Terveiset Edinburghista!

Kun olin teni, menetin sydämeni Skotlannille. Olin hulluna skottibändiin nimeltä Big Country, joka lauloi kotimaastaan niin kiehtovasti, että oli pakko matkustaa paikan päälle katsomaan millainen tuo mystinen maa todellisuudessa oli.

Skotlanti hurmasi minut kerta heitolla niin henkeäsalpaavilla maisemillaan kuin sydämellisillä ja huumorintajuisilla ihmisillään. Niinpä sinne oli päästävä yhä uudelleen, ja siellä olen nytkin - bloggaamassa Edinburghin kansainvälisiltä kirjafestivaaleilta.

Tällä hetkellä Edinburghin kaduilla käy erityinen kuhina. Ei vain kaupungissa samanaikaisesti käynnissä olevien  lukuisten festareiden ja niiden mukanaan tuomien ihmismassojen ansiosta, vaan myös siksi, että Skotlannissa eletään historiallisia aikoja. Äänestetääänhän Skotlannissa 18. syyskuuta maan itsenäistymisestä.

 Nuoruuden suosikkibändini Big Country joutui taannoin tahtomattaan sotketuksi vaalikampanjointiin hieman hullunkurisella tavalla. Kävi nimittäiin niin, että sekä Yes Scotland-kampanjan vetäjät että itsenäistymistä vastustavan Better Together -kampanjan vetäjät olivat valinneet toisistaan tietämättä kampanjoidensa tunnusbiisiksi Big Countryn saman klassikkohitin One Great Thing. Entistä surkuhupaisammaksi asian tekee se, ettei kummallekaan puolelle tullut mieleen kysyä valinnalleen yhtyeeltä lupaa.

"Big Countryn musiikki on puolueetonta. Yhtye ei koskaan asettuisi puolustamaan mitään poliittista kantaa", bändin levy-yhtiön, Track Recordsin, edustaja kertoo.

Yes Scotland -kampanjaorganisaatio on hankkinut One Great Thing -kappaleen oikeudet kampanjansa ajaksi EMI Musicilta, jolle Big Country aikoinaan tämän hitin levytti. Better Together -organisaatio sen sijaan väittää, ettei sen tunnusbiisi ole sama kappale lainkaan. Aika huonokuuloinen täytyy olla, ken näin väittää...

 

 

Kommentit

Maria Hakkala

Mitä kaikkea siellä festareilla on ohjelmassa? Ketä tai mitä varten halusit erityisesti paikalle? Ja oletko paikalla ihan yksityisenä bloggaajana? Mahtava reissu kyllä varmasti. :)

Sori erittäin myöhäinen vastaus kommenttiisi. Ihan yksityisbloggaajan olen paikalla, Skotlanti on mulle chick litin ohella toinen "salainen intohimo". Kirjafestareilla on paljon mielenkiintoisia vieraita ja tapahtumia, joista yritän postailla kunhan saisin nuo verkkoyhteyden toimimaan. Mulla ei ollut ketään erityistä kirjailijaa, jonka takia olisin halunnut paikalle. Yksi pääteema kirjafestivaaleilla on Skotlannin tuleva kansanäänestys, siihen liittyen on monta kiintoistaa taahtuaa, josta tulen postailemaan.

!

 

MadameM
Matala Aita

Oi Big Country, muistan kun oltiin keikalla stadissa vuonna nittonhundratitton :D

No niinpä! Ja venattiin tuntikaupalla hotellin edessä : D Mut kyllä kannatti kun nimmarit saatiin ja kuvaankin päästiin! ; )

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Liittyykö Fringeen kirjafestarikin? En tiennyt, mutta kuulostaa tosi kiinnostavalta!

Kirjafestari on oma, muista festareista erillinen tapahtumansa, eli ei sinänsä liity Edinburghin festivaaliin tai sen varjofestari Fringeen. Sekavaa.... Fringellä on muuten tosi monia suomalaisia esiintyjiä tänä vuonna, mikä on ollut hauska  havainto. Ja sitten on tietysti lisäksi vielä Military Tattoo,  eli kaupunki on elokuussa ihan must. Tietysti muulloinkin ;), mutta tässä kuussa täällä todella sattuu ja tapahtuu.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.