Carrie Fisher: The Princess Diarist – Avaruusprinsessan muistelmat

princess_diarist_0.jpgKuva: Irisihmemaassa

Jos haluat kuulla miten maailman kuuluisin kierrepullakampaus syntyi tai lukea 19-vuotiaan tytön päiväkirjatilitystä siitä miten ”se on tosi ikävä tyyppi enkä mä en oikeastaan yhtään tykkää siitä tai ehkä mä kuitenkin ihan vähän tykkään tai ei kun mä oikeastaan vihaan sitä kun se on niin kamala tai oikeastaan se onkin aivan ihana”, niin suosittelen sinulle lämpimästi näyttelijä Carrie Fisherin uusinta kirjaa The Princess Diarist.

Avaruusprinsessan muistelot sisältävät 70 sivua otteita hänen nuoruuden päiväkirjoistaan. Ne saattavat tuntua hämmentävän tutuilta tai sitten eivät, riippuen siitä oletko pitänyt 19-vuotiaana itse päiväkirjaa ja tilittänyt sinne kaikenlaista vaiko etkö ole. Ehkä kuitenkin sillä erotuksella, että ”se tyyppi, joka on aivan ihana mutta kuitenkin jotenkin kamala ja vitsi että mä vihaan sitä mutta kun en oikeastaan kuitenkaan” on todennäköisesti ollut joku muu kuin Carrien vastanäyttelijä maailman suosituimpiin kuuluvassa elokuvassa Tähtien sota (tai Star Wars: Episode IV – A New Hope, kuten leffa nykyisin tunnetaan). 

Päiväkirjaotteiden lisäksi Carrie Fisher kertoo ”salasuhteesta” muutenkin ja selittää miksi päätti paljastaa asian nyt, 40 vuotta kuvausten jälkeen. Kirjoittaa hän toki jonkin verran – mutta harmillisen vähän – muistakin asioista, kuten siitä, millaista on ollut lapsuus kahden aikansa superjulkkiksen eli Debbie Reynoldsin ja Eddie Fisherin tyttärenä, millaista on ollut elää kaksoiselämää Leia-Carrienä ja millaiselta fanien valtava, nyt jo 40 vuotta jatkunut ylenpalttinen huomio tuntuu. Kirja sisältää myös hupaisia kuvauksia kohtaamisista fanien kanssa. Jos on itse Star Wars -fani, niistä saattaa tunnistaa itsensä. Ei niin, että itse tunnistaisin. Ei sitten laisinkaan.

Vaikka Carrien päiväkirjaotteet ovat sinänsä mielenkiintoista luettavaa, olisin toivonut hänen kertovan enemmän myös itse leffan kuvauksista ja muistakin näyttelijöistä. Toisaalta sellaisiahan nuoruuden päiväkirjat ovat; tilityksiä Siitä Tyypistä.

Kirja on erinomainen joululahja paitsi kaikille Star Wars, Carrie Fisher sekä sen hänen tätä nykyä erittäin kuuluisan vastanäyttelijänsä faneille,  myös jokaiselle joka on joskus pitänyt päiväkirjaa.  

Kirja myös ilmestyi aika sopivaan saumaan, sillä elokuva Rogue One: A Star Wars Story tuli juuri ensi-iltaan. Jos siis tunnet jonkun Star Wars -fanin, joka ei ole elokuvaa vielä nähnyt, liitä kirjan mukaan leffaliput ja unelmalahja on taattu!

Carrie Fisher: The Princess Diarist (Bantam Press, 2016)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *