Jos juuttuisit kuukaudeksi kirjaan, minkä kirjan valitsisit?

Britanniassa vietetään tänään kansainvälistä kirjapäivää. Niin. Onhan se hassua, että juhlapäivän nimi on nimenomaan World Book Day, jota käsittääkseni juhlitaan nyt kuitenkin vain tuolla Brittein saarilla. Muualla maailmassa sitä kai vietetään hiukka myöhemmin, meille tutummin Kirjan ja ruusun päivänä 23.4. Oli miten oli, kirjoja ei voi koskaan juhlia liikaa... Ja koska World Book Dayn kunniaksi Twitterissä kysellään aivan ihania, on pakko esittää sama kysymys omassa blogissakin. Siispä:

 

Jos juuttuisit kirjaan kuukaudeksi, minkä kirjan valitsisit?

 

Itse haluaisin ehkä Jane Eyren paikalle Kotiopettajaren romaanin, noh, ennen sitä hullu nainen ullakolla -hässäkkää siis. Tai Bridget Jonesiksi Bridget Jonesin paikalle. Mutta mutta... Kysymys ei itse asiassa ole lainkaan helppo, jos ryhtyy pohtimaan, että sitä vain jämähtäisi jonkun kirjan maailmaan, mutta ei kenenkään hahmon paikalle, vaan tapahtumiin mukaan. Haluaisitko siinä tapauksessa Tylypahkaan? Tai kenties sittenkin Anna-kirjojen Prinssi Edwardin saarelle? (joo, ehdottomasti sinne!!) Tai Cranfordiin? Tai Jeevesin ja Woosterin seuraan?

 

 

 

Kommentit

Rimmo (Ei varmistettu)

Tämäpä ei ollutkaan helppo kysymys... Monen kiehtovan kirjan maailma kun on jopa hengenvaarallinen välillä. Tämä huomioon ottaen tuo Jeeves & Wooster kirjojen ympäristössä voisi olla hyvinkin hauskaa ja leppoisaa viettää kuukausi.

Joo, Jeevesin ja Woosterin parissa ei varmasti kävisi aika pitkäksi! ;) Voisi seurata Wooster-paran pakoiluyrityksiä tädin lukuisilta yrityksiltä naittaa tämä jollekin soveliaalle nuorelle naiselle...

Rimmo (Ei varmistettu)

Ainoa vaara taitaisi liittyä siihen, että kartanossa majaillessa joku, joka on erehtynyt huoneesta kävisi puhkaisemassa kuumavesipullon yöllä.

Totta!!!! :D :D :D 

Mariaa
Hömppätaivas

Varmaan joku Sophie Kinsellan kirja, Remember me?, Can you keep a secret? tai I've got your number, tai joku Himoshoppaajista. No aika moneen muuhunkin kirjaan haluaisin juuttua. :D

Nuo houkuttaisivat muakin! :) Ihan hirveän vaikea tosiaan valita, kun vaihtoehtoja on niin monta. Twenties Girl olis hauska myös ;)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hieno kysymys! Jeeves & Wooster tai Anna-kirjat olis tosiaan aika hyviä vaihtoehtoja! :)

Valitsisin kuitenkin ehkä Fitzgeraldin Yö on hellä, jossa hengaillaan Rivieralla ennen kuin siitä tuli liian turistipaikka sitten jonkun Francoise Saganin kirjan, jossa hengataan Pariisissa ja käydään kutsuilla. :D

Oi oi miten hienot vaihtoehdot! Riviera 1920-luvulla olisi kyllä tosi kiehtova! Ja Saganin Pariisi myös! t. nimim. 'Itken mieluummin Pariisissa kuin missä tahansa muualla' ;) 

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

"tai" näköjään unohtui :)

Joo, ei se jaguaari oo tärkeä, vaan Pariisi!

Nimenomaan, jaguaarista ja bussista viis :D , ainoa mikä merkitsee on Pariisi ;) 

Eltsu (Ei varmistettu)

Minä juuttuisin Stephen Kingin (yllätys, yllätys) Duma Key -kirjaan :). Se tapahtuu Floridan saaristossa, hylätyissä huviloissa ja umpeen kasvaneissa entisissä loistopuutarhoissa. Päähenkilö on onnettomuudessa pahoin vammautunut rakennusyrittäjä, joka muuttaa saarille toipumaan, mutta alkaa niin sanotusti nähdä ja kuulla kummia ;).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.