Kaksivuotiaan blogin 10 luetuinta postausta + arvonta

Tadaa! Tänään on Tähän on tultu -blogin kaksivuotissynttäripäivä. Kliseisesti on todettava, että aika on kulunut nopeasti. Muistan kuin eilisen ensimmäisen postaukseni, ensimmäisen yli tuhat lukua keränneen kirjoitukseni, Lilyn suosittelu-leiman saamisen ja ensimmäisen nousuni Lilyn pääsivun luetuimpiin teksteihin.

Yhtä elävästi muistan yli 10 000 viikoittaisen sivukävijän rajapyykin ylityksen ja yli 10 000 lukukertaa saaneen postauksen – nämä molemmat tapahtuivat alkuvuodesta 2022. Vaikka minuun välillä iskee huijarisyndrooma, olen pääasiassa blogiini ja sen analytiikkaan varsin tyytyväinen.

Minnan muotokuvaKuten jo yksivuotispostauksessa vuosi sitten totesin, olen kiitollinen kaikille lukijoille ja seuraajilleni – teidän ansiostanne blogi on saavuttanut merkittäviä steppejä kuluneen vuoden aikana. Kiitos sydämestä, että olet mukana!

Seuraan säännöllisesti (keskimäärin kerran kuussa) blogin analytiikkaa enkä ole oikeastaan lainkaan hämmästynyt blogin luetuimmasta kärjestä: ruuhkavuosiarki, kirjat, ruoka, vaatteet ja kuvalliset viikon parhaat -postaukset ovat selkeitä suosikkeja. Ilmiöihin kannanotoista ja terveyskirjoituksista pidetään. Korona kaikkinensa on kiinnostanut.

Ohessa koottuna kaksivuotiaan blogin kaikkien aikojen parhaimpien kirjoitusten kymmenen kärki:

10. Onko älykellosta unen mittariksi? Kirjoituksessani kerron kokemuksiani Polarin älykellosta erityisesti unen ja palautumisen mittaajana.

9. Kaikki on peruttu. Sieltä se korona sitten tuli. Kuten jo alussa mainitsin, korona kaikkinensa on kiinnostanut. Postauksessa kerron, miten kesälomamme kohokohta jouduttiin perumaan Matruusipojan sairastumisen ja altistumisemme vuoksi. Omakohtaiset tositarinat kiehtovat lukijoita.

8. Sano se ääneen: Koronan kotitestaus on vaativaa puuhaa. Listalla ollaan edelleen ajankohtaisten ja laajaa yleisöä kiinnostavien aiheiden äärellä. Tämä nousi julkaisuhetkellä Lilyn luetuimpiin hetkessä ja nyt tämän kesän aikana uudelleen puheenaiheet-aiheen kärkisijoille.

7. Näillä kolmella arkisella kikalla kolesteroli lähti laskuun. Terveysaiheet vetävät. Ja otsikot, joissa vinkataan tekstin sisältävän yksinkertaisia vinkkejä. Tässä postauksessa kerron, millä keinoin sain laskettua omaa kolesteroliarvoani.

6. Äitimyyttejä 20 vuoden ajalta. Myös perheasiat kiinnostavat. Kokosin blogiin muutaman vahvan ja omaa äitiyttäni ohjanneen ja ohjaavan äitimyytin.

5. 22 syytä olla 22 vuotta avioliitossa. Vietimme 22-vuotishääpäiväämme tänä vuonna Kreikassa, Rodoksella. Kirjoitin siitä ja kaikenlaisesta avioliittoon liittyvästä blogiin, joka nousikin yhtäkkiä kaikien aikojen viidenneksi luetuimmaksi jutuksi. Aikamoista.

4. Koskettavimmat biisit ikinä. Tämä yllätti itseni tässä listauksessa eniten: miten ihmeessä tällainen aihe ja otsikointi kiinnostavat tuhansia lukijoita? Postauksessa listaan biisejä, jotka koskettavat tai ovat joskus koskettaneet tavalla tai toisella. Sellaisia, jotka ovat jääneet mieleen aivan tiettyjen, erityisten hetkien lauluina.

3. Ainoa kotini – niin väkevä, rehellinen, koskettava. Tämä nousee kerta toisena jälkeen kaikille blogin luetuimmat -listoille. En ihmettele. Hanna Brotheruksen teos on uskomattoman hieno, oikeastaan viime vuoden paras lukemani kirja. Heittämällä. En siis ihmettele, että teos ja siitä kirjoitetut arvostelut kiinnostavat laajalti.

2. Maailman makoisin mustikkapiirakka. Voihan leivontaohje sentään! Tällainen anti-keittiöihminenkin osaa jotain sillä tasolla, että se kerää 12 000 lukijaa kahdessa viikossa. Totta joka sana. Mustikkapiirakan ohje pysytteli pitkään Lilyn luetuimpana juttuna. Kun asiaa allakasta tarkastelin, meneillään oli sopivasti mustikka-aika. Ajoituksella on väliä. Ja kyllä, tämä piirakka on todella hyvää. Ihanaa, vaikka ei mustikoista niin välittäisikään.

1. Taivaallinen raparperipiirakka. Mustikkapiirakan kanssa liki täysin samoissa lukemissa. Taivaallista, kuten otsikossa lupaan. Sen lisäksi helppoa ja moneen makuun sopivaa kesätarjottavaa. Tämä postaus heräsi yhtäkkiä uudelleen henkiin tämän vuoden kesäkuussa, vaikka se on julkaistu jo vuosi sitten.

Mainitsen vielä yhden jaetulle seitsemännelle sijalle yltäneen postauksen: Helleviikon plussat ja miinukset. Yksi viikon parhaat -postaus ylsi siis top 10 -listalle. Ja se on tämä. Mietin itsekseni, miksi juuri tämä, ja päättelin seuraavaa: kesälomalaiset ehtivät lukea blogeja, lapsiperheet etsivät kuumeisesti tekemistä pitkille lomaviikoille ja blogin selkeä rakenne ja sopiva mitta saavat lukijan viihtymään sen parissa. Mene ja tiedä. Syyt voivat olla ihan muualla.

Lista on oikeastaan juuri sellainen kuin ajattelinkin sen olevan. Lukijamääriin olen tyytyväinen ja blogissa tulen jatkamaan tutulla tavalla tästä eteenpäinkin.

Minnan kokokuva Saara helkalan piirtämänä

Synttäripäivän arvonta

Synttäriarvonta liittyy tällä kertaa tämän blogin kuvitukseen, jonka taiteilija uskomattoman ihana graafikko Saara Helkala (Saaran verkkosivut, josta löydät myös kivan Visual diary -blogin!). Arvon kommenttinsa blogiin ja Tähän on tultu -blogin Instagramiin jättäneiden kesken lahjakortin Saaran taiteilemaan muotokuvaan. Voittaja saa päättää, haluaako muotokuvaan yhden tai kaksi henkilöä. Saara neuvoo jatkot!

Arvontaohjeet: Jätä kommenttisi blogiin ja/tai Instagramiin 7.8.klo 16.00 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Instagram ei ole mukana arvonnassa.

Saara Helkalan lahjakortti

Tähän on tultu. Ja tästä on hyvä jatkaa.

Minna

Kuvat: Saara Helkala

puheenaiheet oma-elama ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (33)
 1. Kiitos ihanasta blogista, jonka löysin alkuvuodesta ja josta on nopeasti tullut yksi suosikkiblogeistani! Ja osallistun ehdottomasti myös arvontaan, kuvat ovat upeita ☺️

  1. Kiitos, kun luet blogia – hienoa, että löysit sen pariin! 🙂

   Minna

 2. Nyt on niin kiva palkinto voittajalle, että kommentoin ehkä eka kertaa sun blogiisi, vaikka vakiolukija olenkin. Pidän kovasti sinun tavastasi kirjoittaa ja erityisen paljon pidän hyvästä kielenkäytöstäsi. Lisäksi kommunikoit kunnioittavasti, vaikka aihe olisi kiperämpi tai mielipiteitä jakava (esim. korona-aiheet). Arvostan sitä! Hyvää jatkoa blogillesi ja kirjoittamisen iloa sinulle! Ps. Sun blogilla ja mulla on sama syntymäpäivä 😉

  1. Kiitos kovasti tästä kommentista! Tuli tosi hyvä mieli 🙂

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *