Paholainen pukeutuu taas Pradaan

REVENGE PRADA FINAL 2013-02 pienempi.jpg

Ottaisitko sinä vauvanhoitovinkkejä vastaan kaikkein aikojen hirveimmältä pomolta? Tätä(kin) joutuu Andy Sachs pohtimaan Paholainen pukeutuu Pradaan -bestsellerin odotetussa jatko-osassa Revenge Wears Prada: The Devil Returns. Andy on nyt oman itsensä pomo, suloisen vauvan äiti ja ihanan miehen puoliso, jonka elämästä Pradaan pukeutuva paholaispomo tekee helvettiä enää painajaisissa. 

Kuluneen kymmmenen vuoden aikana Andy on ystävystynyt Runway-lehden työtoverinsa, pahantuulisen Emilyn kanssa. Naiset ovat perustaneet yhdessä menestyvän häälehden. Eikä aikaakaan kun lehdestä kiinnostuu kukas muu kuin hirviöpomo Miranda Priestly…

Kirja käynnistyy vauhdikkaasti ja varsin lupaavasti mutta pian leijonan osan teoksesta haukkaavat Andyn kuvaukset oman vauvan ihanuudesta. Vauvat ovat ihania, mutta pitkien, yksityiskohtaisten kuvausten myötä juonen jännite katoaa ja tapahtumat tiivistyvät oikeastaan vasta kirjan lopussa, jolloin sivujakin on enää muutama jäljellä. 

Mietin pitkään teoksen nimeä, joka ei nyt tunnu oikein osuvan kohdalleen. Nimi lupaa suuria – Paholaispomon paluuta – joten odotin Mirandalla olevan pelkkää taustahahmoa suurempi rooli. Valitettavasti tässä kirjassa hirviöpomo tosiaan on lähinnä pelkkä statisti. Suurempi rooli hänellä on oikeastaan vain yhdessä luvussa kirjan loppupuolella. (Kyllä, hän pukeutuu edelleen Pradaan. Hermès-huivifetissin sijaan hän on nyt koukussa Hermèsin rannerenkaisiin.) Ainakaan tämän lukijan odotukset eivät siis täyttyneet, valitettavasti. Kirjan nimellä kun ei äkkisiltään tunnu olevan juuri mitään tekemistä sen sisällön kanssa. Kuvaavampi nimi olisi ollut ”Andy 10 vuotta myöhemmin, taustaroolissa myös Miranda.” 

Mutta vaikkei tämä nyt mikään varsinainen lukuelämys ollutkaan, niin kannattaahan se lukea jos haluaa tietää mitä Runwayn työntekijöille nyt kuuluu.

Tätä pohdin: Kirjan nimi lupasi paljon ja asetti odotukset turhan korkealle. 

Suosittelen: Paholainen pukeutuu Pradan -kirjan ja -elokuvan ystäville, jos malttaa pitää odotukset minimissä, eikä pety,ettei paholaispomolla ole tässä ossassa kovin suurta roolia 

Lauren Weisberger: Revenge Wears Prada – The Devil Returns (Harper Collins, 2013)

Kommentit (3)
 1. Luettu! 🙂

  Mä itseasiassa tykkäsin tästä kirjasta, mutta oonkin aina ollut heikkona tämmösiin ’mitä tapahtui kymmenen vuotta myöhemmin’ -tyyppisiin kirjoihin (ja elokuviin ja sarjoihin ja…)! Mun mielestä toi koko Emily-twist tossa oli hyvä, ja itseasiassa se koko loppuhässäkkä onnistu yllättään mut tavallaan. Jos ajattelee alkuperäisen kirjan olevan nuoren Andyn itsenäistymisestä, voi tämän kirjan ajatella olevan aikuisen Andyn itsenäistymisestä. Molemmissa Andyn täytyy yrittää löytää oma äänensä kaiken hälinän keskellä.

  Erikseen täytyy vielä mainita, et toi cover art on kyllä niiiin herkullisen värinen! 🙂

 2. Just sellainen fiilis mullekin tuli, että Weisberger ehkä saanut lapsen juuri ennen tätä kirjaa ja sitten purkanut kaikki tuntemuksensa tähän! Eikä siinä mitään, mutta ehkä sitten kirjan nimikin olisi voinut olla enemmin Baby wears (tai doesn’t wear) Prada ja kirjaan suloinen vaaleanpunainen kansi ja vauvan töppönen! Lukijoita taatusti olisi löytynyt.

  Nyt tuntuu kuin Weisberger olisi kirjan viimeisillä sivuilla yhtäkkiä muistanut, tai kustantaja huomauttanut, että ai niin, tässähän piti oikeastaan käsitellä jotain kostoa ja mistäs kostosta tässä nyt olikaan kysymys vai oliko ja hei kai sille Mirandallekin pitäisi antaa joku rooli…Sitten plop tulikin jo vaadittu sivumäärä täyteen 😉 

  Mäkin tykkäsin tosi paljon DWP -kirjasta ja leffasta ja tätä kirjaa lukiessa Andyn kuvittelinkin automaattisesti puhumassa Anne Hathawayn äänellä… Mirandalla on tosiaan tässä niin pieni rooli, että hänet onnistuin vielä kuvittelemaan Anna Wintouriksi. 

  .. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *