Lynda Renham: Fudge Berries and Frogs’ Knickers – eli näin katoaa mainen kunnia…

Romanttisen komedian kuningatar Lynda Renham vie uusimman Fudge Berries and Frogs’ Knickers kirjansa päähenkilön niin kuvaannollisesti kuin kirjaimellisesti vieraille vesille.

Kun ökyrikkaan Poppyn ministeri-isä saa petossyytteen, joutuu tytärkin puille paljaille. Tarinan lähtöasetelma on siis hieman samanlainen kuin television Tyhjätaskut -sarjassa.

Poppyn on luovuttava kerta heitolla niin hulppeasta elämäntyylistään kuin hienosta Belgravian asunnostaan ja muutettava asumaan pieneen kälyiseen paattiin Lontoon Regentin kanaalin varrella, (sillä muuhun eivät naisen rahat enää riitä.)

Uuteen elämäntyyliin totutteleminen ei tietenkään suju kuin vettä vaan ja Poppy herättääkin venenaapureissaan ansaittua hilpeyttä kyselleessään milloin ”henkilökunta” saapuu tyhjentämään kemialliset vessat. Aivan pulaan ei nainen sentään joudu, sillä kun hätä on suurin (ja vessa tukossa) apuun saapuu viereisen veneen avulias Taylor.

Lynda Renham on huikea sanataituri, jonka kirjoista ei vauhtia ja kohellusta puutu.

Kirjailija tunnetaan hurtista huumorista, säpäköistä sanaleikeistä sekä hulvattomista hahmoista, joita tässä kirjassa ovat esimerkiksi päähenkilön pöhkö paras kaveri Chelsea ja sinnikäs ihailija lordi Balthazar Wyndham-Price, tuttavallisemmin ”Balls”

Britanniassa kirja on herättänyt ihastusta ”epätyypillisen” rikkauksista rääsyihin -rakenteensa vuoksi.

Lynda Renham: Fudge Berries and Frogs’ Knickers (Raucous Publishing, 2015)

regent_blogiin.jpg

                                                          Bloggaaja vieraili Poppy Wellesleyn kotikulmilla

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *