Chick lit -julkkareissa puutarhakin on kakkua!

Miltä kuulostaisi suklainen kukkaruukku, kakusta ja kekseistä  valmistettu puutarha aita ja sitä koristamassa sokerimassasta valmistetut kukat? Sitä minäkin, liian ihanalta ollakseen totta!

Eilen kirjan ja ruusun päivänä tämä oli kuitenkin täyttä totta, kun Lontoon Russell Square muuttui syötäväksi puutarhaksi huippusuositun brittiläisen chick lit -kirjailija Carole Matthewsin kirjan Cake Shop in the Garden julkkareiden kunniaksi. 

Carole Matthews ja syötävä kukkaruukku pienempi kuva.jpg

Puutarhassa kaikki oli syötävää kakkumultaa, aidanlaastia (Nutellaa!), askelkiviä (Battenberg-kakkua!), kukkia, perhosia, ampiaisia, lippukoristeita, lintuallasta ja suklaisia mukulakiviä myöten! Tämä ihanuus ei ollut suinkaan vain kaukaa ihasteltavana, vaan paikalle saapuneet saivat ahtaa herkkuja suuhunsa niin paljon kuin suinkin jaksoivat.

carole matthews bunting ja seinä pienempi kuva.jpg

Tilaisuutta varten oli valmistettu muun muassa 250 syötävää kukkaa ja 1300 hedelmäkakku”tiiliskiveä”. Syötävän puutarhan leipomiseen ja pystyttämiseen kului yhteensä 450 tuntia. Sen suunnitteli arvostettu kondiittori Rosalind Miller, joka on aiemmin loihtinut upeita kakkuluomuksia muun muassa Blenheiminin palatsiin, huippuhotelleihin kuten Ritziin ja Goringiin sekä monille julkisuuden henkilöille. 

 

Carole Matthews ampiainen ja aita pienempi kuva.jpg

Kirjailija oli paikalla signeeraamassa kirjaansa. Faneja oli kehotettu tuomaan itse leipomiaan kakkuja mukaan, sillä sellaista vastaan sai uunituoreen kirjan ilmaiseksi!

Tapahtuman jälkeen Carole Matthews vastasi Twitterissä fanien kysymyksiin (siis meidänkin, jotka emme päässeet paikalle, koska asumme valitettavasti ihan liian kaukana *sigh). Kirjailijalta kysyttiin muun muassa miten paljon kakkua hän on ehtinyt puutarhassa tilaisuuden aikana syödä. (Ei kuulemma yhtään, koska oli jäänyt suustaan kiinni niin monen ihmisen kanssa). 

 

Carole Matthews ja syötävä pioni pienempi kuva.jpg

 

Tiesitkö, että Carole Matthews on ollut nuoresta tytöstä itsekin innokas leipoja ja fanittaa suuresti Koko Britannia leipoo -ohjelmaa? Kilpailun tuomari Mary Berry on puolestaan kertonut olevansa ”koukussa” kirjailijan kirjoihin, joten ihailu on molemmin puolista. 

Kuvat: Little,Brown

 

Kommentit (4)
 1. Voi slurp. Ennen kaikkea mulle tuli fiilis, että oisinpa saanut olla mukana tekemässä noita leipomuksia! Oon aina nauttinut leipomisesta (ja vasta vähitellen tosissaan innostunut ruoanlaitosta muuten), mutta sitä on tullut harrastettua viime aikoina aika vähän. Pitääkin alkaa suunnitella, mitä voisin leipoa meijän läksiäisiin 🙂 Koska aina pitää pitää juhlat, jos on pienikin syy. Ja joskus vaikkei olisikaan.

  1. Voi, ihan kuin oisin omia sanojani lukenut 😉 Mäkin olen aina tykännyt kovasti leipomisesta, mutta syystä tai toisesta se on jäänyt viime aikoina vähäisemmälle (noh, ehkä syy piilee vatsamakkaroissa ;)) Ja ehdottomasti: aina on syytä juhlaan! Eikös ”no-reason cake” kuulostaisi muuten aika hyvältä syyltä pitää pienet juhlat? 😉

   1. Myönnetään, että makkarankasvatussyistä täälläkin tuo leipominen on jäänyt vähän vähemmälle (tai painottunut enemmän sille akselille, jossa käytetään taateleita, banaania, manteleita jne. eikä niinkään sokeria ja vehnäjauhoja), kun leipomuksille on yleensä vain kaksi syöjää eikä ole pakastintakaan.

    Täällä ois kyllä maanantaina kuninkaan synttäripäivä aka yleinen juhlapäivä, jota voisi käyttää tekosyynä leipomiseen 🙂

    1. Kaksi syöjää on erinomainen parillinen määrä! (Kaiken voi jakaa hyvin tasan) 😉 Ja tänään siis hyvä syy leipomiseen! Hyvää juhlapäivää! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *