Sunnuntaina vietetään lukurauhan päivää - mihin kirjaan sinä aiot uppoutua?

Tiedäthän sen ihanan tunteen, joka koittaa kun olet uppoutunut hyvään kirjaan ja kulkeutunut sen mukana johonkin aivan toiseen maailmaan?

Yhtäkkiä tajuat, että on hurahtanut tuntikausia, eikä sinulla ole oikeastaan harmaintaa aavistustakaan paljonko kello on, koska tarina tempaisi sinut niin mukaansa, ettet vain voinut jättää sitä kesken? En tiedä teistä, mutta minun elämässäni tällaisia hetkiä saa loppuen lopuksi arjen keskelle järjestettyä nykyisin melko harvoin, ellen sitten lue yötä myöten ja yritä selvitä seuraavasta työpäivästä silmät sikkaralla ja noin miljoonan kahvikupin voimalla (no siltä se ainakin tuntuu).

Noh, tulevana sunnuntaina (8.2) kirjoihin kehotetaan uppoutumaan oikein viralliselta taholta. Silloin vietetään nimittäin Lukurauhan päivää (josta en ollut  kuullut mitään ennen kuin luin siitä Cats, Books and Me -blogista).

Suomen Kirjasäätiö julistaa siis sunnuntaiksi LUKURAUHAN ja kutsuu kaikkia suomalaisia rauhoittamaan koko päivän kirjojen lukemiselle. Miettikää miten ihana ajatus! Jos kaivaisi villasukat esiin, uppoutuisi sohvannurkkaan ja vain lukisi kaikessa rauhassa. Hörppisi välillä kahvia tai teetä ja napsisi kenties suklaapalan tai viisi. Ja jos ei nyt lukisi ihan koko päivää, niin jos edes muutaman tunnin ilman keskeytyksettä.

Kirjasäätiö on julkaissut sivuillaan päivää varten jopa lukurauhan lain, jonka löydät myös tuosta alta.

Miltä kuulostaa, aiotko sinä viettää lukurauhan päivää? Minkä kirjan ääreen ajattelit uppoutua? 

 

LUKURAUHAN LAKI

1§ Lukurauha koskee kaikenlaisia kirjoja ja kaikkia lukupaikkoja.
2§ Yhdessä lukeminen on sallittu.
3§ Yksin lukeminen on sallittu.
4§ Toisille lukeminen on sallittu. 
5§ Toisen lukurauhan häiritseminen on kielletty.
6§ Oman lukurauhan häiritseminen toissijaisilla toiminnoilla on ankarasti kielletty.

 

Kommentit

Maria Hakkala

Hei, sinut on täten haastettu! :)

Kiitos, Marian Keyes! ;) Haaste otettu ilomielin vastaan! :) 

Kauhutarinoita (Ei varmistettu)

Jos on hetki lukemiseen niin tartun ilman muuta Stephen Kingin teokseen! Mieluiten englanninkielisenä tietysti, mutta suomennoksetkin pääsääntöisesti ovat loistavia. Suosikkini on Rose Madder, joka on ehkä paras ikinä lukemani kirja.

Rauhalliset lukuhetket ovat tosin melko lailla utopiaa, kun molemmat lapset eivät yleensä halua lukea rauhassa silloin kun minä haluaisin...

Jos on kauhun ystävä, niin Stephen Kingin teokset kai ovat tosiaan aika koukuttavia? ;) Mahtava kuulla, että ovat myös hyvin suomennettuja.

King-fani (Ei varmistettu)

Kingiltä toinen mahtava kirja on Pet sematary - tämän luin ranskaksi aikoinaan ja yhtä vaikuttava oli kuin engl./suomalainen versio! Kääntäjien työ on siis todella tärkeää.

Täysin samaa mieltä kääntäjien työstä :) :) :) Eri käännöksiä on myös hauska vertailla toisiinsa. 

Heliiii (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/pimeaonni

Vaikka tuosa yöpöydällä on neljä kirjaa kesken niin alotin (kun tajusin tabletin antamat lukumahdollisuudet) lukeen john greenin the fault in our stars. Samalla parannan englannin lukutaitoa ku enkuksi luen. Kohta puolessa välissä kirjaa menossa. Vaikka onki tarkotettu "nuorille aikuisille" ja oon ite jo 27 :D

Saitko the Fault in our Starsin loppuun eilen? Itse tykkäsin kovasti, vaikka olikin "nuorille aikuisille" ;)

Tuo piiraan makea maku-kirja on kiinnostanut pitkään, lisäänpä sen siis luettavien kirjojen listalle ;) Kiitos suosituksesta!

Ei kun Piiraan maku makea piti sanomani, heh....

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.