Colin Firth: Patsas vai Paddington?

DSC_0618.JPG

 Kuva:www.visitpeakdistrict.com/JanetSykes                                        

                                       Mitähän Bridget Jones tästä tuumaisi?

Jos satuit käymään Lontoossa kesällä, saatoit törmätä Hyde Parkissa valtaisaan, lähes neljä metriä korkeaan Mr Darcyyn kekkaloimassa keskellä Serpentine -järveä. Etkä mihin tahansa Darcyyn! Tämänkin patsasherran lähtökohtana on ollut juuri nimenomaan se Colin Firthin BBC:n Ylpeydessä ja Ennakkoluulossa esittämä Mr Darcy ja erityisesti tietysti se unohtumaton järvikohtaus… Ja nimenomaan Colin Firthin esittämä Mr Darcyhan on ollut myös Helen Fieldingin inspiraation lähde Bridget Jonesin suurelle rakkaudelle. (Mark Darcyn hahmo perustuu siis myös tähän samaiseen Colin Firthin tulkintaan Jane Austenin kuulusta kartanonherrasta).

Nyt patsas on siirretty Lyme Parkiin, eli juuri siihen samaiseen paikkaan – ja järveen – jossa se tv-sarjan kuuluisa kohtauskin kuvattiin. Siellä sitä voi käydä ihailemassa helmikuun 2014 loppuun asti (jylhä Darcy ei varmaan myönnä palelevansa edes Englannin koleassa talvisäässä…) Manchesterista noin 40 minuutin päässä sijaitseva Pemberley tai siis Lyme Park on National Trust -säätiön suojelema kultturiperintökohde, jonne pääsee kätevästi vaikka junalla (lähin asema Disley).

MR DARCY -PATSAAN HENKILÖTIEDOT:

Pituus: 4 metriä (mies on siis yhtä korkea kuin Lontoon kaksikerroksiset bussit)

Osoite: Lyme Park, Manchesterin lähellä. BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo -sarjassa Pemberley, Mr Darcyn koti)

Lihakset: Lasikuidulla päällystettyä polystyreeniä

Henkilökohtainen valmentaja: Johtava kuvanveistäjä Toby Crowther

Muuta mielenkiintoista:

Televisioyhtiö UKTV:n katselijat valitsivat BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo -sarjan (1995) järvikohtauksen kaikkien aikojen ikimuistoisimmaksi draamakohtaukseksi. Patsas pystytettiin UKTV:n uuden draamakanavan  lanseeraamisen kunniaksi. Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo -romaanin 200 -vuotisjuhlallisuuksien aikana se siirrettiin Hyde Parkista National Trust -säätiön suojelemaan Lyme Parkiiin.

PATSAASTA PADDINGTONIKSI

Kuten kaikki tietävät, Colin Firthista on moneksi, ja nyt hän on myös tuleva Karhuherra Paddington! Elokuvan karhu toteutetaan tietokonehahmona, mutta se puhuu Firthin äänellä, ”hieman perulaisittain”, näyttelijä kertoo Daily Mailin haastattelussa. Paddington tulee näyttelijän mukaan muistuttamaan häntä myös DNA:ltaan, sillä miehen elekieli ja ilmeet yhdistetään osaksi tietokonehahmoa. Elokuvaan on kiinnitetty myös Downton Abbeyn Hugh Bonneville, Nicole Kidman ja Jim Broadbent.

Bridget Jones -laskurissa 23 päivää!

DSC_0591.JPG

 Kuva:www.visitpeakdistrict.com/JanetSykes 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *