Vuoden 2022 kymmenen luetuinta blogijuttua

On taas aika koota vuoden luetuimmat blogijutut yhteen. Seuraan blogin analytiikkaa enkä ole oikeastaan (edellisten vuosien tapaan) lainkaan hämmästynyt vuoden 2022 luetuimmasta kärjestä: ruuhkavuosiarki, kirjat, ruoka ja vaatteet ovat selkeitä suosikkeja. Ilmiöihin kannanotoista ja terveyskirjoituksista pidetään.

Viikon parhaat -postaukset eri teemoin ovat keränneet valtavasti lukijoita, ja Sano se ääneen -sarjankin yksi juttu ylsi luetuimpien listoille.

Vuoden parhaat Insta-koonti

10. ”Tää on meidän perheen koronatarina”

Kirjoitin tämän paljon toivotun blogitekstin, meidän perheemme koronatarinan, järki, totuus ja kaikenlainen inhimillinen ajattelu edellä. En mässäillyt, en liioittelut enkä vähätellyt. Käytin omien havaintojeni ja kokemusteni lisäksi kymmenvuotiaan ”koronapäiväkirjamerkintöjä” ja WhatsApp-viestejä – hänen luvallaan tietenkin.

9. Helleviikon plussat ja miinukset

Kesäinen viikon parhaat postaus keräsi melko nopeasti laajan lukijakunnan. Helleviikon plussat ja miinukset sisälsi mukavia ja hieman epämukaviakin juttuja…

8. Apua, kevät tulee taas! 

Kevät ja kevätaurinko. Siinä on sellainen (helvetillinen) yhdistelmä, joka on minunlaiselleni ääripääihmiselle liikaa. Pidän kuumista ja aurinkoisista kesistä sekä kylmistä ja lumisista talvista. Kaikki siltä väliltä on hieman liikaa. Tästä julistin blogissa.

7. 22 syytä olla 22 vuotta avioliitossa 

Onnistuneiden suhteiden takana ovat onnelliset, avoimet ja uteliaat ihmiset. Parisuhteissa on kyse myös peruspsykologiasta: toinen on aina itsen peili ja itsensä näkee kunnolla vasta suhteessa muihin. Mitä muuta ajattelen sisältyvän avioliittoon? Miksi me olemme yhä tässä, 22 avioliittovuoden ja 26 yhdessä olo vuoden jälkeen?

6. Nopea ja herkullinen omenapiirakka käden käänteessä

Olen nopean ja helpon leivonnan ystävä. Piirakat – aivan kaikenlaiset suolaiset ja makeat piirakat – ovat helpon leivonnan ytimessä. Jaoin blogissa herkullisen omenapiirakan ohjeen… Postaus on kerännyt muutamissa kuukausissa yli 10 000 lukukertaa.

5. Näyttäviä mekkoja ja asuja työpäiviin – opettajan arki alkoi taas 

Työssäni opettajana ja projektipäällikkönä tarvitsen melkoisesti siistejä sekä katseiden ja kulutuksen kestäviä vaatekertoja. Syyskuussa kokosin kivoja asuja Vilona storen kanssa sovittuun yhteityöpotaukseen.

4. Aikuisen naisen iho-oireita: ruusufinni!

Kaiken koronan jälkeen iski ruusufinni aiemmin terveelle iholle. Ja lukijamäärästä päätellen vaiva on ihmeen yleinen…

3. Se on syksy taas – mitä nyt tapahtuu? 

Näin eräässä kivassa blogissa kivat syksyn jutut -postauksen ja hämmästyin – syksylläkin voi olla ihan mukavaa. Aloinkin pohtia, mitä kaikkea omaan syksyyni mahtuu ja mitä mukavuuksia onkaan edessä ja listasin näitä blogiini.

2. Henkeni edestä – rohkea, rehellinen ja syvältä koskettava 

Hanna Brotheruksen Ainoa kotini oli viime vuoden listan kärjessä, nyt saman teki (nopealla aikataululla!) saman kirjailijan Henkeni edestä -teoksen arvio.

Jaettu 2. sija Maailman makoisin mustikkapiirakka

Mmm. Mmmm. Kukapa ei olisi kiinnostunut maailman makoisimman mustikkapiirakan ohjeesta?

1. Sano se ääneen: Koronan kotitestaus on vaativaa puuhaa

Tämä oli todellinen yllätys! Sano se ääneen -sarjan kirjoitus koskee ajankohtaista aihetta ja ilmiötä, jota tarkastelen omista lähtökohdistani käsin, perustuen havaintoihini ja kokemuksiini. Tämä kerää yhä edelleen melkoisesti uusia lukijoita.

Kiitos tästä vuodesta, toivottavasti pysyt matkassa myös ensi vuonna! Haluaisin kuulla, mikä blogikirjoitu on ollut sinun mieleesi, mistä olet pitänyt eniten tai mikä on juuri sinusta ja sinulle ollut vaikuttava teksti?

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe
Kommentit (8)
 1. Stella Marina
  4.1.2023, 18:13

  Piti kommentoida jo aiemmin, mutta nostanpa nyt pari ajatusta kommentin muotoon.
  1. Joulun merkitys: perheeni on ollut 7 joulua ulkomailla, koska minusta ei ole joulun ”tekijäksi”. Sattuneista syistä välissä oli 2 kotijoulua, mutta ne oli aikamoista pakkopullaa. En kantanut lomalla syyllisyyttä lentämisestä, koska jo ihan työkyvyn säilyttämisen vuoksi on päästävä vaihtamaan maisemaa kerran vuodessa ihan totaalisesti. Työstä ja sen keskimääräistä altruistisemmasta kulttuurista johtuen koronarajoitteet myös veivät lähes 3 vuodeksi kaiken henkisen hapen ja liikkumatilan, kun piti estää altistumasta, jotta ei altista sitten työyhteisöä. Tietenkin ne uhraukset oli moraalisesti oikeita ja perusteltuja, mutta elämän kapeutuminen otti koville.
  2. Pitkät parisuhteet: tänä vuonna tulee 15 yhteistä vuotta täyteen saman ihmisen kanssa. Se taitaa olla aika paljon jo. Tulevasta ei tiedä, elämä on arvaamatonta, mutta olisin silti ylpeä tähän mennessä koetusta, eletystä, pitkäjänteisyydestä, vaikka tilanne muuttuisikin. Osa ihmisistä ei nykyään kykene keskittymään yhteen ihmiseen edes kuukautta tai sitten täytyy saada monta suhdetta rinnakkain. Tuttavapiirissä eroon päätyneitä karkeasti arvioiden 3/4. Ei vahvista uskoa, mutta ei pidä myöskään tehdä kohtalonomaisia päätelmiä.
  3. Aihe- ehdotus. Minkä kirjan olet jättänut kesken ja miksi? Mitä muiden hehkuttamia kirjoja lukiessa olet jossain määrin pettynyt? Voin jo tunnustaa, että se Röngän Surutalo jäi viime syksynä kesken. Ei lähtenyt yhtään vetämään se tarina, vaikka vahva empatia tuli surevaa pientä poikaa kohtaan. Mutta siinä vaiheessa, kun naisia alettiin halventaa jollakin höpinällä tanssien jälkeisistä puuhista tai muuta yhtä setämäisen ällöä, päätin palauttaa kirjan. Ehkä aika oli väärä kirjalle. Kummallista kyllä, olen kestänyt Kjell Westön itsekeskeisten mieshahmojen törppöilyt, joten sinänsä tuo Rönkä olisi jotenkin voinut mennä läpi.

  1. Olipa kiva kommenttikooste, kiitos!

   15 vuotta on tosiaan jo saavutus parisuhdesaralla. YHteinen tahto, toimiva arki ja pienet jutut saavat homman varmasti toimimaan jatkossakin!

   Tartun heti tuohon aihetoiveeseen/-ehdotukseesi. Ennen en voinut jättää mitään kirjaa kesken (älä kysy…), mutta nykyään olen oppinut, ettei lukemista ja kuuntelemista tarvite ns. suorittaa, vaan jos kirja ei nappaa, seuraava kehiin. Kaikkiaan viii kirjaa olen jättänyt kesken, yksi niitä ellainen, josta likimain kaikki muut pitivät. Alan heti kirjoittaa juttua ja julkaisen sen tammikuun loppupuolella…

   Minna

 2. Hyvä ja monipuolinen kooste 🙂 Vuodessa kerkeää tapahtumaan paljon. Blogin kautta pysyy jotenkin myös muistissa sellaiset kohdat jotka voisivat kadota muistista.

  1. Kiitos! Kyllä, olet oikeassa, tässä sitä huomaa vuoden nopean kulun (kaiken muun ohessa, heh).

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *