Yksivuotiaan blogin luetuimmat postaukset

Tittidii ja tättärää! Tänään on the oikeapäivä. Tähän on tultu -blogi täyttää tänään vuoden! Kliseisesti on heti alkuun todettava, että aika on kulunut nopeasti. Muistan kuin eilisen ensimmäisen postaukseni, ensimmäisen yli tuhat lukua keränneen kirjoitukseni, Lilyn suosittelu-leiman saamisen ja ensimmäisen nousun Lilyn pääsivun luetuimpiin teksteihin.

Olen kiitollinen kaikille lukijoille ja seuraajilleni – teidän ansiostanne blogi on saavuttanut merkittäviä steppejä kuluneen vuoden aikana. Kiitos sydämestä, että olet mukana!

Kukkakimppu pöydällä

Seuraan blogin analytiikkaa enkä ole oikeastaan lainkaan hämmästynyt blogin luetuimmasta kärjestä: ruuhkavuosiarki, kirjat, sarjat, ruoka, vaatteet ja kuvalliset postaukset ovat selkeitä suosikkeja. Ilmiöihin kannanotoista ja terveyskirjoituksista pidetään. Yllättävintä on ollut, että viikon parhaat -postaukset eri teemoin ovat keränneet valtavasti lukijoita. Korona ja koronakaranteeni ovat kiinnostaneet.

Ohessa koottuna vuoden parhaimpien kirjoitusten kymmenen kärki:

10. Arkeni tunti tunnilta

Kertomukset, listat ja kaikenlaiset kirjoitukset bloggaajasta itsestään tuntuvat kiinnostavan. Tässä postauksessa kerron perusarjestani tunti tunnilta.

Jaettu kymmenes sija: Viisi kivaa kirjaa kesälukemistoon

Kirja-arviot ja -suositukset ovat olleet hittijuttu! Itse luin touko- ja kesäkuussa (myös heinäkuussa) paljon ja vinkkasin kivoja kesäkirjoja lukijoilleni. Tämä kirjoitus pysyi pitkään Lilyn listojen kärjessä!

9. Ferritiinin nousun kolme parasta vaikutusta

Ferritiini, rautainfuusio ja raudanpuuteanemia puhuttavat. Ne kiinnostavat ja ovat jonkinmoinen ilmiö tässä ajassa. Kaikki aiheeseen liittyvät kirjoitukseni ovat olleet suosittuja. Lue, jos kiinnostuit, millä tavalla oma vakava raudanpuuteanemiani ja raudanpuute korjattiin ja mitkä olivat ferritiinin nousun parhaat vaikutukset.

8. Kuka pelkää koronaa – tarina ystävän sairastumisesta

Korona kaikkinensa on terveysaiheista kiinnostava. Tunnustan itsekin lukevani paljon erilaisia kirjoituksia pandemiaan, sen hoitoon ja esimerkiksi rokotteisiin liittyen. Kirjoitin monia liikuttaneen jutun siitä, kun tärkeä ystäväni sairastui.

7. Minun Turkuni

Kierros Turussa nousi nopeasti Lilyn ”päälistalle” ja pysytteli siellä melko pitkään. Postaus keräsi nopeasti paljpon lukijoita, mikä hieman yllätti minut! Minun Turkuni -juttu kertoo omista lempparipaikoistani ja kävelylenkeistäni kauniissa jokikaupungissa.

Jaettu seitsemäs sija: Elämää yhdeksänvuotiaan kanssa

On onni saada seurata omaa yhdeksänvuotiasta ja hänen elämäniloaan. Etenkin, kun Esikoinen on jo omillaan ja Matruusipoika suurimman osan ajasta armeijan leivissä. Onneksi on tämä maailman ihanin, mielikuvituksellisin ja iloluontoisin tytär pitämässä elämää yllä. Millaista arki yhdeksänvuotiaan kanssa onkaan? Siitä kirjoitin blogiin, ja siitä oltiin kiinnostuneita.

6. Elämäni suurimmat unelmat

Unelmat kannattelevat. Unelmat ovat itselleni tavoitteita, joita kohti kuljen. Tämä blogikirjoitus keräsi uskomattoman paljon lukuja, paljon enemmän kuin koskaan ajattelin. Mistä sinä unelmoit?

5. Lapsen sairaus on elämäni vaikein asia

Pala nousee kurkkuuni tätä kirjoittaessani edelleen. Se nousi silloin, kun kirjoitin tekstin. Lopulta en kyyneleiltäni nähnyt tietokoneen ruudulle. Lapsen krooninen sairaus on elämäni vaikein asia, vaikka lapsi on jo aikuinen. Kirjoitus keräsi alle viikossa tuhansia lukuja ja päätyi Lilyn pääsivuin suosituimmat-listaukseen.

4. Itku kurkussa koronan keskellä

Jälleen puhutaan koronasta. Tätä tekstiä kirjoittaessa koronatilanne ahdisti, rajoitukset alkoivat tuntua mahdottomilta ja koronanpelko nosti päätään. Heinäkuussa minusta tuntui jälleen siltä, että otan aiheen työn alle…tilanne ei kovin hyvältä näyttänyt.

3. Kesämekkoja, kesämekkoja

Uumoilin jo tätä kirjoittaessani, että mekot kiinnostavat. Osasin arvata blogia kirjoittaessani, että se päätyy Lilyn pääsivun suosituimmat-listaukseen nopeasti – ja niin se päätyi! Mekkopostaus oli toive lukijoilta. Sain aiemmasta asupostauksesta niin paljon hyvää palautetta, että päätin tarttua melko monen seuraajan kesämekko-juttu-toiveeseen. Kannatti!

2. Taivaallinen raparperipiirakka

No ruoka. Sehän se on varmasti Googlessakin yksi haetuimmista aiheista. Taioin juhannuksena ihan antikeittiöihmisenä yhden lempparipiirakoistani ja jaoin reseptini blogissa. Olen saanut monia palautteita tämän jälkeen siitä, että tämähän on todella taivaallista… Niin se on.

1. Ainoa kotini – niin väkevä, rehellinen, koskettava

Tätä en olisi ihan heti tekstin julkaisun jälkeen uskonut. Toisaalta, en myöskään uskonut kirjaan tarttuessani vaikuttuvani siitä niin, että vieläkin ihoni menee kananlihalle. Kun myöhemmin (heinkuussa, Yle Areenasta) kuuntelin teoksen kirjoittajan Hanna Brotheruksen yhdeksän minuutin haastattelua, itkin sen melkein alusta loppuun – palasin joka minuutti tähän upeaan teokseen. Ainoa kotini -kirjoitus nousi kirkkaasti vuoden luetuimmaksi. Ei jaettuja ykkössijoja eikä ihan perässäroikkujia.

Lista on oikeastaan juuri sellainen kuin ajattelinkin sen olevan. Lukijamääriin olen tyytyväinen ja blogissa tulen jatkamaan tutulla tavalla tästä eteenpäinkin. Tämän päivän arvonta liittyy luetuimpaan blogitekstiini.

Olen saanut Hanna Brotherukselta nimikirjoituksella varustetun Ainoa kotini -teoksen arvottavaksi blogissani. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla terveisesi yksivuotiaalle blogille blogikirjoitukseen tai/ja Instagramiin. Arvonta suoritetaan 7.8. klo 17.00. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti ja voittokommentin alla (joko blogissa tai Instagramissa) vastauksena.

Tähän on tultu. Siitä lämmin kiitos teille kaikille lukijoille!

Minna

P.S. Voit seurata minua myös Instagramissa: @tahanontultu

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (20)
 1. Hei ja kiitos kaikille osallistujille!

  Kirjan voitti @fab_monday Instagramin puolella. Arvonta suoritettiin samalla kaavalla kuin edellinen arvonta. 👌🥳

  Minna

 2. Onnea, onnea! Tämä kirja onkin lukulistallani 🙂

  1. Kiitos paljon!

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *