CHICK LIT -FANIN UNELMAKAUPPA EDINBURGHISSA… (Kirjabloggaaja Edinburghissa osa 4)

 

…on tietysti AGA-kauppa! Siis kauppa, jossa myydään AGA-merkkisiä kaasu-uuneja, eli niitä, jotka kuuluvat leivontaan erikoistuneeseen chick litiin kuin kuorrutus kuppikakkuun. AGAn myymälä löytyi yllättäen aivan majapaikkamme vierestä:

P8220232.JPG

 

Ja kuten olemme chick lit -kirjoista oppineet, AGA ei ole mikä tahansa uuni. Tuo ruotsalaisen nobelisti Gustaf Dalénin keksintö paitsi paistaa (kuulemma) maailman parhaimmat leivät ja leivonnaiset, myös lämmittää asunnon kuin meidän leivinuunimme ikään. Ja lämpö, jos mikä, on brittiläisissä, talvisin jäätävääkin kylmemmissä asunnoissa mitä kaivatuin aarre.

Mutta koska uunia olisi ollut hieman haasteellista raahata kotiin (ei se kai ihan käsimatkatavarasta olisi mennyt), niin tyydyin ihailemaan sellaista ikkunasta:

P8220230.JPG

 

ja kipitin sitten jokaisen chick lit -fanin toiseen unelmakauppaan, Cath Kidstoniin. Sieltä lähti mukaan tämä ihanuus,

P8220239.JPG

 

josta on ihana hörppiä lattea vaikkapa sitten, kun uusin Himoshoppaaja ilmestyy syyskuussa, puhumattakaan Marian Keyesin marraskuussa ilmestyvästä kirjasta The Woman Who Stole My Life!

(Jos chick lit on sinulle lajina vieras, eivätkä AGA ja Cath Kidston kuulosta tutuilta, niin tässä pieni tietopaketti):

Chick lit jakautuu useisiin alalajeihin, joista yksi suosituimmista on ”leivonta -chick lit”. Tämä alalaji valtasi kirjamarkkinat Koko Britannia leipoo ja Britannian paras leipomo -televisio-ohjelmien vanavedessä, jotka saivat saarivaltiossa valtaisan suosion. Näiden ohjelmien myötä ”leivonta-chick litiä” alkoi ilmestyä kirjakauppojen hyllyille kuin korvapuusteja kahvilan tiskille. 

Leivontapainotteisessa chick litissä päähenkilö työskentelee esimerkiksi leivoskahvilassa tai leipomossa, tai perustaa sellaisen. Tämän alalajin kuningatar on skotlantilainen Jenny Colgan, joka sisällyttää kirjoihinsa myös tarinassa leivottujen leivonnaisten reseptit. Kokeiltu on ja hyvin toimivat!

Cath Kidston on puolestaan englantilainen tuotemerkki, johon viitataan joka toisessa chick lit -romaanissa. Se valmistaa valloittavia, englantilaistyylisiä laukkuja, vaatteita, astioita ja kaikkea muuta ihanaa. Tuotteet on koristeltu usein kukka- tai pallokuvioin. Luulisin, että Cath Kidston -designia joko inhoaa tai rakastaa. Ei tarvinne arvata kumpaan joukkoon itse kuulun…

Kirjavinkkejä:

Jenny Colgan: Little Beach Bakery

Belinda Jones: The Travelling Tea Shop

Syksyllä ilmestyvää chick litiä:

Sophie Kinsella: Shopaholic to the Stars

Marian Keyes: The Woman Who Stole My Life

 

Nauti kuppikakkujen ja Cath Kidston-mukiin kaadetun laten kera!

 

Kuvat Irisihmemaassa

Kommentit (4)
 1. The traveling tea shop oli niin ihana kirja etten malttanut laskea käsistäni ja ihan välittömästi aloin haaveilemaan omasta samanlaisesta matkasta. Muutenkin matkoilla ensin suunnittelen ravintolat ja syömiseen liittyvät asiat ja sitten vasta kaiken muun, joten tunsin suurta sielunsisaruutta kirjan kanssa.

  Myös Marsha Mehranin Pomegranate Soup oli niin mielenkiintoinen ja herkullisesti kirjoitettu että sain akuutin himon itämaista ruokaa kohtaan kirjaa lukiessa.

  1. Oi, sukulaissielu!

   Lähden oitis matkakumppaniksi, sillä samanlaisesta matkasta haaveilen itsekin. The Traveling Tea Shop on yksi ihanimmista kirjoista, jonka olen koskaan lukenut.

   Pomegranate Soupin laitan oitis ruoka… eikun kirjalistalle!

 2. Kiinnostunut
  25.8.2014, 05:49

  Cath Kidston -tavarat vaikuttaa kivoilta – saatko laitettua niistä lisää kuvia? Ovatko kovin tyyriitä?

  1. Kiva kuulla! Cath Kidston tuotteista tulossa pian lisää kuvia ja muuta tietoa. Tulethan vilkaisemaan?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *