Macaron-leivoksia, hyväntekeväisyyttä ja vähän chick litiä

Kuppikakut ja chick lit ovat jo vuosia sitten toisensa löytänyt parivaljakko. Mutta milloinkohan lumoavan suloiset macaron-leivonnaiset löytävät tiensä chick litiin? Nehän olisivat aivan lyömätön yhdistelmä!

Tiesitkö, että tänään vietetään Ranskassa ”macaron-leivoksen päivää”? Tätä ihanaa herkuttelupäivää vietetään nyt jo yhdeksännen kerran. 

Päivän tarkoituksena on paitsi juhlia tätä ihanaa leivosta, myös tukea hyväntekeväisyystoimintaa. Maksamalla konditoriassa sopivaksi katsomansa summan, saa vapaavalintaisen macaron-leivonnaisen, jonka tuotto luovutetaan mukoviskidoosiyhdistykselle. (Mukoviskidoosi eli kystinen fibroosi on Ranskassa hyvin yleinen sairaus). Ranskassa macaron-päivän suosio kasvaa vuosi vuodelta ja konditorioiden eteen kerääntyy jonoja jo aamuvarhaisella. Tänä vuonna tapahtumaa onkin päätetty jatkaa sunnuntaille 23.3 asti.

Hienon päivän on ideoinut kukas muu kuin kaikkien konditorioiden kingi Pierre Hermé (jonka vatsaan olen kerran törmännyt juostessani myöhässä hänen kurssilleen, mutta eksyn aiheesta…). Kampanjaan osallistuu Ranskassa yli 80 konditoriaa ympäri maata. Macaron-päivänä on tarjolla vain tätä päivää varten räätälöityjä makuja ja rasioita. Juhlapäivän suosio on viime aikoina kasvanut niin, että tänä vuonna sitä vietetään Pierre Hermèn omissa myymälöissä sunnuntaihin 23.3 asti. Osallistua voi myös netissä. 

 

Mukoviskidoosi on Suomessa poikkeuksellisen harvinainen sairaus (sitä sairastaa alle 65 henkilöä). Mutta mikään ei tietenkään estä lahjoittamasta rahaa mille tahansa sopivaksi katsomalleen hyväntekeväisyyskohteelle, käväisemästä sitten kaupassa ostamassa rasiallisen (tai pari…) macaron-leivonnaisia ja nauttimasta niitä vaikkapa kera hyvän chick litin.

Jos haluat kokeilla leipoa macaron-leivoksia chick lit-tunnelmissa, erinomainen resepti löytyy Marian Keyesin leivontakirjasta Saved by Cake.

P.S. Miksi leivoksesta on päädytty käyttämään suomeksi monikkomuotoa?

 

macarons photorack.jpg

                                                  Nämä maistuvat ihanilta monikossa. 

                                                 Kuva: Photorack

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *