Joulukalenterin 5. luukku: Chick litin parissa vanhakin nyt nuortuu…

Christmas at Rosie isonnettu.jpg

Olen usein kehunut blogissani skotlantilaisen Jenny Colganin kirjoja. Ne ovat lämminhenkisiä, hauskoja ja romanttisia – siis chick litiä parhaimmillaan.

Yksi Jennyn ihanimmista kirjoista on viime jouluksi ilmestynyt Christmas at Rosie Hopkins’s Sweet Shop of Dreams. Se on jouluisen chick litin ystävän näkökulmasta aivan täydellinen paketti, koska kirja sisältää aivan kaiken, mitä lukija voi toivoa päähenkilöiden sukupuusta ja kirjan kuvitteellisen tapahtumapaikan – eli idyllisen englantilaisen maalaiskylän karttaa myöten. Eikä siinä vielä kaikki, kuten olen jo monesti mainostanut, mukana on myös herkullisten leivonnaisten joulureseptejä sekä Spotify-soittolista joululauluista, joita kirjan hahmot kuuntelevat ja jotka ovat tarinalle merkityksellisiä.(Olen listaan niin koukussa, että olen käynyt kuuntelemassa sen kappaleita lähes päivittäin.)

Christmas at Rosie Hopkins’s Sweet Shop on sarjan toinen osa. (Ensimmäinen on nimeltään – yllätys, yllätys – Rosie Hopkins’s Sweet Shop.) Sarjassa seurataan Liptonin kylän asukkaiden elämää vauvasta vaariin. Ensimmäisessä osassa liikutaan kahdessa eri aikatasossa, nykyaikana ja 1940-luvulla. Kannattaa siis lukea se ensin, jotta ihanat henkilöhahmot vauvasta vaariin käyvät tutuiksi.

Vaikka kirjasarjassa kerrotaan koko kylästä, tarinan varsinaiset päähenkilöt ovat kolmekymppinen kaupungista Liptonin kylään muuttava Rosie ja hänen 90-vuotias, temperamenttinen isotätinsä Lilian. Rosien isotäti on pyörittänyt jo vuosikymmeniä pientä makeispuotia, josta on kovin vaikea luopua edes vanhuuden päivinä. (Tekisi mieleni sanoa, että vanhat rouvat ovat chick litissä piristävä poikkeus, mutta eivät he ole. He ovat olleet parin viime vuoden ajan chick litin henkilöhahmostossa oikea trendi. Lilian on kyllä niin aito ja särmikäs hahmo, että häneen on syytä tutustua.)

Sarjan toisessa, joulun sijoittuvassa osassa iikutaan nykyajassa, menneisyyden tapahtumia kuitenkaan unohtamatta. Kirja on niin liikuttava, että aikamoinen jääpala saa olla, jos ei tämän parissa sula!

Mikä parasta, täksi jouluksi ilmestyi sarjan kolmas osa, The Christmas Surprise. Sitä säästelen jouluaattoillaksi, mutta sen verran olen kurkannut sisälle, että ainakin kartan ja reseptejä sekin sisältää. Ihanaa!

Vaikka tiedänkin toistavani itseäni, en voi Jenny Colganin  kirjoja kyllin suositella! Niillä kun on taipumus hurmata ihmiset iästä huolimatta. Jos et usko, niin näin Christmas at Rosie Hopkins’s Sweet Shopia kuvailee Goodreadsissa eläkeikäinen britti, Mike, joka antoi minulle luvan lainata arvosteluaan blogiini. Thank you so much, Mike!

Chick-lit? Romantic? Certainly. And as a male reader I am not embarrassed to say that I thoroughly enjoyed this Rosie Hopkins delight. I became totally immersed with the wonderful location of Lipton, the characters – Rosie, Stephen, Lilian, Hetty, Mrs Laird, Dr Moray – love them all in this fabulous, witty love story that was a joy to read. OK, I am a romantic but this book certainly sailed my boat. Perfect fodder for the run up to Christmas. Sit back with a glass of your favourite in front of the fire and simply enjoy.

(Mike Sumner, GoodReads)

Suosittelen siis vilpittömästi samaa kuin Mike: keitä itsellesi vaikkapa herkullinen piparkakkulatte ja anna tämän lämminhenkisen tarinan ja sen ihanien henkilöiden hurmata sinut!

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *