Joulu saapuu… ja ihana joulu-chick lit!

9780091953546.jpg

Joulu on taas, joulu on taas.. ja joulu-chick lit! Nyt on taas se ihana aika vuodesta, kun voi suosiolla käpertyä sohvan nurkkaan piparilaten ja jouluisten macaron-leivosten kera, lukemaan tämän vuoden joulu-chick litiä. Sitä onkin ehtinyt ilmestyä jo aikamoinen pino, ja lisää tulee vielä ennen joulua…

Joulu-chick lit on tämän kirjallisuustyylin kenties suosituin alalaji, johon etenkin brittikustantajat panostavat täysillä. Minulle tämän vuoden ensimmäinen joulu-chick lit kolahti postissa jo marraskuun alussa, mieheni hankkimana ihanana yllätyksenä! Olen säästellyt tuota kirjaa ihan väkisin joulukuulle, toivoen, että umpiharmaan kelin sijaan sitä lukiessa ikkunaan sataisi edes muutama lumihiutale…

Jouluista lukuelämystä yöpöydälläni odottavat myös:

Scarlett Bailey: Just for Christmas

Alexandra Brown: Christmas at Claridge’s

Jenny Colgan: Christmas at Rosie Hopkins’ Sweetshop

Jenny Colgania en voi ylistää tarpeeksi. En tiedä, enkä ymmärrä, miksei hän ole Suomessa kovin tunnettu. Britanniassa hän myy yhtä hyvin kuin Marian Keyes ja Cecelia Ahern. Jos siis pidät heistä, suosittelen sinulle sydämeni pohjasta myös Jennyn kirjoja!

Jennyn (niin, monen vuoden lukukokemuksen jälkeen tässä ollaan kai jo ihan hyvän päivän tuttuja?) kirjat pursuavat ihania reseptejä. Kuten olen usein maininnut, viime joulun takuuvarmimman hittini, inkiväärikakun, resepti on hänen viime joulun kirjastaan Christmas at the Cupcake Cafe… Tein inkiväärikakun tuolloin kolmesti ja se syötiin joka kerta viimeistä murua myöten. Suosittelen, suosittelen! 

Tätä joulua varten on ilmestynyt toki myös useita muita chick litejä. Joulu-chick litin hauska piirre on, että uusien tarinoiden lisäksi silloin julkaistaan usein myös jatkoa aiemmin ilmestyneille, suosituille kirjoille.

Millaiselta kuulostaisivat nämä, kera jouluglögin, piparien tai suklaarasian…?

Lindsey Kelk: I heart Christmas

Trisha Ahsley: Wish Upon A Star

Melissa Hill: A Gift to Remember

Osa chick lit -kirjailijoista on erikoistunut nimenonaan jouluisten kirjojen kirjoittamiseen. Esimerkiksi Trisha Ashleyn aiempaa tuotantoa ovat kirjat The Magic of Christmas ja Twelve Days of Christmas.

Jos sinulla on Kindle, valikoima on vielä laajempi. Minulla ei Kindlea valitettavasti ole, joten sydäntä riipaisee nähdä, miten esimerkiksi suosikkikirjailijoihini kuuluvan Ruth Sabertonin joulu-chick lit (Weight till Christmas) julkaistaan vain Kindlenä, nyyh. *laskee piparisen lattensa pöydälle, katsoo surullisena kirjahyllyyn ja miettii, onko muuttunut dinosaurukseksi?*

 

Kuva: Random House

kulttuuri suosittelen kirjat hopsoa
Kommentit (14)
  1. Ääh, taas tajusin jokaisessa kommenttivastauksessa toistelevani täsmälleen samoja asioita, joita olen jo aiemmin sanonut *nolostuu punastellen ja toivoo keksivänsä joskus jotain uuttakin sanottavaa* Sorry,girls! 😉

  2. Pitää tässä huikata Adele Parksin kirjoja – parasta chick litiä tällä hetkellä, löytyy myös vain englanniksi ja ruotsiksi. Viimeisin oli paras the state that we’re in, suosittelen!

    1. Kiitos hyvästä vinkistä! Olen lukenut häneltä Still thinking of youn ja kävin heti kommenttisi jälkeen nappaamassa Amazonista tuon The state we’re inin. Myös hänen tammikuussa ilmestyvä uutuutensa, 1920-luvulle sijoittuva Spare Brides, vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta!

      1. 🙂 kiitos vinkistä, tuosta uudesta siis.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *