Joulu saapuu... ja ihana joulu-chick lit!

Joulu on taas, joulu on taas.. ja joulu-chick lit! Nyt on taas se ihana aika vuodesta, kun voi suosiolla käpertyä sohvan nurkkaan piparilaten ja jouluisten macaron-leivosten kera, lukemaan tämän vuoden joulu-chick litiä. Sitä onkin ehtinyt ilmestyä jo aikamoinen pino, ja lisää tulee vielä ennen joulua...

Joulu-chick lit on tämän kirjallisuustyylin kenties suosituin alalaji, johon etenkin brittikustantajat panostavat täysillä. Minulle tämän vuoden ensimmäinen joulu-chick lit kolahti postissa jo marraskuun alussa, mieheni hankkimana ihanana yllätyksenä! Olen säästellyt tuota kirjaa ihan väkisin joulukuulle, toivoen, että umpiharmaan kelin sijaan sitä lukiessa ikkunaan sataisi edes muutama lumihiutale...

Jouluista lukuelämystä yöpöydälläni odottavat myös:

Scarlett Bailey: Just for Christmas

Alexandra Brown: Christmas at Claridge's

Jenny Colgan: Christmas at Rosie Hopkins' Sweetshop

Jenny Colgania en voi ylistää tarpeeksi. En tiedä, enkä ymmärrä, miksei hän ole Suomessa kovin tunnettu. Britanniassa hän myy yhtä hyvin kuin Marian Keyes ja Cecelia Ahern. Jos siis pidät heistä, suosittelen sinulle sydämeni pohjasta myös Jennyn kirjoja!

Jennyn (niin, monen vuoden lukukokemuksen jälkeen tässä ollaan kai jo ihan hyvän päivän tuttuja?) kirjat pursuavat ihania reseptejä. Kuten olen usein maininnut, viime joulun takuuvarmimman hittini, inkiväärikakun, resepti on hänen viime joulun kirjastaan Christmas at the Cupcake Cafe... Tein inkiväärikakun tuolloin kolmesti ja se syötiin joka kerta viimeistä murua myöten. Suosittelen, suosittelen! 

Tätä joulua varten on ilmestynyt toki myös useita muita chick litejä. Joulu-chick litin hauska piirre on, että uusien tarinoiden lisäksi silloin julkaistaan usein myös jatkoa aiemmin ilmestyneille, suosituille kirjoille.

Millaiselta kuulostaisivat nämä, kera jouluglögin, piparien tai suklaarasian...?

Lindsey Kelk: I heart Christmas

Trisha Ahsley: Wish Upon A Star

Melissa Hill: A Gift to Remember

Osa chick lit -kirjailijoista on erikoistunut nimenonaan jouluisten kirjojen kirjoittamiseen. Esimerkiksi Trisha Ashleyn aiempaa tuotantoa ovat kirjat The Magic of Christmas ja Twelve Days of Christmas.

Jos sinulla on Kindle, valikoima on vielä laajempi. Minulla ei Kindlea valitettavasti ole, joten sydäntä riipaisee nähdä, miten esimerkiksi suosikkikirjailijoihini kuuluvan Ruth Sabertonin joulu-chick lit (Weight till Christmas) julkaistaan vain Kindlenä, nyyh. *laskee piparisen lattensa pöydälle, katsoo surullisena kirjahyllyyn ja miettii, onko muuttunut dinosaurukseksi?*

 

Kuva: Random House

Kommentit

Maria Hakkala

Ostin pari päivää sitten Jenny Colganin Meet Me at the Cupcake Cafen, ihan vaan sun hehkutuksen ansiosta! :) Halusin nimenomaan ostaa joulukuulle ihanaa fluffya, ja tää vaikutti just sopivalta siihen. Oon yleensä hirveen huono kokeileen uusia chick-lit -kirjailijoita, koska tykkään tutusta tyylistä ja tietynlaisesta jatkuvuudesta. Colganissa autto tosiaan myös se, että kirjalle on jo olemassa jatko-osa.

On totta, että Colgania ei tunneta Suomessa, ja muutenkin tuntuu hassulta, ettei kirjakaupoissa tajuta hyödyntää chick-litin vetovoimaa. Ne on eng. pokkarihyllyssä randomisti sekaisin muun fiktion kanssa.

Ihana kuulla! :) Toivottavasti tykkäät ja miellyt hänen tyyliinsä!! <3 Jenny kirjoittaa mielestäni juuri tuollaista ihanaa fluffya :). ja hänellä on noiden cupcake cafe -kirjojen lisäksi toinenkin kirja, Rosie Hopkins's Sweetshop of Dreams, jolle olemassa joulujatko. 

Totta tuo hyllyasia, olen miettinyt monesti samaa.

Maria Hakkala

Nyt sain Meet Me at the Cupcake Cafen luettua! :) Oli se ihana ja hyvä! <3

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Ihana postaus, kiitos tästä :) tulipas jouluinen mieli, vaikka niitä lumihiutaleita ei vielä näykään. Pakkohan munkin on jo uskottava sun hehkutusta ja ostettava Colganin joulu-chick litiä :) olkoon se joululahja itselleni :) 

Kiitos itsellesi ihanasta juttuvinkistä! :) Ja toivottavasti tykkäät Colganista! :) Itsellä sormet jo syyhyävät hänen täksi jouluksi ilmestyneeseen joulujatkoon Christmas at Rosie Hopkins' Sweetshop, mutta yritän saada Cecelia Ahernin uutukaisen loppuun ensin... 

Hämmentävätkö teitä muuten ikinä chick -lit -kirjojen hattaramaiset nimet, jotka saattavat olla välillä hyvinkin harhaanjohtavia (tarkoituksellisestikin..)? Esimerkiksi Cecelia Ahernin uusin kirja, How to Fall in Love, saa varmaan jo nimensä perusteella chick lit -kammoiset juoksemaan karkuun, vaikka kirja onkin todellisuudessa kaikkea muuta kuin parisuhdeopas.

MadameM
Matala Aita

Kylla hammentaa, hattaramaiset nimet ja pinkit kannet vaikka sisalto olisi aika synkkakin.

 

Ma luin viime jouluna taman ja tykkasin tosi paljon, kolme lyhytta tarinaa oli jotenkin juuri sopivia makupaloja hiljaisiin hetkiin.

 

Sulle on jouluinen haaste mun blogissa

Oi ihanaa, haaste, kiitos! Vastaan siihen pikimmiten :).

Voi kiitos vinkistä, en tiennyt, että Jane Greeniltäkin on tullut joulu-chick lit, mahtavaa! Onko sulle Kindle? (kun tuo vissiin julkaistu alunperin Kindlenä, mikä selittäisi miksi ei ole osunut silmään) Ja jos on, suositteletko?

Olen täysin samaa mieltä nimistä ja kansista. Parhaillaan luen kirjaa, jonka kannessa töröttää pastellisävyinen pirtelöannos ja sitten heti ekoilla sivuilla yksi hahmoista kuolee ja ollaankin hyvin synkissä tunnelmissa. Myös Cecelia Ahernin uuutukaisesta voisi sekä nimen että kannen perusteella saada hyvin erilaisen käsityksen kuin mitä sisältö on. Kun kirjan nimi on How to Fall in Love ja kannessa livertelee kaksi lintua, ei sisältöä äkkisiltään arvaisi kovin raskaaksi.

 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kyllä hämmentävät - miksiköhän ne nimet ovat niin höttöisiä? 

Klikkasin just itselleni Kindleen tuon Ahernin uusimman, lupaavalta vaikuttaa :)

Niin juuri! Ja hyvä kysymys. Kai ajatellaan, että höttöiset nimet /pinkit kannet myyvät? Olisi kuitenkin hienoa, jos sisältö ja kannet vastaisivat paremmin toisiaan... Että "saisi sitä mitä tilaa" :).

Mäkin aloin juuri lukea tuota Cecelia Ahernin uusinta ja sisältö huomioon ottaen olisin siihenkin kaivannut vähän vähemmän hempeitä kansia :). Sisältö kun on ainakin ensimmäisillä sivuilla aika raskasta.

Ei siihen kanteen nyt tietysti miestä sillalla tarvitsisi laittaa, mutta ehkä jotain muuta kuin kaksi livertelevää, kullanväristä lintua kuitenkin? 

Olen tosin kirjassa vasta niin alussa, että kyllähän se tarina tuosta varmasti vielä valoisammaksi muuttuu. Mutta esimerkiksi iltalukemisena, sellaisena "juuri ennen nukkumaanmenoa -kirjana", en ole pystynyt tätä lukemaan. Sen verran raskaita teemoja on tuossa. Lupaavalta kyllä muutoin vaikuttaa, ja toivonkin kovasti, että saisin jostain puristettua aikaa lukea sitä vähän varhemmin päivällä / illalla. Lukuiloa! :)

 

Mrs. K.

Pitää tässä huikata Adele Parksin kirjoja - parasta chick litiä tällä hetkellä, löytyy myös vain englanniksi ja ruotsiksi. Viimeisin oli paras the state that we're in, suosittelen!

Kiitos hyvästä vinkistä! Olen lukenut häneltä Still thinking of youn ja kävin heti kommenttisi jälkeen nappaamassa Amazonista tuon The state we're inin. Myös hänen tammikuussa ilmestyvä uutuutensa, 1920-luvulle sijoittuva Spare Brides, vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta!

Mrs. K.

:) kiitos vinkistä, tuosta uudesta siis.

Ääh, taas tajusin jokaisessa kommenttivastauksessa toistelevani täsmälleen samoja asioita, joita olen jo aiemmin sanonut *nolostuu punastellen ja toivoo keksivänsä joskus jotain uuttakin sanottavaa* Sorry,girls! ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.