Onnellisuuden aakkoset – nämä asiat saavat minut hymyilemään

Näin eräässä blogissa kivan (uudenlaisen) aakkoskoonnin. Onnellisuuden aakkoset. Päätin tarttua aiheeseen ja koota omat aakkoseni. Nämä asiat saavat minut onnelliseksi ja hymyilemään!

Kuvitettu kuva Minnasta

A

Aalle ei ole mitään muuta ”oikeaa” asiaa kuin aurinko. Kesäaurinko, talviaurinko ja syysaurinko ovat konkreettisesti elämäni valo, mutta kevätaurinko paljastaa liikaa.

B

Balanssi. Vaakaihmisenä minä nautin siitä, että asiat ovat jollakin tavalla tasapainossa. Silloin elämä tuntuu erityisen elettävältä.

C

Cafe latte. Tämä (nykyään) harvoin nautittu herkku saa suupielet kohoamaan hymyyn. Latte saa ihmisen onnelliseksi etenkin, jos se on riittävän lämmintä – kuumaa – ja en saa nauttia kaikessa rauhassa kesäisellä terassilla.

D

Tutkijamieleni himoitsee sanoa tähän data. Sitä tarvitaan, jotta voi hanke- ja tutkimustyössä tehdä oikeastaan yhtään mitään. Siksi se tekee minunkaltaiseni onnelliseksi.

E

Elmo-lemmikkisiili. Isolla eellä. Tämä pieni, syyskuun ensimmäisenä päivänä syntynyt ja marraskuun alussa luovutusikäisenä meille muuttanut afrikkalainen kääpiösiili on päivieni ilo ja hellittelyjeni kohde. Rakastan.

F

Kyl mää vaa niippal Turun jokirannan Förist tykkään. Sil pääsee yli ja lenkkeilee jokirannan ympäri.

G

G niin kuin graafikko tai graafinen suunnittelu. Nautin taitavien graafikoiden töistä ja tykkään itsekin ”taiteilla” taitto-ohjelmilla kaikenlaista, vaikka ammattilainen en olekaan.

H

Hymy! Yltiöpositiiviuuteni, kaikenlainen pieni mukava puuhastelu sekä monet ihmiset saavat minut hymyilemään. Uskallan väittää, ettei ole päivää, jolloin ei ole aihetta hymyyn.

I

Ideat. Olen omanlaiseni visionääri ja kaiken suunnittelija. Luovuuteni ansiosta monenmoisia ideoita pälkähtää mieleeni melkein jatkuvalla syötöllä. Kun on ideoita, on iloa ja onnea.

J

Journalisti-opinnot Turun ammattikorkeakoulussa. Medianomi-tutkinnostani (240 opintopistettä) puuttuu enää 70 opintopistettä, jotka kerrytän kahdella harjoittelulla ja kahdella opintojaksolla. Niin, ja opinnäytetyöllä, joka on jo vireillä! Nämä opinnot olivat ja ovat yksi iso unelmani. Onnellisinta pitkään aikaan. Nautin.

K

Meinasin kirjoittaa kahvi, mutta päädyin kuitenkin kasvihuoneeseen. Viime keväänä ja kesänä kasvihuone toi niin paljon iloa, onnea ja iloita odotusta, että se ansaitsee paikkansa tässä listassa!

L

Luovuuslenkit. Ja kaikenlaiset lenkit. En pysy kasassa ilman liikuntaa, joten jokapäiväiset 60-75 minuutin lenkit tulevat tarpeeseen. Luovuuslenkkejä aloin harjoittaa korona-aikana työpäivän taukona. Nipistän lounaasta ja kahvittelusta, jotta pääsen ainakin 45 minuutiksi ulos kunnon kävelylle tuulettamaan aivojani.

Elmo-siili lattialla

M

Maanantait. Viikon paras päivä on maanantai. Se on täynnä uutta puhtia, uusia alkuja ja sisältää tunteen siitä, että kaikki hyvä ja kiva on vielä edessäpäin.

N

Nauraminen ja nauru. Katso kohta H niin kuin hymy. Olen iloluontoinen, joskus jopa tyhjännauraja. Minulla on pääasiassa ja melkein aina kaikki hyvin. Silloin naurattaa. Usein naurattaa. Kaikenlainen naurattaa. Naurusta saa uskomattomasti voimaa!

O

Opettajuus. Välillä minusta tuntuu, että olen suorastaan syntynyt opettajaksi. Pidän monipuolisesta työstäni ja haluan ehdottomasti kehittyä siinä edelleen.

P

Perhe. Olisin jonkin sortin hullu, jos en vastaisi näin. Perhe on minulle kaikki kaikessa ja tekee minut onnelliseksi. Niin onnelliseksi, että välillä pohdin mielessäni, miten olenkaan voinut tämän kaiken saada.

R

Rautainfuusio. Onneksi on muitakin keinoja ylläpitää kehon rautavarastoja kuin ratatabletit (jotka eivät minulle sovi eivätkä imeydy riittävästi). Olen saanut rautainfuusion nyt kahdesti: kaksi ja puoli vuotta sitten (apu yli kaksi vuotta!) ja nyt tammikuussa toistamiseen. Huh. Kyllä pistää onnelliseksi.

S

Ässää mietin pitkään. Vastaan tähän nyt suomen kieli. Se on äidinkieleni, olen ollut siitä aina kiinnostunut, olen tykännyt sen opiskelusta. Muistan yläkoulussa ja lukiossa, miten sisälläni läikähti ennen jokaista äidinkielen tuntia – rakastin kirjoittaa ja lukea sekä kuunnella ja keskustella omista ja muiden kirjoituksista. Sekä nykytyössäni opettajana että tulevana journalistina minulla tulee olla jonkinlaista suomen kielen taitoa. Suomi on oikeastaan todella kiehtova kieli.

T

Treenit. Kuten kohdassa L mainitsin, tarvitsen liikuntaa. Lisäksi selkäni suorastaan vaatii liikuntaa. Jokaviikkoiseen ohjelmaani kuuluu keskimäärin kolmesta neljään MyBnB-kotitreeniä. Kahvakuulaa, kuminauhatreeniä, liikkuvuustreeniä ja monenlaista voimailua. Olen hankkinut välineet kotiin, joten treenaaminen on yllättävän helppoa – ja motivoivaakin.

U

Uni. Olen vasta keski-ikäisenä löytänyt oman sisäisen nukkujani. Tällä tarkoitan siis sitä, että lapsena, nuorena ja pienten lasten vanhempana nukuin vähän ja ajoittain heikonlaisesti tai kummallisesti (lapsena heräsin kuudelta, teininä nukuin iltapäiviin, äitinä minusta kehittyi pätkänukkuja ja herkkäuninen viiden tunnin nukkuja). Nyt on minun vuoroni nukkua: arkisin keskimäärin seitsemän tuntia yössä hyvää tai erittäin hyvää unta, vapaapäivisin kahdeksasta kymmeneenkin tuntia samaa settiä. Melkoista.

V

V niin kuin Viikonloppukimppu! Tästä tavasta en luovu. Tulen iloiseksi ja onnelliseksi jo ajatellessani, miten ihana asia tämäkin on.

Y

Yleisurheilu. Lapsen yleisurheiluharrastus. Olen onnellinen siitä, että yksitoistavuotiaalla on kiva ja liikunnallinen harrastus mukavassa porukassa. Samalla olen onnellinen kolmesti viikossa minulle suotavasta vapaasta puolistoistatuntisesta…

Ä

Hyppäsin monet vaikeat aakkoset yli, mutta äähän vastaan: Äänikirjat. Elämän suola ja sokeri.

Tähän on tultu.

Minna

Kuvitus: Tuulia Ranta 2023, Mutsi jyrää. Olen päättänyt joka vuosi teettä itsestäni ja/tai perheestäni/lapsestani suomalaisen kuvittajan tai graafikon kuvan. Tämä kuva on Mutsi jyrää -sometilin Tuulia Rannan kynästä.

puheenaiheet hopsoa oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (12)
 1. Onnellisuuden aakkoset - In Via - Live Your Life
  25.1.2023, 15:01

  […] aakkoset -blogihaasteen olen bongannut Minnan blogista (Onnellisuuden aakkoset – nämä asiat saavat minut hymyilemään), vaikka luulisin, että se on kiertänyt blogimaailmassa jo jonkin aikaa. Päätin tarttua siihen, […]

 2. Tää oli tosi kiva!

  1. Kiitos kivasta palautteesta! 🙂

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *