Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

miakankimäkiotava pieni kuva.jpg

 

Tässä on kirja, jonka ilmestymistä odotin kuin kuuta nousevaa. Vaikken ennen kirjan ostamista tiennyt siitä juuri mitään, se hurmasi minut jo etukäteen uskomattoman kauniilla kannellaan ja vilpittömän ihanalla nimellään. Kun kirja sitten vihdoin ilmestyi, en joutunut pettymään. Sydämeni jätti pari lyöntiä väliin heti ensimmäiset lauseet luettuani. 

Jos olet joskus kokenut, että juuri sinulla on aivan erityinen suhde johonkin kirjaan, kirjailijaan tai vaikkapa laulajaan, että juuri tai vain sinä ymmärrät häntä jollain aivan erityisellä tavalla, että juuri sinä pystyt samaistumaan tämän henkilön tunteisiin ja tajuat täsmälleen mitä hän sanoillaan tarkoittaa, lue tämä kirja.

Jos olet joskus tuntenut, ettet ole kokonainen, ellet pääse käymään tämän kirjailijan tai muun taitelijan kotiseudulla, näkemään paikkoja, joista hän kirjoittaa tai kokemaan asioita, joita hän on kokenut, lue tämä kirja.

Kirjassa Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin Mia Kankimäki kuvaa matkaansa tuhat vuotta sitten eläneen japanilaisen hovinaisen Sei Shonagonin jalan jäljille Kiotoon. Kankimäki kertoo kokemuksistaan ja ajatuksistaan rehellisesti ja kaunistelematta, vailla Facebook-kuorrutusta. Uskon ja toivon, että juuri tästä(kin) syystä kirja tulee hurmaamaan monet lukijat.

Suosittelen kirjaa lämpimästi myös kaikille, jotka rakastavat listojen laatimista. Sellaisia piti myös Sei teoksessaan Makura no Soshi (Tyynynaluskirja), joka on kokoelma huomioita hovielämästä, ihmissuhteista, luonnosta ja muista hänelle tärkeistä asioista. Kankimäen kirja sisältää siis lukuisia ihania listoja sekä Sein että kirjailijan itsensä havainnoimista asioista. Kuten asioista jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Kirjassa ilahduttaneita asioita

upea, kaunis kansi

ihana nimi

mukaansa tempaava tutkimusmatka, jota seuraa kuin parasta romaania

listat joita haluaa täydentää itsekin 

itselle ennestään vieras aihepiiri, joka tempaisi täysin mukanaan

 

 

kulttuuri suosittelen kirjat matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *