Tiistaitunarointia Tuhat ja yksi kirjaa-blogin tapaan (sekä muutama myöhästynyt maanantaikuuluminen)

Tiistaina tähän mennessä tapahtunutta:

 

  • Nukuin totaalisesti pommiin. Myöhästyin töistä monta tuntia. Pelkäsin pomoni reaktiota, mutta onneksi hän on hyvin ymmärtäväinen ihminen, etenkin jos sille päälle sattuu. Jos hänellä on huono päivä – kuten tänään valitettavasti oli –  hän leppyy kuitenkin melko nopeasti. Muutaman lattekupillisen ja suklaapalan jälkeen hän on kuin eri ihminen. Minun on tietysti luvattava, että korvaan aamun menetetyt tunnit iltatöillä. Ei niin, että minulla olisi tapana nukkua pommiin. Ei tietenkään. Niin, sanottakoon vielä, että pomoni olen minä itse.
  • Olen juossut ympäri asuntoa etsimässä kännykkääni. Kun aloin vajota epätoivoon ja pelkäsin kadottaneeni sen jonnekin, tajusin, että se on ollut koko ajan kädessäni.
  • Olen ihmetellyt, miksei tietokoneeni hiiri toimi. No ei kai se nyt toimi, kun tietokonetta yrittää hiiren sijasta ohjailla sillä kännykällä. 

Myöhästyneitä maanantaikuulumisia:

  • Suosikkikirjailijoihini kuuluvalla Marian Keyesillä tuli eilen 22 vuotta raittiina täyteen. Keyes raportoi tästä merkkipaalusta Twitterissä, Halusin juhlistaa asiaa jotenkin. Niinpä kohotin kirjailijalle juuri keittämäni laten*.  (*Kahvijuoman. Sen toisen Laten, eli Lauri Tähkän, keittäminen olisi ollut jo aika makaaberia, ja kohottaminen ilmaan sitäkin vaikeampaa. Ellei peräti kiusallista. Mitä jos en olisi saanut koko miestä ilmaan lasinkaan? Olisi se ollut aika riskaabelia siinäkin suhteessa, etten tiedä miten mustasukkaista sorttia kirjailijan mies, ’Himself’ on, päätin jättää kokeilut sikseen ja tyytyä suosiolla kahviin.) 
  • Eilen oli myös Nalle Puhin isän, A.A. Milnen syntymäpäivä. Kirjailija syntyi 18.1. 1882. Jos satut rakastamaan sekä Nalle Puh-kirjoja että Star Wars* -elokuvia, saatat hurmaantua tästä: amerikkalainen taiteilija James Hance on kuvittanut ja kirjoittanut teoksen nimeltä Wookie the Chew and the House at the Chew Corner, joka yhdistää nämä kaksi ikonista tarinaa riemukkaasti toisiinsa. Kirja on mielestäni hieno kunnianosoitus molempia esikuviaan kohtaan. Muutamia Star Wars-fanit hullaannuttavia esimerkkejä mainitakseni Hunajapurkin sijaan Chewbacca-nallukaisen pää on juuttunut Stormtrooperin kypärään, ja Kanin oviaukon sijaan pullea Wookie the Chew on juuttunut Sarlakin kita-aukkoon. Jos aihepiiri lainkaan kiinnostaa, käykää kurkkaamassa taiteilijan nettisivut www.james.hance.com!  Kirjan lisäksi Hance myy sekä nettisivuillaan että osoitteessa www.etsy.myös yksittäisiä kuvia. (*Miksi oi miksi niitä kutsutaan nykyisin Star Wars-elokuviksi? Mitä vikaa on vanhassa kunnon Tähtien sota -termissä?)

WTC-Oh_Bother-800x800  Wookie the Chew pieni.jpg

Kuva: www.jameshance.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *