut pidemmänkin matkan. Eväät otettiin toki mukaan, koska nehän ovat retken parasta antia, ainakin lasten mielestä. Polun varrella ei ole varsinaista pysähdyspaikkaa. Me pysähdyimme pitkospuiden jälkeen metsässä sijaitsevalle kalliolle, josta oli kauniit näköakan suoalueelle. Siinä oli mukava paikka tutkia metsää ja veistellä oksia. Jossain päin Heinisuota on myös laavu, mutta se ei sijaitse reitin varrella.

Eevi haaveili omasta puukosta, veljen partiopuukkoa lainatessaan. ”Jos minulla vaan olisi oma puukko, olisin varmasti paljon parempi veistelemään” -hän tokaisi.

Pitkospuita pitkin kulkiessamme bongasimme karpaloita. Koska minulla on selvästi menossa joku kinuski-vaihe, alkoi heti tehdä mieli kunnon ysäriherkkua eli jäätyneitä karpaloita ja kuumaa kinuskikastiketta. Se oli jossain vaiheessa ihan hitti jälkkäri ja muistan, kun tarjosimme sitä tohkeissamme kanadalaiselle vaihto-oppilaallemmekin. Ei tullut arvostusta jälkiruoalle sieltä suunnasta 🙂 No, onhan ne pirun kirpeitä. Koska en ollut valmistautunut marjastushommiin, piti syödä ensin eväät, jotta sain pussin keräämistä varten.

Matkan varrella ajatus jälkkäristä hieman muokkaantui ja päädyinkin tekemään superhelpon kerrosjälkkärin, jossa tottakai myös suolakinuskia 🙂

Annoshan on makumaailmaltaan kovinkin jouluinen. Tuumin tässä jo, että tämä menisi toidella hyvin vaikkapa aaton jälkkärinä. Kinuskin tai jogurtin sekaanhan voisi laittaa vaikka hyppysellisen kanelia tai pohjan voisi tehdä piparkakuista. Myös vaahtoutuva vaniljakastike voisi toimi. Tätä voi helposti siis varioida vaikka kuinka!

Hullun helppo karpaloherkku

Ainekset (4 annosta)

6 kpl
Bastogne -keksejä
1,5 dl
Turkkilaista jogurttia
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
hyppysellinen
sormisuolaa
1-2 dl
kohmeisia karpaloita
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Tästä ohjeesta tulee neljä pientä, mutta mielestäni juuri sopivan kokoista, annosta. Reseptihän toimii varmasti myös oikein mainiosti puolukoilla.

Murenna jokaisen kulhon pohjalle noin 1,5 keksiä. Keitä kermaa ja fariinisokeria noin 8-10 min. Lisää lopuksi hyppysellinen sormisuolaa. Kaada puolet kinuskista keksien päälle. Anna lopun kinuskin jäähtyä.

Sekoita jogurtin sekaan vaniljasokeri. Levitä kinuskin päälle, kun kinuski on keksien päällä jäähtynyt. Laita jogurtin päälle osa karpaloista ja vielä loput kinuskit.

Pyörittele loput karpalot tomusokerissa ja koriste annos niillä.

Kommentit (4)
  1. Kauniita kuvia ja herkullinen resepti!

    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti testata, koska on niin super hellpo ja hyvä 🙂
      Lyyli

    1. Ei muuta kuin testaamaan☺️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *