Puoli vuotta täyttäneen blogin luetuimmat
Rumpujen pärinää: Tähän on tultu -blogi täytti helmikuussa puoli vuotta! Vaikka blogi on nuori ja taival kovin lyhyt, on se saavuttanut sekä Lilyn suositteluleiman että melkoisen lukijajoukon. Tästä kiitos kuuluu teille. Toivonkin, että jatkatte kanssani tätä blogimatkaa. Toivon myös, että kerrotte minulle toivepostausaiheita – vastaan niihin mieluusti!
Kokosin tähän postaukseen puolivuotiaan blogin kymmenen luetuinta juttua. Ei liene yllätys, että eniten lukukertoja ja lukijoita keräväät kirjoitukset, jotka ovat hyvin henkilökohtaisia, kertovat ruuhkavuosiarjesta, koskettavat suurta yleisöä (tai ovat päivän polttavia aiheita) ja ovat hyvällä tavalla tosi arkisia. Myös listaukset tuntuvat kiinnostavan.
10. Äiti, uskotko sä Jumalaan?
Se oli vuoden 2020 joulun vaikein kysymys. Sen esitti yhdeksänvuotias soitettuaan pianolla Heinillä härkien kaukalon -joululaulun. Hän istui pianontuolilla kädet vielä koskettimilla, kallisti päänsä minuun päin ja kysyi, uskonko minä Jumalaan.
Liikutuin. Pohdin postauksessa uskoa, uskontoa, kirkkoa, kristillisyyttä, Jumalaa, Jeesusta, Neitsyt Mariaa ja sitä, mistä kaiken ajatellaan lähtevän: Aatamia ja Eevaa, kiellettyä hedelmää. Siihen, mikä meidät oikeasti ja aivan satavarmasti loi, minulla ei ole vastausta. Lue vastaukseni kokonaisuudessaan blogista!
9. Lempi-neule on lempineule
Kirjoitin blogissa ihanan ja uskomattoman Huvia designin Tiia-Maijan tekemästä neuleesta, joka on vaatekaappini tähti. Kaiken kukkuraksi meillä on yhdeksänvuotiaan tyttären kanssa ihan samanlaiset neuleet. Neule on meille molemmille se rakkain, lemppari, jota pidämme tärkeissä tilaisuuksissa ja hetkissä. Joskus pukeudumme niihin samanaikaisesti, toisinaan vain toinen meistä pukee neuleen ylleen. Meitä yhdistää se, että mätsäämme neuleen helposti mustiin tiukkoihin housuihin.
8. Väitös ja kuinka siitä selvittiin
Väitös-postaus nousi viikossa kymmenen luetuimman kärkeen. Sitä selitti muun muassa se, että kirjoitus oli toivepostaus. Blogijuttu on kertomus siitä, miten valmistuin tohtoriksi ja kuinka selvisin väitöksestä. Väittelin filosofian tohtoriksi Turun yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta, kansanterveystieteen alalta toukokuussa 2020. Se oli seitsenvuotisen matkan huipentuma, yhdenlaisen aikakauden päätös.
7. Saako lasagnen tuunata ?– 3 versiota ikisuosikista
Antikeittiöihmisen ruokapostauksilla on vientiä! Tämä yllätti minut täysin. Kirjoituksessa esittelen kolme meidän perheen tyypillisintä lasagnea: köyhän naisen tai laiskan naisen lasagne, pekonitwistattu lasagne ja italialainen lasagne. Kurkkaa blogista ja kokeile!
6. Hotelli Kakola – vastasiko kotikaupunkimatkaajan unelma todellisuutta?
Vietin syntymäpäiviäni lokakuun puolivälissä. Koska korona vei kaikenlaisen matkustelun ja matkusteluhingun, päätin kerran Hotelli Kakolan verkkosivuihin tutustuessani ja niistä innostuttuani varata huoneen kotikaupungin parhaalta paikalta. Blogissa kerron, vastasiko hotellikokemus odotuksiani.
5. Elämän totuuksia
Kirjoitin tammikuun lopussa elämän totuuksista. Niistä sellaisista, jotka oikeasti koskettavat jokapäiväistä elämää ja ihan takuulla suurinta osaa samankaltaisissa elämäntilanteissa porskuttavia. Postaus keräsi nopeasti – alle kuukaudessa! – liki tuhat lukijaa. Uskon, että totuuteni ovat hyvinkin yleismaailmallisia ja monia koskettavia.
4. Kymmenen faktaa minusta
Aloitin uuden vuoden bloggailun saamallani haasteella, jossa minun pitäisi kertoa kymmenen tosiasiaa itsestäni. Sellaista, jota edes läheiseni tai läheiset ystäväni eivät ehkä tietäisi tai osaisi arvata. Luulen kuitenkin, että ihan läheisimmät tunnistivat nämäkin faktat!
3. Huippuhyvä kotilounasvinkki
Näin etäaikana olen tietoisesti harjoitellut muutaman hyvän kotilounaan, joista saatte tässä blogikirjoituksessa hieman maistiaisia.
2. Lapsen sairaus on elämäni vaikein asia
Jaetulle toiselle sijalle nousi kirjoitus elämäni vaikeimmasta asiasta. Lapsen sairastuminen ja sairastaminen on ollut elämäni vaikein asia. Ei vain siksi, että lapsi on sairas, vaan myös siksi, että arki muuttui. Kun kaikki piti sovittaa ja suunnitella uudelleen, ja silti edessä saattoi olla kaiken uudelleen kääntäviä yllätyksiä. Kun arjen täyttävät lääkärissä käynnit, kaikenlaiset tutkimukset, tutkimustulosten odottelu, lapsen kipu.
2. Vartti riittää – onko vartin treenillä merkitystä?
Jaetulle kakkossijalle päätyi treenipostaus. Kysyin taannoin Vartti riittää –kirjan kirjoittaja Anna Saivosalmelta, riittääkö vartti ihan oikeasti treenaamiseen. Sain nopeasti asiallisen vastauksen: riittää. Jäin odottamaan jonkinlaista muttaa, jota ei kuitenkaan koskaan tullut. Sen sijaan sain vahvat perustelut vartin treenien tehoille. Blogissa avasin ne lukijoille – käy kurkkaamassa!
1. Aika ennen ja jälkeen rautainfuusion
Tattadaa! Ykkössijalle nousi melko oletetusti kirjoitus rautainfuusiosta, ajasta ennen sitä ja sen jälkeen. Ferritiini, hemoglobiini ja rautainfuusio ovat päivän polttavia aiheita. Tämän postauksen jälkeen olenkin saanut monia toiveita lisäkirjoituksille aiheen ympäriltä.
Se oli sellainen, tunteikas ja hieman huvittava, kymmenen kärki. Heti seuraaville sijoille ylsivät Vierailu some-kirppiksellä, Mitä jos Pippa Laukka vierailisi keittiössämme?, Peltiruoka toimii aina ja kaikille sekä Vuoden onnellisin hetki. On aivan mieletöntä, jopa liikuttavaa, että top kymppiin sijoittuneet kirjoitukset ovat keränneet jopa tuhansia lukukertoja.
Tähän on tultu. Kiitos sydämestä.
Minna