Vuoden 2021 luetuimmat blogijutut

On taas aika koota vuoden luetuimmat blogijutut yhteen. Seuraan blogin analytiikkaa enkä ole oikeastaan lainkaan hämmästynyt vuoden 2021 luetuimmasta kärjestä: korona, ruuhkavuosiarki, kirjat, sarjat, ruoka, vaatteet ja kuvalliset postaukset ovat selkeitä suosikkeja. Ilmiöihin kannanotoista ja terveyskirjoituksista pidetään.

Talvinen maisema ikkunastaBlogikuvien best nine -koonti

Yllättävintä on ollut, että viikon parhaat -postaukset eri teemoin ovat keränneet valtavasti lukijoita. Toinen yllättäjä oli Sano se ääneen -sarja, jota päätin jatkaa ensi vuonna, jos yksikin sarjan postaus yltää top 10 listalle. Ja ylsi. Sarjaa luvassa siis jatkossakin!

Blogijuttujen top 10

10. Elämäni suurimmat unelmat.

Tässä kirjoituksessa listasin minulle tärkeimmät unelmat. Suuria unelmiani ovat muun muassa kirjoittaa kirja, opiskella viestintää, kirjoittamista, toimittamista tai mainonnan-suunnittelua sekä asua pidempään jossain Välimeren rannalla. Osa näistä on jo toteutunut tai toteutumassa, joten unelmista kannattaa puhua ääneen – niillä on tapana muuttua tavoitteiksi!

9. Kuka pelkää koronaa? Tarina ystävän sairastumisesta

Tarina ystävän sairastumisesta. Tämä kirjoitus keräsi nopeasti paljon lukijoita. Korona-aikaa oli tämän kirjoitushetkellä takana melko tarkkaan vuosi ja kolme kuukautta.

Kun tärkeä ystäväni sairastui, oli huolta ja pelkoja erityisen hankala pitää aisoissa. Ystäväni ei voinut hyvin.

Ystäväni on hyväkuntoinen ja nuori, eikä hänellä ole perussairauksia. Kaiken järjen mukaan hän (jos joku) selviäisi koronaviruksesta ”helpolla”. Mutta ei, ei selvinnyt.

8. Sano se ääneen: Miksi otit koronarokotteen?

Jälleen ollaan koronan äärellä. Tämä Sano se ääneen -sarjan juttu nousi top 10 listalle ja tämän ansiosta jatkan sarjaa ainakin ensi vuoden kesään saakka.

7. Viikko suosikkimekoissani

Minulta pyydettiin, että esittelisin omat lempimekkoni ja -hameeni blogissani. Kartoitin tämän jälkeen some-seuraajieni näkemyksiä siitä, kiinnostaisiko tämänkaltainen kirjoitus. Lukisivatko he lemppariasuistani? Kaikki vastanneet olivat sitä mieltä, että mekkopostaus olisi kiva. Yksi kirjoitti: ”Mekkopostaus on saatava!”

6. Antimökkeilijän mökkijuttuja

Tämän jutun nouseminen seitsemännelle sijalle yllätti täysin!

En ole mökki-ihmisiä.

Se tarkoittaa kohdallani sitä, etten liioin hingu mökille, en odota mökkiviikonloppuja enkä villeimmissä kuvitelmissakaan voisi ajatella muuttavani juhannuksen tienoilla mökille ja asuvani siellä elokuun alkuun. Ja tästä kaikesta tämä postaus kertoo…

5. Kesämekkoja, kesämekkoja!

Edelleen hämmästyn, että mekkopostaukset runsailla kuvilla vetävät lukijoita kuin kärpäspaperi kärpäsiä. Tässä blogijutussa esittelen lempparikesämekkoni, ja tästä postauksesta sain runsaasti positiivista palautetta lukijoilta.

4. Taivaallinen raparperipiirakka

Antikeittiöihmisen loihtima taivaallinen raparperipiirakka on todella ihana, suussasulava herkku. Sen reseptin jakaminen blogissa kannatti. Moni loihti piirakan juhannuksena ja laittoi siitä minulle ilahduttavan viestin: ”Tämähän on taivaallista!”

3. Kaikki on peruttu! Sieltä se korona sitten tuli

Tästä postauksesta tiesin, että se tulee ”menestymään”, sillä kaikki omakohtainen, omaan arkeen liittyvä ja korona-sanan sisältävä on kuuminta hottia. Kirjoitin kesällä, kuinka lohdutonta oli, kun iso K isko omaan perheeseen.

2. Yhdenlainen uratarina: Pitkä polku unelmaduuniin

Sain seuraajiltani toiveen kertoa urapolustani, ammatinvalinnoistani ja työstäni. Tartuin haasteeseen. Ja se kannatti! Urapolkukin tuntuu kiehtovan.

1. Ainoa kotini – niin väkevä, rehellinen, koskettava

Yhä vain ja edelleen ykköspaikalla on aiemminkin listoilleni yltänyt kirja-arvostelu. Hassua ja ihanaa, sillä Hanna Brotheruksen Ainoa kotini yltää teoksena oman kirjavuoteni ykköspallille.

Uskomaton, koskettava ja kaiken kaikkiaan upea teos.

Kolme hyvin lähellä kirkkainta kymmenen kärkeä olivat: Ferritiinin nousun kolme parasta vaikutusta, Äitimyyttejä 20 vuoden ajalta sekä Minun Turkuni.

Tähän on tultu.

Kiitos tästä vuodesta, toivottavasti pysyt matkassa myös ensi vuonna!

Minna

P.S. Mikä on ollut sinun suosikkisi tämän vuoden kirjoituksista?

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *