Tyyliä ja tuoksuja Pariisissa

perfume collector.PNG

Katsokaa mikä kansi! Miten upea asu, miten tyylikäs nainen. Kuka hän on? Missä hän on?

Tunnustan. Kathleen Tessaron The Perfume Collector lumosi minut jo pelkällä kannellaan niin täysin, että olisin varmasti hankkinut kirjan vaikka sen sisältö olisi ollut mitä tahansa. Mutta kun kirjan takakansikin sitten lupasi hyvää, ei ostopäätöstä tarvinnut miettiä hetkeäkään. Vai mitä sanotte seuraavasta?

Eräänä päivänä englantilainen Grace Munroe saa postissa kirjeen Pariisista. Siinä kerrotaan, että hän on perinyt ranskalaisen Madame Eva d’Orseyn koko omaisuuden. Asiassa on vain yksi ongelma: Grace ei ole koskaan käynyt Ranskassa, eikä ole ikinä kuullutkaan Eva d’Orseysta…

Jos rakastat eri aikatasoissa tapahtuvia kirjoja, joissa fakta ja fiktio sekoittuvat upealla tavalla ja joissa kaiken lisäksi matkustetaan ympäri maailmaa, tämä kirja on sinua varten. Ja jos kaiken lisäksi rakastat hajuvesiä ja olet kiinnostunut niiden historiasta, tämä kirja on sinulle tehty! Vai mitä sanoisit kirjasta, jonka yksi henkilö on Lanvinille useita upeita hajuvesiä, kuten My Sinin, luonut salaperäinen Madame Zède?

Grace Munroe elää 1950-luvun Lontoossa, Eva d’Orseyn perässä puolestaan matkataan milloin 1920 -luvun Pariisissa, Nizzassa, New Yorkissa ja Monte Carlossa, milloin toisen maailmansodan miehitetyssä Pariisissa. 

Kirja tulvii upeaa ajankuvaa sekä hajuveden ja ranskalaisten hajuvesitalojen mielenkiintoista historiaa. Jos pidät Mad Men -sarjasta sen tyylin ja ihanien vaatteiden takia, pidät varmasti tästäkin kirjasta. 

Suosittelen: Kaikille hajuvesistä, Pariisista, Lontoosta, New Yorkista, vintagesta, 1920 – 1950 -luvuista, arkielämästä miehitetyssä Pariisissa kiinnostuneille, sekä tietysti kaikille, jotka rakastavat ihania aikuisten satuja. Ihanaa todellisuuspakoa!

Kathleen Tessaro: The Perfume Collector (Harper, 2013)

 

 

Kommentit (2)
  1. Mielenkiintoinen kirjatarppi, kuulostaa sen tyyppiselta tarinalta josta pitaisin. Olen lukenut Tessarolta aiemmin Elegancen joka oli ok muttei houkutellut lukemaan kirjailijan muita teoksia. Ehkapa annan uuden mahdollisuuden.

    1. Joo, suosittelen kyllä, tosin itse tykkäsin kyllä Elegancestakin. Mutta tämä on todella mielenkiintoinen ihan jo sen takia, että kartoittaa hajuvesien historiaa mielenkiintoisella tavalla ja pohjautuu todellisiin henkilöihin (mikä selvisi mulle vasta lukemisen jälkeen…)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *