Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän

Iiris Lempivaara.jpg

Tiedättekö mikä on tosi harmillista? Se, kun kipeänä ollessaan raapustaa mielestään aivan kerta kaikkisen hienoja blogimuistiinpanoja, vain huomatakseen terveenä ollessaan, ettei niistä ottaisi selvää edes Sherlock Holmes (no ei edes se Benedict Cumberbatchin esittämä).

Mitä ilmeisemmin olen kuitenkin kuvaillut Riikka Pulkkisen uutuutta Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän sanalla ihana. Ellei siinä sitten luo ihra. Mutta mennään nyt kuitenkin tuolla ensimmäisella vaihtoehdolla. 

Sillä aika ihastuttava tämä pieni kirja on, kansikuvaansa ja nimeään myöten!

Iiris Lempivaara on nuori koulupsykologi, joka tulee yllättäen jätetyksi seitsemän vuoden seurustelun jälkeen. Suklaa- ja shoppailupainotteisenpitoisen self help -terapian sekä kahdeksankymmpisen naapurin Kauniista ja rohkeista omaksumien neuvojen avulla Iiris ryhtyy etsimään itseään. 

Kirjan ehdottomasti ihanin luku on nimeltään Naisen tulee olla, jossa vastauksia elämän suuriin kysymyksiin tulee etsimään myös Iiriksen siskon vauva Josefiina eli Fifi. Vauvan kanssa Iiris lähtee kaupungille kyselemään ohikulkijoilta, miten naisen oikein tulisi tässä maailmassa olla. Matkan varrella saadaan vinkkejä niin lätäkössä kastuneessa lehden kannessa hymyilevältä Irina Björklundilta kuin kosmetiikkahyllyllä poseeraavalta Demi Moorelta. 

Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän on kirja, johon on helppo samaistua. Se kertoo niistä hiuksenhienoista hetkistä, jolloin tajuaa, että nyt elämä muuttuu – lopullisesti. Niistä haikeista hetkistä, jolloin eroat pitkäaikaisesta poikaystävästä, tai ystäväsi kertoo olevansa raskaana tai sisaresi saa lapsen. Hetkistä, jolloin olet vilpittömän onnellinen, mutta myös hivenen surumielinen, koska tiedät reittinne nyt eroavan. Kuljette ehkä edelleenkin vierekkäin, mutta ette enää samalla polulla.

Jos olet nuorempana parantanut elämääsi  Cafe Tin Tin Tangossa tai Eläintarhan Nesteellä, lue tämä kirja.

Jos olet joskus ollut sokkotreffeillä tuntikaupalla Nietzschestä luennoivan kaljuponnarin / teryleenimiehen kanssa, lue tämä kirja.

Ja jos parasta self help -terapiaa mitä tiedät on suklaa, lue tämä kirja!

 

”Minä uskon siihen, että asia kuin asia muuttuu varsin siedettäväksi, kun saa pähkinänugatia kielen päälle.”

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän. (Otava, 2014)

 

Kuva: Otava

Kirja saatu Otavalta blogia varten.

 

kulttuuri suosittelen kirjat ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *