Kuka on Suomen Mr. Darcy?

825.jpg

Ylpeyden ja ennakkoluulon 200-vuotisjuhlan kunniaksi Teos julkaisi siitä joulukuussa 2013 Kersti Juvan uuden suomennoksen. Huomaa poikkeuksellisen komea Mr. Darcy.

 

”Kahta en vaihda. Toinen on Mr. Darcy ja toinen AGA-kaasuliesi.”

Viime aikoina on ollut vaikea löytää chick litiä, jossa näihin kahteen ei viitattaisi tavalla tai toisella. Mikäs siinä, kuumia pakkauksia molemmat. 

Välillä käy kuitenkin mielessä, että Ylpeyden ja ennakkoluulon Mr Darcyn sijaan voisi olla raikasta vaihtelua valita välillä tilalle joku toinen kirjallisuuden hahmo.

Miksei chick lit -sankari muistuta koskaan esimerkiksi Kotiopettajattaren romaanin synkeähköä ja jörönpuoleista, mutta todellisuudessa hyvääkin hyveempää (ja ah niin komeaa) Mr Rochesteria? Tai Humisevan harjun intohimoista ja uskollista, mutta öh.. kenties hivenen pakkomielteisestä Heathcliffiä? Miksi Mr Darcy peittoaa heidät aina mennen tullen? 

Entä kukapa sopisi suomalaisen chick litin Mr Darcyksi? 

Kenestä suomalaisen kirjallisuuden sankarista naiset voisivat chick litissä haaveilla samaan tapaan? ”Hän on kuin Seitsemän veljeksen Juhani, niin ihanan tukeva ja harteva, mutta kenties hieman turhan äkkipikainen ja määräilevä…”

Vai löytyisikö Mr Darcyn veroinen unelmien mies enemminkin vaikkapa vanhoista Suomi-Filmeistä? 

No entäs se kuuluisa AGA-kaasuliesi sitten? Mikä keittiövempain on jokaisen suomalaisen keittiön unelmien täyttymys?

Kuva: Teos

 

 

 

Kommentit (9)
 1. No nimenomaan 😉 <3 <3 <3

 2. Vaikka Darcy on aina Darcy, tykkään pariskuntana enemmän Annesta ja Wentworthista (Persuasion) ja miehenä Mr. Knightleystä (Emma).

  Ei mulla muuta. 🙂

  1. Pari sannaa
   12.1.2014, 14:16

   Mr Knightley on kyllä hyvä tyyppi! 

  2. Mun aivan ehdoton suosikkini on ”Austenin miehistä” on Colonel Brandon ja suosikkipariskunta siis Marianne ja Bradon, mutta pakko myöntää, että leffaversion Alan Rickmanilla saattaa kyllä olla tämän kanssa jotain tekemistä… 😉 

    

   1. Pari sannaa
    13.1.2014, 14:56

    Se sen ÄÄNI. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *