Lynda Renham: The Valentine Present and other diabolical liberties, eli: harvinainen ystävänpäivä-chick lit…

Kun chick litistä puhutaan, voisi kuvitella, että vuoden romanttisin päivä  Valentine’s Day olisi tässä lajityypissä hyvinkin yleinen aihe. Vaan kun ei. Valentiinin päivänä eli Ystävänpäivänä tapahtuvia chick lit -kirjoja saa hakemalla hakea. Jouluun, syntymäpäiviin ja jopa pääsiäiseen (!) sijoitettua chick litiä löytää kyllä, mutta chick lit + Valentine’s Day tuntuu yllättäen olevan yhtä harvinainen yhdistelmä kuin noh, chick lit ja Valentine’s Day…

Niinpä Lynda Renhamin The Valentine Present and other diabolical liberties onkin tässä joukossa tervetullut poikkeus. Tosin tässäkin kirjassa tuo juhlapäivä toimii vain tarinan alkusysäyksenä.

Lynda Renhman kirjoittaa täysin hulvattomia, sattumuksiin ja koheltamiseen perustuvuvia romanttisia komedioita, joten mikään hempeä lässytystarina ei tässäkään tapauksessa ole kyseessä. Renhamin kirjoissa kun päähenkilö säheltää enemmän kuin Bridget Jones konsanaan. Kunnon slapstick-komiikkaa siis!

Kun Harriet palaa ystävänsä häistä, hänen kotinsa on pengottu katosta lattiaan ja miesystävä on kadonnut teille tietämättömille… mutta miksi? Lukuisten väärinkäsitysten seurauksena naista hätyyttelevät niin East Endin ei kaikkein nerokkaimmasta päästä olevat gangsterit Jack, Mad Jack Junior ja Babyface Jack kuin varsin Downton Abbey -henkisen kartanon artistokraatit (ironinen isoäiti, temperamenttinen kissa ja Harrietin silikonitäytteiset rintaliivit vahingossa puhkaiseva kartanon isäntä mukaan lukien). 

Oletko sinä törmännyt Valentine’s Dayhin sijoittuvaan chick litiin? Jos olet, vinkkaa minulle!

Hyvää ystävänpäivää ja hulvattomia lukuhetkiä!

Lynda Renham: The Valentine Present and other diabolical liberties (Raucous Publishing, 2013)

(Julkaistu myös nimellä The Dog’s bollocks.)

Kaksi sydäncupcakea rajattu.jpg

 

            Kuva: irisihmemaassa

Kommentit (1)
  1. Luen hyvin satunnaisesti chick litiä, joten en ole kiinnittänyt tällaiseen asiaan huomiota, mutta mielenkiintoinen tieto kylläkin. Luulisi, että ystävänpäivään sijoittuvaa chick litiä olisi kirjoitettu vinot pinot.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *