Bridget Jones ja Mark Darcy palaavat valkokankaalle!

GAAH. Nyt se on sitten totta. Bridget Jones ja Mark Darcy palaavat kuin palaavatkin valkokankaalle! Jälkimmäinen jopa ihkaelävänä – eli kyseessä ei siis ole kirjan Bridget Jones: Mad About the Boy -filmatisointi. Sen sijaan elokuva Bridget Jones’s Baby tulee pohjautumaan ainakin pääosin Helen Fieldingin The Independent- lehdelle kirjoittamiin vanhoihin kolumneihin. Tarkemmin sanottuna niistä uusimpiin, jotka ilmestyivät lehdessä vuonna 2006. 

Elokuvaprojekti on ollut suunnitteilla useita vuosia, mutta tähän asti on aina tullut mutkia matkaan. Nyt elokuvan kuvaukset ovat vihdoin täydessä käynnissä, sillä Renée Zellweger ja Colin Firth on bongattu syys-lokakuussa useissa paikoissa ympäri Lontoota kohtauksia kuvaamassa. 

Daniel Cleaveria esittänyttä Hugh Grantia ei elokuvassa kuitenkaan nähdä (*sigh*), koska näyttelijä pettyi käsikirjoitukseen. Hänen sijaansa leffassa tullaan näkemään Patrick Dempsey. (Ei huolta, hän ei esitä Cleaveria). 

Edellisten Bridget Jones -elokuvien tapaan kolmannen osan ohjaa Helen Fieldingin hyvä ystävä Sharon Maguire, ja käsikirjoituksen ovat laatineet Helen Fielding ja erityisesti kirjoistaan One Day ja Us tunnettu David Nicholls. Epäilemättä käsikirjoitukseen on jouduttu tekemään jos jonkinlaisia muutoksia, sillä Helen Fieldingin alkuperäisessä kolumnissa Daniel Cleaverilla oli vauvan suhteen noh, ”melkoisen iso rooli”. Iso rooli on toki Mark Darcyllakin, kuten alla, Bridgetin vauvan ristiäisistä olevasta otoksesta voi päätellä:

 

Bridget Jones and Mark Darcy christening scene Daily Mail.jpg

 

Juoruja on viritelty myös siitä, että kuvausten aloittamista olisivat hidastaneet Renée Zellwegerin ja Helen Fieldingin huonot välit. Juorut saivat alkunsa Mad About the Boy -kirjan julkaisemisen aikoihin. Niiden loppusanoissa Fielding nimittäin kiittää lukuisia ihmisiä Colin Firth ja Hugh Grant mukaan lukien – mutta Renéen kiitoksista tyystin pois.(Syiksi on epäilty kaikkea alkaen siitä, että ”naiset olivat liian eriluonteisia eivätkä ystävystyneet kuvausten aikana” päätyen siihen, ettei Renéen Bridget vastannut lainkaan Helen Fieldingin omaa näkemystä luomastaan hahmosta. Näyttelijä olisi silti päättänyt pitää päänsä ja tulkita roolin omalla tavallaan. 

Nykytietojen mukaan elokuvan ensi-ilta tulee olemaan syyskuussa 2016. Colin Firthin mukaan elokuvaprojekti on kuitenkin edennyt niin hitaasti, että tätä vauhtia se tulee kertomaan Bridget Jonesin lapsenlapsesta.

Itseäni jotenkin arveluttaa koko elokuvaprojekti. Sen verran suuri Bridget Jones -kirjojen fani olin aikoinani, että suhtauduin niihin ensimmäisiinkin elokuviin aika suurella varauksella. Meni vuosia ennen kuin opin hyväksymään ne ”ihan hauskoina romanttisina komedioina, joilla ei tosin ole alkuperäisten kirjojen kanssa juuri mitään tekemistä”. Nykyisin niitä on ihan hauska katsoa, vaikka ehkä jotain elokuvan onnistumisesta – tai sitten omasta oudosta elokuvamaustani – kertonee se, että mielestäni koko ensimmäisen elokuvan paras kohta on edelleen Mark Darcyn ja Daniel Cleaverin tappelu, eli se, jossa kesken kaiken pysähdytään laulamaan kreikkalaisessa ravintolassa ”Happy Birthday dear what’s-his-name”, ja sitten taas jatketaan.

Mitä mieltä te olette tulevasta elokuvaprojektista, ja siitä, että se perustuu Mad About the Boy -kirjan sijaan Fieldingin sanomalehtikolumneihin? Itse epäilen, että saattaisihan kyseessä olla jonkinlainen näiden kahden yhdistelmäkin. 

Tässä vielä pätkä tulevan elokuvan kuvauksista:

Kommentit (2)
  1. Hurraa, odotamme kyllä leffaa innolla. Vinkkasimme postauksestasi Trendin Facebookissa 🙂

    1. Voi kiitos, kiitos ihana Lily.fin toimitus! Olin tuolilta pudota kun näin miten monta tykkäystä juttu on siellä saanut (156)!! Voi kun ne vain näkyisivätkin myös tässä oman blogini Facebook-tykkäysten kohdalla! Ilmiselvästi iki-ihanaa Bridget Jonesia (tai iki-ihanaa Mark Darcya…? *sigh*) on jo kovasti kaipailtu takaisin valkokankaalle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *