Tosijuttuja minusta – lintukammoinen kesäihminen nuttura löysällä

Olen aiemmin kirjoittanut itsestäni kymmenen faktaa, listannut elämäni aakkoset ja kertonut arkipäivistäni. Olen esittelyssäni kirjannut ylös olevani aivan tietynlainen ihminen, persoona, jota kuvaavat tietyt piirteet. Nyt ,blogin synttärien jälkihumussa, saatte tutustua minuun hieman eri tavoin: kerron teille, minkälainen ihminen minä en missään nimessä ole.

Minna keltaisessa mekossa

Minä en ole lintuihminen

Pelkään lintuja. Erityisesti isot linnut (lokit, varikset, naakat, harakat) ovat minusta ja minulle uhka. Kävelylenkeillä olen kauhuissani ja terassikahviloissa pelkään leipäni tai pullani puolesta. Ja pääni. Tämä lintukammoni on lähtöisin 90-luvun uutisesta, jossa kerrottiin variksen hyökänneen liikennemerkin päältä ihmisen päälle ja nokkineen päähän haavoja. Kiitos. Se riitti. Mustarastas menettelee, muut linnut ovat ehdoton nou nou.

Minä en ole kevätihminen

Kevät – erityisesti huhtikuu – on keskeneräistä ja pölyt paljastavaa aika. Yhtäkkiä valoisa aika lisääntyy ja pitäisi tehdä -ajatukset valtaavat mielen. Ei jatkoon. Onneksi on kesät.

Minä en ole syysihminen. Syksy on kostea ja kolea. Selkäni ei pidä syksystä. Syksyllä pimeys hiipii salakavalasti ja myrkyttää mielen. Loka- ja marraskuu ovat huhtikuun jälkeen vuosikalenterin pahimmat kuukaudet.

Minä en ole huulipunaihminen

Meikkipussissani on hämmästyttävän vähän huulimeikkitarpeita, kuten huulipunia ja -kiiltoja. Muutama riittää, ja käytän niitä ani harvoin ja tietyissä yhteyksissä. Pärjään kivasti huulirasvalla.

Minä en ole Excel-ihminen

Pois se minusta! Vaikka järjestelmällinen olenkin ja työstän jos vaikka minkälaisia kuvioita ja taulukoita, Excelillä en niitä tee. En osaa enkä ole kiinnostunut siitä. Visuaalisuuskaan ei miellytä. Musta tussi, paperi, ruutuvihko ja Smart art -työkalu (sekä Canva!) riittävät.

Minä en ole ryhmätyöihminen

Olen lähtökohtaisesti itsenäisen työn ja toiminnan nainen. Hyvä tiimi on kuitenkin aina hyvä tiimi, ja silloin tiimityö onnistuu varsin jouhevasti. Olen ryhmän johtaja -sielu, ja ryhmätyön syövereissä haluan ottaa suunnittelijan ja vetäjän roolin. Haluan ikään kuin varmistua, että homma saadaan maaliin. Olen tottunut yksin tekijä, joka kuitenkin nohevan tiimin tuella saa paljon aikaan.

Minä en ole iltapäiväihminen

Iltapäivällä energiatasoni laskevat ja alan katsoa kelloa. Nuupahdan. Sovin mieluusti kaikki (siis k a i k k i) opetukset, tapaamiset, ohjaukset, treenit, lenkit ja touhut aamuihin. Yhden-kahden jälkeen alan hiipua. Silloin teen mieluusti itsenäistä työtä omaan tahtiin. Kesällä olen huomannut, että minusta on kuoriutunut myös iltapäivä- ja iltaihminen.

Minä en ole olutihminen

En ole koskaan nauttinut oluesta. Nuorenakin join sitä puoliväkisin, kun muuta ei ollut saatavilla. Olut sekä maistuu että haisee minusta kamalalta.

Minä en ole leiriytyjäihminen

En välitä telttaretkistä, nuotiopiireistä enkä kipinävuoroista. En nauti rinkka selässä kulkemisesta enkä makuupussielämästä. En myöskään ole asuntovaunuihminen, leiriytyminen sellaisellakin saa ihoni kananlihalle.

…enkä minä ole uusivuosi-, vappu- tai juhannusihminen

En. Turhia juhlapyhiä ja -päiviä, joihin kasaantuu monenlaisia odotuksia ja pakkotouhuja. Juhannus olisi se yksi, jos näistä olisi jokin valittava. Se menettelee, koska kesä. Ja loma. Vappu ja uusivuosi ovat kaupallistuneet (kuten joulukin), ja juhannuksena on kivaa vain, jos on mukavan lämmintä, ei sada eikä tuule. Ennen koronaa matkustimme aika usein Välimerelle (tai jonnekin) juhannukseksi – se oli mukavaa!

Sen sijaan tunnistan itseni iloiseksi, aurinkoa rakastavaksi kesäihmiseksi, joka nauttii yksinäisistä aamuista, kuumasta kahvista ja siististä keittiöstä. Ihminen, joka skoolaa mielellään sopivissa hetkissä lasillisella kuohuvaa ja toimii huolettoman suuripiirteisesti niissä tilanteissa, kun se on mahdollista.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (3)
 1. Fortunately, a pair of pantry staples, https://tutuappx.com/ white vinegar, and baking soda, combine to make an effective mold cleaner.

 2. Paljon samaa!

  Itsekkään, en ole ryhmätyö ihminen, en kevät, en syksy, en olut, en iltapäivä ihminen.
  Olen myös aamu, kuuma kahvi ja kesä ihminen ☀️☀️

  En ole myöskään nuttura tiukalla elävä, vaan, sosiaalinen, toisia kuunteleva ja kunnioittava ihminen.
  Kiitos, oli taas hyvä kirjoitus 💛

  1. Kiitos kommentista!
   Kiva kuulla, että löytyi yhtymäkohtia ja että pidit postauksesta!

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *