Kavala kirjahylly

Kirjahylly chick lit pieni.jpg

Kirjahyllyssäni on selkeä suunnitteluongelma: sinne ei mahdu tarpeeksi kirjoja. Sieltä ei myöskään koskaan löydä mitään. Erityisen ongelmallista tämä on silloin, kun on saanut kirjan jonka todella haluaisi lukea, mutta ei löydä sitä enää mistään. En kertakaikkisesti ymmärrä mitä on tapahtunut. Onko kirjahyllyni syönyt kirjan? 

Päätin ratkaista kirjahyllyni suunnitteluongelman ryhtymällä mitä villeimpään mariekondomaiseen organisaatio-operaatioon. Pois vain kaikki kirjat joita ei tule koskaan luettua. (Marie Kondon neuvoman onnellisuusaspektin päätin unohtaa. Enhän voinut tietää tekivätkö kirjat minut onnelliseksi, koska en ollut niitä ikinä lukenut.) Onnelllisuuden sijaan päätin turvautua siihen samaan vanhaan neuvoon, joka annetaan vaatteistakin, eli kahden vuoden vinkkiin. Jos en ollut lukenut kirjoista sivuakaan (tai korkeintaan vain sivun tai pari) yli kahteen vuoteen, kierrätykseen vain. Talossamme toimii mitä mainioin kierrätyssysteemi. Kirjat viedään rappuun ja ne katoavat sieltä nopeasti muiden lukutoukkien luettaviksi.

Aloitin siis vimmaisen siivousoperaation. Lopputuloksena hyllyssä on nyt viisi kirjaa vähemmän. Kauhukseni huomasin, ettei tämä valtava lukumäärä ollut tuonut kirjahyllyyni juuri laisinkaan lisätilaa ja mikä pahinta, sitä kadonnutta kirjaa ei löytynyt edelleenkään. 

Minun ei siis auta kuin kirjoittaa teille muista kirjoista. Ja toivoa, että se yksi vielä putkahtaisi jostain esille… 

 

kuva: irisihmemaassa

 

Kommentit (8)
 1. Ymmärrän hyvin tunteesi Jenny Colganin kirjaa kohtaan…. itsekään en ole edennyt vuoden lukemisen jälkeen muutamaa sivua pidemmälle. Mikä on outoa, kun oli mun lempikirjailijoita ja siltä on tän kyseisen teoksen jälkeen ilmestynyt jo kaksi lisää! Jotenkin on vähän ”surullinen” olo. Että mitä mulle on tapahtunut, etten enää saa sen kirjoja luettua? 🙁 Kahdeksan kirjaahan on jo lupaava alku ;). Mä kuskasin muutaman kirjan taas tuonne meidän aulaan. Kun kävin katsomassa, sieltä oliat kadonneet kaikki muut paitsi pari suomalaista chick litiä…. Hmm…. 

  Sophie Kinsellan kirjojen uutisoinnissa mua häiritsee se, että jo ilmestyneiden Himoshoppaajien uusia pokkaripainoksia mainostetaan ”uutuuksina”. Siltä on nyt ilmestynyt tuo ”My Not So Perfect Life”. Joko olet lukenut? 

  1. Tuo Golgan on niin jännä juttu kun en osaa edes sanoa mikä siinä ei nappaa. Kirjoitustyyli? Juoni? Vähän kaikki varmaankin. 

   Äh, meni kirjasarjat sekaisin, tarkoitin siis juuri tuota My Not So Perfect Life:a. En ole vielä lukenu, mutta kiinnostaa kovasti, koska muut Kinsellan ei-Himoshoppaajat kuuluvat lemppareihini. Odottelen josko se joskus ilmestyisi lähikirjakaupan hyllyyn. Tosin uhkaavasti on siellä vieraskieliset pokkarit harventuneet. Hieman pelottaa meinaavatko jättää noin huonoksi valikoiman kuin tällä hetkellä.

 2. Vähän sama homma, itsehän kylläkin olin ajatellut että täytyy hommata lisää hyllyjä. 😀 Tosin lahjoitin syksyllä muutaman kirjan pois, pääsinköhän huimasta kahdeksasta kirjasta eroon. Muutama muukin voisi olla jo lähtökuopissa, esim. Jenny Golgan joka on vieläkin kesken, yli vuoden jälkeenkin. Mutta mä taistelen sen ensin loppuun…

  Uusi Himoshoppaajakin on tulossa, vai liekö jo ilmestynyt ainakin briteissä? 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *