Hyvää Ystävänpäivää Carrie Bradshaw’n tapaan!

Huomenna se taas koittaa, vuoden romanttisin päivä, eli iki-ihana Pyhän Valentinuksen päivä.

Meillä Suomessahan päivä on tosin ”vesitetty” ystävänpäiväksi, eikä siinäkään toki mitään pahaa ole, ystävät ovat ihania. Silti olen vakaasti sitä mieltä, että olisi hienoa, jos 14.2 olisi meilläkin nimenomaan romanttinen päivä. 

Valentinuksen päivän kunniaksi päätin etsiä kirjahyllyni romanttisimman kirjan. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin kirjaan Love Letters of Great Men. Jos kirjan nimi kuulostaa tutulta, olet saattanut törmätä siihen Sinkkuelämää –leffassaKyllä vain, tämä on juuri se kirja, jota Carrrie luki Kiholle!

Kun miljoonat katsojat ryhtyivät kyselemään kirjaa kirjakaupoista, heille jouduttiin myymään ei oota – koska tällaista kirjaa ei todellisuudessa ollut olemassakaan. Kustantajat tajusivat tilaisuuteensa koittaneen ja pian innokkailla faneilla oli hyppysissään tämä MacMillanin julkaisema kirja. Kirja sisältää paitsi Carrien telkkarisarjassa siteeraamat kirjeet, myös Beethovenin kirjeen, josta Kiho lukee Carrielle otteen häissä.

Kirja sisältää rakkauskirjeitä suurmiehiltä laidasta laitaan. Mukana on lemmenlurituksia niin Napoleonilta, Darwinilta, Mozartilta kuin Mark Twainilta, näin muutamia mainitakseni. Ehdotonta Valentinuksen päivän kamaa siis!

Mikä on romanttisin sinun kirjahyllystäsi löytyvä kirja – tai romanttisin lukemasi kirja ylipäänsä?

 

Sydämellistä ystävänpäivää kaikille!

You – My Life – my All – farewell.

Oh, go on loving me – never misjudge the most faithful heart of your beloved

L

Ever mine.

Ever thine.

Ever ours.

– Ote Ludwig Van Beethovenin kirjeestä ”Kuolemattomalle rakastetulleen” (jonka henkilöllisyys ei koskaan selvinnyt, sillä kirje ei lähtenyt koskaan matkaan, vaan löytyi säveltäjän lipaston laatikosta tämän kuoleman jälkeen).

The Love Letters of Great Men. Edited by Ursula Doyle  (MacMillan, 2008)

 

 

 

 

 

 

 

kulttuuri suosittelen kirjat hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *