Joululahjavinkkejä kirjojen ystäville

Pähkäiletkö joululahjaa kirjanystävälle? ”Hyvä kirja” olisi varmaan se helpoin vastaus. Kirjapaketti  ilahduttaa kirjanystävää varmasti, mutta tässä muutama muukin idea. Ja mikäänhän ei estä antamasta joululahjaa myös itselleen…

  • Pue kirjanystävä hänen lempikirjaansa

Amerikkalainen Lithographs painattaa ihania kirja-aiheisia tuotteita t-paidoista ja tauluista kangaskasseihin. Tuotteisiin on painettu kirjan (lähes) koko teksti. Valikoimasta löytyy niin Jane Eyre (alla), Emma kuin monta muuta klassikkoa.

 

jane.jpeg

Kuva: Lithographs

Kirja-aiheisia tuotteita löytyy myös Out of Printilta. Heidän t-paitojaan, meikkipussejaan, kangaskassejaan ja lasinalusiaan koristavat kirjaklassikkojen ensipainosten kansikuvat. 

pikkuprinssiteepaitaoutofprint.jpg

Kuva: Out of Print

Out of Print luovuttaa jokaista myytyä tuotetta kohti yhden kirjan Books for Africa -hyväntekeväisyysjärjestölle, joka puolestaan välittää kirjat sopivalle kohteelle Afrikassa. Ulkoasiainministeriön sivuilla kerrotaan, että vuodesta 1988 Books for Africa on lahjoittanut yli 22 miljoonaa kirjaa 45 Afrikan maahan.

  • Ripusta kirjanystävän seinälle hänen lempikirjansa

Brittiläinen Spineless Classics painattaa kirjaimellisesti koko kirjan yhdelle arkille. Alla olevan taulun mitat ovat todellisuudessa 70 x 100 cm. Laadukkaalle paksulle arkille painetun vedoksen voi tilata kehystettynä tai kehystämättömänä. Valikoima on laaja, mukana ovat kaikki klassikot Shakespearen ja Jane Austenin teoksista Harry Potteriin (alla) ja Muumeihin (!). 

 

Harry Potter Philospher Poster low res.jpg

Kuva: Spineless Classics

  • Valmista kirjallinen lahja itse

Loistava vinkki löytyy Koko lailla kirjallisesti -blogista. Kirjabloggaaja sai taannoin lahjaksi canvastaulun, johon on kuvattu hänelle tärkeitä kirjoja. Ihana idea, eikö vain? 

Voit myös teettää kirjanystävälle mukin, jossa on lainaus hänen lempikirjastaan. Sovellettavissa myös elokuva- ja televisio-ohjelmafriikeille ;).

Antamisen iloa! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (5)
  1. Löysin muuten vielä yhden kirjanystävän unelmaverkkokaupan: theliterarygiftcompany.co.uk:ssa myydään kaikkea mahdollista hulvattomista mukeista ihaniin kirja-aiheisiin koruihin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi tekstillä ”Go away, I’m blogging” varustettu muki? 🙂

  2. Ihana lahjavinkkejä! Minäkin haluan ne kaikki itselleni… Onneksi tuo kirjataulu minulla jo onkin. Kiitos linkityksestä, se ilahdutti myös lahjataulun antajia kovasti. 🙂

    1. Ihanaa, jos lahjataulun antajatkin ilahtuivat, ovat nimitttäin kyllä keksineet lahjaidean aivan parhaimmasta päästä. Sellaisen, jossa on sydän mukana ja jossa on todella mietitty, mikä on saajalle tärkeää <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *