Maria Semple: Missä olet, Bernadette?

Oletko joskus haaveillut siitä, että voisit vain paeta maailmaa ja ulkoistaa arjen pyörittämisen jollekin toiselle?

Seattlessa asuva Bernadette Fox on 15-vuotiaan Been äiti jota ahdistaa - ja pahasti. Niin pahasti, että arjen pyörittäminen, omasta asunnosta poistuminen ja tyttären koulukaverien äitien paheksuvat katseet tuntuvat hänestä useimpina päivinä aivan ylivoimaisilta. Bernadettelle tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä hän on ulkoistanut arkiaskareiden hoitamisen laskujen maksamisesta matkavarauksiin ja vaatehankintoihin virtuaaliselle avustajalleen - Intiaan. Microsoftilla työskentelevä nörttiguruavomies on niin keskittynyt omaan uraansa, ettei ole huomannut, että "äidillä ei nyt mene ihan hyvin".

Bernadette ei kuitenkaan ole mikään säälittävä tapaus, vaan ihana, omalaatuinen, eksentrinen ja aivan kerta kaikkisen hurmaava hahmo, joka pistää luun kurkkuun häntä syvästi paheksuville perheenäideille.

Eräänä päivänä Bernadette katoaa kuin tuhka tuuleen. Bee ei suostu uskomaan, että oma rakas äiti voisi noin vain hävitä ja ryhtyy itsepintaisesti tätä etsimään.

Missä olet, Bernadette on nykyaikainen kirjeromaani, joka on kerrottu sähköpostiviestien, kirjeiden, FBI:n raporttien ja muiden dokumenttien muodossa. 

Kun ostin kirjan, en tiennyt siitä yhtikäs mitään. Poimin sen kirjakaupassa mukaani viehättävän kannen perusteella ja kun takakansitekstikin vaikutti lupaavalta, päätin hankkia sen lomalukemiseksi. Kirjakaupan kassalla myyjä kehui kirjaa "hulvattoman hauskaksi". 

Missä olet, Bernadette? on toki hauska(kin), mutta ennen kaikkea se on raastavan koskettava, mukaansa tempaava, ajatuksia herättävä ja nerokas satiiri, jossa äitien ja tyttärien välejä kuvataan ihanan lämpimällä tavalla.

Ainakin itseni tarina sai paikoitellen jopa surumieliseksi, niin syvällisiä ja tärkeitä teemoja, kuten ulkopuolisuutta, erilaisuuden sietokykyä, itsekkyyttä, ahdistuneisuutta, siinä käsitellään. Pohdin kirjaa vielä pitkään lukemisen jälkeen, mikä lienee hyvän kirjan merkki?

Suosittelen lämpimästi!

Alkuperäisteos: Maria Semple: Where'd you go, Bernadette? 

 

 

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kuulostaapa kivalta kirjalta!

Täytyykin ruveta seuraamaan blogiasi, sillä nopeasti kun vilkaisin tuota bannerikuvaasi niin aivan säikähdin, että apua, miten joku on päässyt ottamaan kirjahyllystäni kuvan salaa!? Kirjahyllyni chick lit -osastolta löytyvät melkein kaikki nuo kuvassa näkyvät kirjat. 

Voi kiitos ihanasta kommentistasi! Ihan mahtavaa löytää kirjahyllykaima! Kävin kurkkaamassa blogiasi ja olin pyörtyä, sillä chick litin lisäksi suurimmat heikkouteni ovat  kahvi ja suklaa!

Kommentoi