Keski-ikäinen Harry Potter seikkailee J.K. Rowlingin novellissa

pottermore_jkimage001_230611pieni.jpg

Kuva: (c) pottermore

No ei auttanut alasjo, ei komennu, eikä edes näkyvillium -loitsu. Mikä saattoi tietysti johtua siitä, etten ole velho, vaan ihan tavallinen jästi. Järisyttävällä tavalla alkoi kuitenkin päivä, kun luin Hesarista, että J. K. Rowling on kirjoittanut nettisivuilleen novellin aikuisesta Harry Potterista. Kyseessä on siis Rita Luodikon Päivän profeettaan kirjoittama lehtijuttu, jossa hän ruotii huispauksen vuoden 2014 maailmancupin VIP-katsomoon saapunutta Harrya uskollisen ironiseen tyyliinsä. 

Pakkohan tuo juttu oli päästä lukemaan. Mutta kun on itse keski-ikäinen ja kenties jo hivenen harmaantunut ihminen, niin voi kuulkaa ei sen novellin esiin kaivaminen todellakaan sujunut yhtä näppärästi kuin cornwallilaisten ilkiöiden pako häkeistään. Ei vaiskaan. Taisin sählätessäni muistuttaa pikemminkin alati koheltavaa Gilderoy Lockhartia kyllä. Siis haloo, miten monta nettisivua sillä J. K. Rowlingilla oikein on?! Ihan vain meidän keski-ikäisten, jo hivenen harmaantuneiden jästien kiusaksi? Tällä kertaa kyse ei siis ollutkaan kirjailijan omista sivuista (www.jkrowling.com), vaan pottermore -sivuista (www.pottermore.com). Jonne siis pitää rekisteröityä, keksiä joku näppärä salasana ja kaikkea. Sitten kaikki menee  noin kolmeen ensimmäiseen kertaan myttyyn koska ei ole juonut tarpeeksi kahvia, näppärän salasanan keksiminen kahvitta on vaikeaa, eikä osaa taikoa. Kun vihdoin ja viimein onnistuu kirjautumaan sisään niin kas, huomaa saaneensa muutaman harmaan hiuksen lisää (voisikohan tukantuuhennusloitsua soveltaa itseensä?), kahvikuppi on (jälleen) tyhjä ja tekee mieli parkua kuin alruuna.  

Mutta asiaan. Lehtijutussa Rita Luodiko siis ruotii keski-ikäistä, hivenen harmaantunutta huispausmestariamme kirjoista tuttuun tyyliin. (Kysymys: jos Harry on nyt 34-vuotias, niin minkä ikäinen on Luodiko? Eikös hänen pitäisi olla jo lähempänä eläkepäiviä? Mutta vannoutuneet toimittajat eivät varmaan malta lakata kirjoittamasta edes silloin…) Pyöreitä rillejäänkin Harry vielä käyttää. Ne sopivat Ritan mielestä tosin paremmin ’tyylitajuttomalle 12-vuotiaalle’. Toinen arpikin Harryn kasvoihin on ilmestynyt… Lieneekö vaimo suutahtanut ja kironnut siippansa kesken perheriidan? Rita pohtii. Entä mitä kuuluu Ronille, Hermionelle, Lunalle ja muulle Albuksen kaartin porukalle? Pakollista luettavaa Harry Potter -faneille, sanoisin.

Joko kävit lukemassa? 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (16)
 1. naninaninani
  10.7.2014, 16:29

  Kaveri laitto uutisesta linkin ja rekisteröidyin heti Pottermoreen (miksi se oli tehty niin vaikeaksi??
  En kyllä saanut Rowlingin tekstistä mitään uutta irti. Samaa asiaa tuli jo viimeisen kirjan kaameassa lopetuskappaleessa. (Onko täällä muita, joiden mielestä lopetus on niin imelä ja korni että oksat pois?)
  Mutta pitää seurata aina välillä Pottermorea, josko sinne ilmaantuisi kiinnostavia, ja helpommin ”lähestyttäviä”, tekstejä.

  1. No mä taas just tykkäsin vikasta kappaleesta! Mä kaipaan aina jotain ”lisää”, jos kirjasarja(t) loppuu, eli että saa tietää mitä tapahtuu jälkeenpäinkin : D

   1. Tuo vika kappale tosiaan varmasti jakaa ihmiset aika lailla, eli osa lukijoista varmasti nimenomaan kaipasi sitä, että sai tietää, ”miten sitten kävi”. Onhan se kamalaa, että koko kirjasarja ylipäänsä loppui… 😉

  2. Huojentavaa kuulla, etten ole ainoa, joka koki Pottermoren rekisteröitymisen öh, ”hivenen” ongelmalliseksi (lue: hermot oli mennä… ;)) Kuoleman varjelukset olisi toiminut erinomaisesti ilman sitä lopetuskappalettakin. Varsinainen tarina päättyy mielestäni todella hienosti viimeistä kappaletta ja loppulausetta myöten (I’ve had enough trouble for a lifetime). Tuntuu, että se jotenkin vesittyy kun sitten tuleekin vielä semmoinen aika lailla tyylistä poikkeava ”TADAA, but there’s more!” pläjäys. Mutta ymmärrän kyllä, että osa lukijoista taas varmasti tykkää tuosta oikein kovasti ja nimenomaan halusi tietää, mitä kirjan hahmoille aikuisena tapahtui…

 2. Nyt kävin! Ja Potter-kirjojen parissa kasvaneena (ja hirveänä fanina tietysti) oli mielestäni teksti aika neutraali, tekstin loputtua oli fiilis lähinnä ”okei”. Teksti olisi melkein voinut olla lähes kenen tahansa kirjoja lukeneen kirjoittama. Odotin ehkä enemmän! : D

  1. Haluaisitko silti, että tällaisia ”Potter-päivityksiä” tulisi lisää, vai toivoisitko, että Rowling jättäisi aiheen jo sikseen?

    

    

   1. No kyllä oikeastaan! Olisihan minulla kuitenkin mahdollisuus olla lukematta niitä, jos tuntuisi ettei saa itse irti mitään : )

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *