Maaliskuisen viikon timanttisimmat hetket

Viikot vierivät nopeasti. Yhtäkkiä on taas maaliskuu. Kysyin sosiaalisen median seuraajiltani, miten koostaisin viikon parhaat -postauksen tällä kertaa. Vastausvaihtoehdoista melko selkeästi voiton vei viikon timanttisimmat hetket – positiivisia juttuja luvassa siis!

Kukkakimppu kädessä

Maaliskuu. Maaliskuu on tällä kertaa timanttia, vaikka se ei lempikuukauteni olekaan – kevät on minulle vuodenajoista pahin, kuten olen aiemmin kirjoittanut! Mutta nyt maaliskuun alussa eletään vielä talven ja kevään rajamailla. Maassa on lunta ja mittarissa pakkasta, mutta samalla valo lisääntyy ja lintujen laulu alkaa erottautua aura-autojen kolinoista. Välillä paistaa, välillä pyryttää. Kevät keikkuen tulevi.

Opinto- ja tutkimusvapaa. Tämän olisi voinut liittää maaliskuuhun. Aloitin opinto- ja tutkimusvapaani 1. maaliskuuta ja olen siitä ääri-iloinen. Siirtymä omasta päätyöstä journalistiseen harjoitteluun oli lyhyt – tai oikeastaan sitä ei ollut lainkaan – ja orientoituminen toimittajan työhön alkoi keskiviikkona, kun kuu vaihtui. Uskallan jo tässä vaiheessa väittää, että tämä on jo tähän mennessä ollut melkein koko kuukauden timanttisin juttu. Kerron harjoittelustani lisää tuonnempana. Aiempia opintovapaajuttuja täällä ja täällä. 

Positiivinen palaute. Sain suorastaan timanttista palautetta opiskelijoiltani eräästä opintojaksostani. Hymyilen ja elän sen voimalla pitkään. Se, että tekemiseni koetaan asiantuntevana ja ammattimaisena ja sellaisena, että olen työssäni opiskelijoita varten, ovat parhaat ja tärkeimmät referenssini. Tiedän tekeväni työni hyvin, päivittäväni tietojani ja ammentavani sitä mukavalla tavalla eteenpäin. Silti nämä palautteet koskettavat. Tiedän olevani oikeassa paikassa.

Yksitoistavuotiaan yleisurheilukisat. Ne sujuivat mallikkaasti: omat ennätykset (uudessa isompien sarjassa) sekä pituushypyssä että 60 metrin aitajuoksussa, jossa neiti vetäisi päivän parhaan tuloksen.

Kotitreenit. Toistan itseäni, kun sanon, että viikon kohokohtiani ovat reippaat lenkit ja My bnb -kotitreenit. Teen kotitreenejä yleensä joka toinen päivä, joskus enemmänkin. Tällä viikolla treenasin lihaskuntoa, kahvakuulaa ja liikkuvuutta. Varsin mukavaa ja palauttavaa.

Lapsen koemenestys. Emme vaadi yksitoistavuotiaalta kiitettäviä, emme odota täydellistä osaamista. Pääasia, että hän a) tykkää käydä koulua, b) hoitaa koulunsa pääosin itse ja c) pärjää sillä tasolla, mihin itse pyrkii. Silti on mukavaa, kun lapsi kotiutuu ilosta muikeana: ”Hei, kato äiti näitä kokeita!” Historiasta kymppi miinus, suomen kielestä sekä luetun ymmärtämisestä että kieliopista yhdeksän ja puoli, ympäristöopista ysi ja matematiikasta kasi plussa.

Onnistumisen tunne kantaa, havaitsen, kun seuraan onnellista lasta.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe
Kommentit (6)
 1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästysj8pää04iiå
  6.3.2023, 09:47

  Onpa ollut paljon ihania juttuja viikossasi. 🤗

  Täällä on toinen, joka ei oikein tulee maaliskuun kanssa juttuun. Valon lisääntyminen on sinällään ihanaa, kuten kesän lähestyminenkin. Maaliskuun valo vain on niin… julmaa ja paljastavaa. Ja varmasti siihen liittyy juuri tuo taitekohta-tunne, josta Mare puhui.

  1. Juuri näin, veit sanat suustani. Liikaa ja liian kirkkaasti yhtäkkiä. Alan iltapäivisin odottaa, että tulisipa pimeä ;).

   Minna

 2. Tyylimurun Tiina
  6.3.2023, 08:08

  Hymyilen täällä aamiaispöydässä. Positiivisilla jutuilla on hyvä aloittaa päivä. Kuten tällä sinun postauksella. 🙂 Tosi mielenkiintoiselta kuulostaa sinun journalistinen harjoittelu! Antoisaa maaliskuuta! (keväästä huolimatta)

  1. Kiva kuulla! Olen kyllä nauttinut harjoittelusta. On ihana herätä aamuisin ja muistaa, että ai niin, mähän olen nyt toimituksessa ”töissä”.

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *