DON’T PANIC: BECKY BRANDON IS BACK

3Dnn+9_2C_med_9788804644279-i-love-shopping-a-hollywood_original.png

Mrs Rebecca Brandon

Hollywood

Los Angeles

USA

Hyvä Becky Brandon,

Oli erittäin hauska lukea elämästäsi pitkän tauon jälkeen kirjassa Shopaholic to the Stars, vaikka tarina jääkin siinä pahasti kesken. Olet selvästi jatkanut koheltavaa elämäntyyliäsi Amerikassa, mikä on erittäin ymmärrettävää. Siellä menee helposti pää pyörälle. Kun aikoinaan matkustin ensi kertaa New Yorkiin, kuvittelin oitis olevani osa Sinkkuelämää -sarjaa. Hollywoodissa kuvittelisin varmasti olevani vähintään Sarah Jessica Parker itse. 

Valitettavasti en voi varmistaa kirjasi saaneen lukijoiden keskuudessa pelkästään lämmintä vastaanottoa. Kohelluksesi Hollywoodissa tuntuu jakaneen ihmiset melko lailla kahteen ryhmään.

Sinua on haukuttu itsekkääksi, ajattelemattomaksi sekä ikäiseksesi epäkypsäksi. Sinua on syytetty siitä, että et ole kehittynyt vuosien varrella lainkaan. Arvostelusta  huolimatta minä ja muut Himoshoppaaja-fanit ihailemme ”tavallisuudesta poikkeavaa luonteenlaatuasi”, kuten Jan Virtanen kuvailee sinua sinulle suomeksi kirjoittamassaan kirjeessä kirjassa The Secret Dreamworld of a Shopaholic.

Meitä tähän ryhmään kuuluvia taitaa yhdistää se, että olemme melkoisia koheltajia itsekin. On aina huojentavaa löytää sielunsisaria. Ehkäpä näin päälle nelikymppisenä sinuun on myöskin helpompi suhtautua. Koheltavuus on piirre, joka ei nimittäin ihmisestä katoa, kenties päinvastoin. Iän myötä onneksi oppii, ettei itseään eikä asioita – varsinkaan kirjallisuuden hahmoja – tarvitse ottaa niin vakavasti.

Tästä syystä en ymmärrä, miksi jotkut suhtautuvat sinuun niin raivokkaasti. Miksi sinun pitäisi kehittyä? Sinähän olet fiktiivinen hahmo ja aivan loistava sellainen. Kirjojesi lumo ei perustu siihen, että sinä ”kasvaisit ihmisenä” – kuka haluaisi lukea ”kypsästä” ja ”vakavasta” Himoshoppaajasta? En minä ainakaan. Sinun tarinoittesi hohto perustuu juuri siihen, että kohellat samaan tahtiin vuodesta toiseen ja olet vähän hassu, mutta vilpittömän hyvää tarkoittava. Vähän samaan tapaan kuin Bridget Jones. Tämän lajityypin viehätys ei piile yllätyksellisyydessä tai uskottavuudessa, vaan siinä, että lukija tietää mitä saa – eli loistavasti kehitellyn henkilöhahmon ja hyvät naurut. 

Minulle – kuten miljoonille muille lukijoillesi  ympäri maailmaa – sinä, Suze ja Tarkie olette kuin rakkaita ystäviä, jotka on ihana tavata vuosien tauon jälkeen uudestaan. Älä koskaan muutu, koska we ”love you just the way you are”, näin Bridget Jonesin Mark Darcya lainatakseni. (Niin, listasta puuttuu miehesi Luke, koska hänelle en ole koskaan lämmennyt. Valitan).

Olen varma, että sinulla, Suzella, Tarkiella ja vanhemmillasi on lukijoillesi vielä paljon annettavaa, siksi tapaisinkin sinut Hollywood-seikkailujesi jatko-osan eli Amerikan road tripisi merkeissä mielelläni mahdollisimman pian uudestaan. Milloin jatko-osa mahtaa ilmestyä? Haamukirjoittajasi Sophie Kinsella on maininnut kirjoittavansa niitä parhaillaan, mutta häneltä ilmestyy ensi vuonna kuitenkin ensiksi nuorille aikuisille suunnattu Finding Audrey. Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että jatko-osaa joutuu odottamaan yli vuoden

Haluaisin onnitella sinua erittäin viihdyttävästä kirjasta. Olet selvästi erittäin taitava kuvaamaan kohelluksiasi ja on aina suuri ilo päästä lukemaan niistä. So DON’T PANIC, sillä me fanisi tulemme aina rakastamaan sinua. Älä kuitenkaan enää anna kuvata seikkailujasi valkokankaalla. Älä ainakaan päästä sitä kamalaa Isla Fisheriä päärooliin.

Parhain terveisin,

Ystävällisesti,

Iris ihmemaassa

 

 

Kuva: Mondadori (Kuvassa uusimman Himoshoppaajan uusin painos. Italiassa Himoshoppaaja-sarja on aivan huippusuosittu.)

Kommentit (2)
  1. Näin juuri! 🙂 Hupaisimmassa kommentissa, jonka näin, joku oli ihan raivona siitä, miksi ”tarina loppuu niin kesken ilman minkäänlaista lupausta jatkosta”. Toivottavasti tämä ei ole kauhea juonipaljastus, mutta kirjan vihoviimeisellä sivulla lukeaa noin kissankokoisilla kirjaimilla ”Becky will return soon!” Jos tuo ei ole lupaus jatkosta, niin en tiedä mikä sitten olisi… 😉

  2. Becky on Becky, ei hänen tarvitse kehittyä, koska aina Beckyllä on sydän paikallaan. Mitä nyt vaan pitää shoppailusta. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *