Jos juuttuisit kuukaudeksi kirjaan, minkä kirjan valitsisit?

Britanniassa vietetään tänään kansainvälistä kirjapäivää. Niin. Onhan se hassua, että juhlapäivän nimi on nimenomaan World Book Day, jota käsittääkseni juhlitaan nyt kuitenkin vain tuolla Brittein saarilla. Muualla maailmassa sitä kai vietetään hiukka myöhemmin, meille tutummin Kirjan ja ruusun päivänä 23.4. Oli miten oli, kirjoja ei voi koskaan juhlia liikaa… Ja koska World Book Dayn kunniaksi Twitterissä kysellään aivan ihania, on pakko esittää sama kysymys omassa blogissakin. Siispä:

 

Jos juuttuisit kirjaan kuukaudeksi, minkä kirjan valitsisit?

 

Itse haluaisin ehkä Jane Eyren paikalle Kotiopettajaren romaanin, noh, ennen sitä hullu nainen ullakolla -hässäkkää siis. Tai Bridget Jonesiksi Bridget Jonesin paikalle. Mutta mutta… Kysymys ei itse asiassa ole lainkaan helppo, jos ryhtyy pohtimaan, että sitä vain jämähtäisi jonkun kirjan maailmaan, mutta ei kenenkään hahmon paikalle, vaan tapahtumiin mukaan. Haluaisitko siinä tapauksessa Tylypahkaan? Tai kenties sittenkin Anna-kirjojen Prinssi Edwardin saarelle? (joo, ehdottomasti sinne!!) Tai Cranfordiin? Tai Jeevesin ja Woosterin seuraan?

 

Woke up this morning Raymond Carver.jpg

 

 

Kommentit (11)
 1. Minä juuttuisin Stephen Kingin (yllätys, yllätys) Duma Key -kirjaan :). Se tapahtuu Floridan saaristossa, hylätyissä huviloissa ja umpeen kasvaneissa entisissä loistopuutarhoissa. Päähenkilö on onnettomuudessa pahoin vammautunut rakennusyrittäjä, joka muuttaa saarille toipumaan, mutta alkaa niin sanotusti nähdä ja kuulla kummia ;).

 2. Hieno kysymys! Jeeves & Wooster tai Anna-kirjat olis tosiaan aika hyviä vaihtoehtoja! 🙂

  Valitsisin kuitenkin ehkä Fitzgeraldin Yö on hellä, jossa hengaillaan Rivieralla ennen kuin siitä tuli liian turistipaikka sitten jonkun Francoise Saganin kirjan, jossa hengataan Pariisissa ja käydään kutsuilla. 😀

  1. Oi oi miten hienot vaihtoehdot! Riviera 1920-luvulla olisi kyllä tosi kiehtova! Ja Saganin Pariisi myös! t. nimim. ’Itken mieluummin Pariisissa kuin missä tahansa muualla’ 😉 

   1. ”tai” näköjään unohtui 🙂

    Joo, ei se jaguaari oo tärkeä, vaan Pariisi!

    1. Nimenomaan, jaguaarista ja bussista viis 😀 , ainoa mikä merkitsee on Pariisi 😉 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *