Blogistressistä

P8210028.JPG

kuva: irisihmemaassa

Lempibloggaajiani Lilyssä on Kirjakaupantäti. Tuoreimmassa postauksessaan hän kertoo kirja-ahdistuksesta, eli siitä, miten lukemista odottavat kirjapinotkin voivat ahdistaa, kun elämässä muut asiat vievät voimia. Kirjakaupantädin postaus oli avartava kokemus. Joku muukin tuntee näin! 

Olen jo pitkään tuijottanut ahdistuneena yöpöytäni kirjapinoa. Rakastan kirjoja, mutta nyt lukemisesta on tullut stressi. Mietin jatkuvasti, mistä kirjasta kirjoittaa blogiin. Jos kirja on saatu blogia varten, pitääkö siitä kirjoittaa muita kirjoja ennen? Entä jos tuollaisen kirjan luku tyssää parin ensimmäisen sivun jälkeen, pitääkö siitä silti kirjoittaa? Voinko haukkua kirjan? Voinko jättää sen kesken? Vai onko sitä pakko kehua edes jossain määrin?

Entä silloin kun muu elämä vie ajan ja voimat, eikä aikaa kirjoittamiselle (saati lukemiselle) ole? Lilyn blogibvinkeissä sanotaan, että bloggaamiselle tärkeää on säännöllisyys. Jos en kirjoita säännöllisesti, katoavatko viimeisetkin lukijat? Lukeminen on lähtökohtaisesti aika hidasta. Jos haluaa kirjoittaa uusista, hyvistä kirjoista, blogia ei voi mitenkään päivittää, noh, päivittäin. Onko se ongelma? 

Entä jos luen ihanan kirjan, mutta en vain keksi siitä mitään järkevää sanottavaa? Postaus, jossa lukee ”tämä kirja oli ihana”, ei liene kovin houkutteleva… 

Olen istunut tässä tietokoneen äärellä lukuisia kertoja aloittamalla postauksia. Ne eivät vain koskaan päädy blogiin, koska pääni on täysin tyhjä. Tämä kirja oli ihana koska??? Tämä kirja oli huono koska??? Seuraavassa hetkessä huomaan mieleni olevan jossain muualla. Isän luona sairaalassa, työasioita pohtimassa, miettimässä mistä löytää täydelliset talvisaappaat.

En olisi koskaan uskonut, että kirjablogin pitäminen voisi olla stressaavaa. Mutta niin vain kävi. Minulla on blogistressi. Ensiapuna päätän noudattaa Kirjakaupantädin vinkkiä ja laittaa yöpöytäni feng shuin kuntoon, eli siivota kirjapinot piiloon ja jättää siihen vain yhden, mieltä rauhoittavan kirjan luetttavaksi. 

Mitkä ovat sinun keinosi selättää blogistressi? 

 

 

Kommentit (3)
  1. Oi, kiitos kauniista sanoista – tässä vallan punastuu ja häkeltyy moisesta huomiosta 🙂  Itsellenikin toisinaan on hyvinkin vaikea saada paperille/näytölle niitä ajatuksia mitä jokin kirja saa minussa aikaan.  Joskus jokin kirja on niin ihmeellinen joko negatiivisesti tai positiivisesti että on lähes sanaton.  Toisinaan voisi kirjoittaa vaikka novellin jostain kirjasta 🙂  Kaikki tavat sallittakoon ja joskus voi vaikka kuvatkin kertoa niitä tunteita ja ajatuksia mitä jokin kirja tuo mieleen.  Kirjablogin ihanuus on, että sen ei tarvitse olla kirja-arvioblogi vaan se voi olla ”kaikkea kirjasta”  🙂

  2. Bittiavaruus on hyvä paikka blogitynkien säilömiseen… 😉 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *