JYMYPALJASTUS: J. K. Rowling onkin mies!

Paitsi että ei ole. Mutta uusimman kirjansa Käen kutsu hän on kyllä kirjoittanut miehen nimellä. Miksi?  Noh, The Guardian -lehden heinäkuisen haastattelun mukaan kirjailija halusi ”päästää sisäisen jätkänsä valloilleen” ja nauttia kirjoittamisesta ilman turhia paineita ja etukäteishössötystä.

Kirjan kustannustoimittajakaan ei kuulemma tiennyt käsikirjoitusta lukiessaan sen olevan kirjoitettu salanimellä, eikä olisi koskaan uskonut sen olevan ”naisen kirjoittama”. Jassoo.

Robert Galbraithin todellinen identiteetti onnistuttiin Britanniassa salaamaan noin kolme kuukauden ajan kirjan ilmestymisensä jälkeen (kirja ilmestyi siellä huhtikuussa). Kävin kurkkaamassa kirjan arvosteluja Amazon.comin sivuilla ja siellä joku on vielä heinäkuussa arvioinut kirjan näin: ”kirja on niin hyvin kirjoitettu, että muutaman vuoden kuluessa varmaan paljastetaan, että kyseessä on salanimi, jonka takana on joku tunnettu kirjailija.”

Suomennos ilmestyy Otavan kustantamana lokakuussa, joten vielä en siis pysty itse kirjaa kommentoimaan. Jatkoa seuraa, joten pysykää kuulolla…

Mitä mieltä sinä olet salanimistä? Hyvä idea vai ei? 

 

Kommentit (8)
 1. Missa lie kuplassa ma olen kesani viettanyt kun multa on mennyt koko juttu ohi *nolo*

  Ma en ole viela ehtinyt lukea edes vikoja Pottereita (kun suutuin siita etta Sirius Black kuoli) saatika sitten Casual Vacancya.

   

  1. No on se kiva kun ihminen osaa omaa blogiaan käyttää… Eli jos tämä kommentti nyt julkaistaan kahdesti, pahoittelut!

   Mustakin oli aivan kamalaa kun Sirius Black kuoli, se oli ihana! Casual Vacancyä en mäkään ole lukenut, mutta tämän uusimman aion kyllä ehdottomasti, vaikken yleensä mikään dekkarien ystävä olekaan.

 2. Toisaalta harmittaa J.K.n puolesta, että salaisuus ei pysynyt kauempaa, mutta hyvä, että näinkin kauan! Kirja sai mielestäni todella hyviä arvosteluita ennen paljastusta, joten varmaankin sen itsekin luen jossain vaiheessa. Voin sanoa olevani Potter-fani, mutta ennen kaikkea tykkään J.K.n kirjoitustyylistä ja kielen rikkaudesta. Ehkä tää kirja saiskin mut innostumaan dekkareista enemmän. 🙂

  Kiva blogi! Tai siis oikeastaan kivaa kun joku muukin voi tunnustaa chick litin olevan mahtavaa! 😀 Mun mielestä chick litiä ei vaan arvosteta tarpeeks. Äkkiseltään laskettuna bannerin kuvasta mulla on omassa hyllyssä 11 samaa kirjaa, jonka lisäks oon muutaman lukenu kirjastosta. 🙂

  1. Kiitos Maria S 🙂 Olisi tosiaan ollut hauska, jos tuo J.K:n salaisuus olisi pysynyt pidempään. Joko olet ehtinyt tämän dekkarin lukaista?

   Chick lit on tosiaan ihan mahtavaa, aionkin kirjoittaa siitä tänne pian lisää 🙂 Hauska kuulla, että sulta löytyy paljon samoja kirjoja! Hyvä maku, siis! 🙂

   1. En oo vielä lukenu tota, mutta eiköhän sekin kohta tapahdu. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *