Marian Keyes – nainen joka rakastaa nuppivetimiä (+ enää kuukausi uuteen romaaniin!)

Näin se aika vain kuluu… eli Marian Keyesin uusimman romaanin The Woman Who Stole My Life ilmestymiseen on enää kuukausi!!! Kyllä vain, tasan kuukausi! Romaani ilmestyy nimittäin 6. 11!

Kirjasta sen verran, että se on kirjailijan mukaan hänen edeltäviä teoksiaan  selkeästi ”aikuisempi”, päähenkilökin kun lähenee ”jo” neljääkymmentä. Tarina on kuulemma täysin erityylinen kuin hänen aiemmin kirjoittamansa. Kirjoitustyylin pitäisi kuitenkin olla tuttua Mariania, joten hauska ja huumoripitoinen kirja on siis luvassa. Jännityksellähän tällaista odottaa…

Kuten Keyesin kirjoissa yleensä, tämäkin tarina sisältää juonikuvauksen perusteella paljon yhtymäkohtia kirjailijan omaan elämään. The Woman Who Stole My Lifen päähenkilö on menestyskirjailija, jolla on vakava sairaus ja joka on kovin perso suklaakekseille… Kirja myös sijoittuu osittain Marianin kotipaikkakunnalle, Dun Laoghaireen. Onneksi päähenkilön ”hankala aviomies” taitaa sen sijaan olla mielikuvituksen tuotetta, sillä kirjailijan aviomies, Himself, on mitä ilmeisemmin erittäin mukava kaveri. 

Joskus kesällä lupasin pitää blogissani Marian Keyes -laskuria ja ja jaella kirjailijaan liittyviä fatkoja. Laskurin pitäminen valitettavasti jäi, mutta muutama hykerryttävä Marian-fakta tulee tässä:

Tiesitkö, että…

 • Leivonnan, kosmetiikan ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelman lisäksi Marian Keyesillä on uusi villitys. Nainen on täysin hurahtanut huonekalujen tuunaamiseen ja erityisesti nuppeihin. Ei siis niihin, jotka putosivat isoisän päähän ja pilasivat juhlatunnelman, vaan lipastojen ja kaappien vaihdettaviin vetimiin. (Se Lapinlahden lintujen biisi soi kuitenkin päässäni joka kerta, kun kirjailija twiittailee nupeista. Mikä on hyvin, hyvin usein. (*Nuppi, nuppi lipputangon nuppi... äh, mikä korvamato!* ) Kirjailijan tuunaamia huonekaluja voi käydä ihastelemassa vaikkapa Instagramissa. 

 • Mitä idoli edellä, sitä fanit perässä, eli kirjailijan fanit ovat hurahtaneet nuppeihin myös ja twiittaavat tälle kilpaa kuvia erilaisista hienoista vaihdettavista nupeista…  Marianilla on tapana järjestää Twitterissä hienoja arvontoja. Edellisellä kerralla palkintoina oli – noh, mitäs muuta kuin nuppeja.

 • Marian aloittaa tänä syksynä Irish Tatler -lehden kauneustoimittajana. Hän pitää lehdessä kerran kuussa ilmestyvää kosmetiikkakolumnia. Kirjailija on tunnetusti hulluna kosmetikkaan. (Hänen uusin suosikkituotteensa on Clarinsin Super Restorative Day –voide).

Marian Keyes: The Woman Who Stole My Life (Penguin), ilmestyy 6.11.2014.

Suomennos Nainen joka varasti elämäni ilmestyy Tammen kustantamana maaliskuussa 2015.

Kauhukseni olen blogeista lukenut, että Marian Keyesin kirjojen suomennokset ovat usein lyhennelmiä. Toivottavasti tämä ei ole sellainen! 

Mitä pidät suomalaisesta kannesta? Viitataanko tarinassa kenties  Ihmemaa Oziin? Noh, kuukauden päästä se selviää! Alkuperäinen kansi löytyy täältä.

Nainen joka varasti elämäni.jpg

Kuva: Tammi

 

 

Kommentit (4)
 1. Hei! Käyppäs äkkiä katsomassa sähköpostiasi! 🙂

 2. Mä kysyisin sellaista, että minkä takia on erilainen kansi alkuperäisessä ja käännetyssä? Se tuntuu jotenkin aika hassulta!

  1. Aivan erinomainen kysymys! Asia on pohdituttanut todella paljon itseänikin. Kysyin siitä juuri kustantajalta, toivotaan, että vastaavat mahdollisimman pian. Kerron sitten heti blogissa, kun vastaus selviää.) Kysyin myös syytä lyhennettyihin käännöksiin, sillä tähänkin mysteeriin olisi todella mielenkiintoista tietää vastaus. 

    

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *