Marian Keyes: Saved By Cake

Saved by Cake.jpg

Hyvää suklaakuppikakkupäivää! Sen kunniaksi ajattelin kirjoittaa Marian Keyesin iki-ihanasta leivontakirjasta Saved by Cake

Tiedättehän sen ihanan tunteen, joka koittaa, kun löytää kirjan, johon rakastuu ensisilmäyksellä? Noh, minulle tämä Marian Keyesin leivontakirja oli sellainen. Eikä ihme, onhan hän lempikirjailijani muutenkin. Aiemmin Keyes on kunnostautunut lähinnä chick litin (huom. erinomaisen chick litin) parissa ja kokeilee nyt ensimmäisen kerran rahkeitaan leivontakirjojen saralla.

Keyes ryhtyi kirjoittamaan leivontakirjaa sairastuttuaan vakavaan masennukseen. Sairaus ei ole salaisuus, sillä Keyes on kertonut taustastaan avoimesti. Tällä kertaa sairaus vei menestyskirjailijalta työkyvyn. Täysin. Lopulta ulos ahdistuksesta auttoi leipominen. Keyes aloitti leipomalla ystävänsä syntymäpäiville suklaajuustokakun. Mitä enemmän Keyes leipoi, sitä enemmän hän siitä piti. Keyes ei suinkaan ”parantunut” leipomalla, mutta se auttoi häntä jaksamaan päivästä toiseen, keskittymään jauhojen ja sokerin mittaamiseen päässä pyörivien ankeampien asioiden sijaan.

Leipomisen aloittaessaan Keyes oli omien sanojensa mukaan täysi tumpelo, jonka täytyi opetella keittiössä alusta aivan kaikki.

Koska olen itse keittilössä aivan sanoinkuvaamaton poropeukalo, tämä kirja on tuottanut minulle suunnatonta iloa. Mikä voikaan olla ihanampaa, kuin onnistua oikeasti reseptissä, jonka nimi on ”Aina onnistuvat kuppikakut”? (Paitsi se, että ne kuppikakut syödään viimeistä murua asti loppuun, eikä vain kohteliaisuudesta). Ah, sitä onnistumisen iloa!

Suosittelen tätä leivontakirjaa aloittelijoiden ja Marian Keyes-fanien lisäksi myös kokeneemmille leipojille, sillä uskoisin kirjasta löytyvän riittävän erilaisia reseptejä joka makuun. (Miten olisi vaikkapa ’Wasabi and White Chocolate Cupcakes with Salted Caramel Icing’?) Marian Keyes -faneille tämä kirja on tietysti itsestäänselvyys, sillä se pursuaa kirjailijan ihanan lämmintä huumoria. Mukana on tietysti myös Keyesin rakkaan siipan, Himselfin, lempireseptit. 

PA090396 suklaakuppikakku muokattu.jpg

kuva: irisihmemaassa

Marian Keyes: Saved by Cake (Penguin/Michael Joseph, 2012)

P.S. Oletteko lukeneet Marian Keyesin uusimman kirjan Mercy Closen mysteeri? Kirja sisältää runsaasti Keyesin omakohtaisia kokemuksia. 

Kommentit (7)
 1. Oi, kerrothan sitten mimmoinen oli! 🙂 Mercy Closessa oli hyvin paljon elämäkerrallisia juttuja, eli oli paikoitellen aika raskastakin luettavaa, kun tiesi, että Marian on läpikäynyt ne omassa elämässään (kuten uutiskirjeistä tiedämme…) Ymmärrän hyvin tuon fiilisjutun, sama juttu täällä. 

  Ja kiitos iiiiihanasta kysymyksestä! Tykkään kyllä tosi paljon kaikista Walshin sisarusten kirjoista, mutta suosikkini on ehkä Anna & Anybody Out There. Mammy Walsh on minusta aivan loistava hahmo myös ja siksi(kin) olisi niin hauska lukea tuo A-Z. 🙂

   

   

 2. Oletteko muuten lukeneet sitä Marianin vain e-kirjana julkaisemaa Mammy Walsh’s A-Z of the Walsh Familyä? Sitä ei ole julkaistu paperiversiona, nyyh 🙁  am

  1. Mulla on se ostettuna iPadissa, mutta en oo vielä lukenu. Jostain syystä en oo saany Mercy Closea luettua; kirjat on mulle pitkälti fiilisjuttu, ja toistaseks tää on antanu odotuttaa itseään!

   Kuka on muuten suosikki Walshin sisarusten kirjoista? Mulla ehkäpä Claire (Watermelon) ja Anna (Anybody Out There). 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *