Kirjabloggaaja nolona: mikä kansainvälinen kirjapäivä?

Kuva: (c) Bob Denelzen / Dreamstime Stock Photos

Apua. Taidan olla Todella Huono Kirjabloggaaja. En nimittäin tiennyt viime keskiviikon (6.4) olleen UNESCOn Kansainvälinen kirjapäivä

En tietäisi sitä vieläkään, jos en olisi mennyt keittämään itselleni äsken kahvia. (Kyllä,valmiina vihkimään sen voittamani chick lit-mukin vihdoinkin käyttöön). Kauhistuneena huomasin kahvin olevan loppu. Ärtyneenä palasin takaisin tietokoneelle. Jotain piristystä oli keksittävä (maanantait eivät ole vahvimpia puoliani). Niinpä päätin kurkata chick lit-kirjailija Tasmina Perryn nettisivuja, jonka kirjan The Proposal olen juuri aloittanut. Ja voilà - kirjailijan postauksesta selvisi tällainen tapahtuma. 

Joskus kahvin loppumisesta voi siis koitua jotain hyvääkin, sillä nyt kerron UNESCOn kirjapäivästä teille, nolona ja myöhässä, mutta siinä toivossa, ettei joku muukaan olisi siitä vielä kuullut. Tapahtuman tarkoituksena on siis juhlistaa kirjoja, kirjailijoita, kuvittajia ja ennen kaikkea lukemisen iloa.

Tasmina Perryn mukaan Britanniassa juhlapäivää vietettiin pukemalla lapset koulupäivän ajaksi lastenkirjaklassikon hahmoksi. (Kirjailijan poika pukeutui Dumbledoreksi.)

Keneksi kirjallisuuden hahmoksi sinä pukisit itsesi tai perheesi?

Ja chick lit-faneille bonuskysymys: keneksi chick lit -hahmoksi pukeutuisit? 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

En minäkään ollut koko päivästä ikinä kuullutkaan ja tuskin olemme ainoita lukijoita, jotka eivät ole päivästä kuulleet. Aika erikoista, ettei päivää vaikka hyödynnetä jotenkin opetuksessa (tai ei ainakaan minun opetuksessani ole ikinä hyödynnetty).

Pukeutuisin Potter-kirjojen Hermione Grangeriksi, koska hän on suurin kirjallinen samaistumiskohteeni ja päivä noidaksi pukeutuneena olisi varmasti kiva.

Kiitos kommentistasi! Kävin tässä välillä lukemassa aiheesta UNESCOn sivuilta ja selvisi, että päivä on viralliselta nimeltään Kansainvälinen kirjan ja tekijänoikeuden päivä, jota vietetään maailmanlaajuisesti vasta 23.4. Kyseessä on kuin onkin siis meillä paremmin Kirjan ja ruusun päivänä tunnettu tapahtuma! 

Britanniassa UNESCOn juhlapäivä tunnetaan World Book Dayna ja siellä sitä juhlitaan muusta maailmasta poiketen jo 6.4, eli Tasmina Perryn blogissaan mainitsemana päivämääränä. Huh, en olekaan ihan niin tohelo kuin kuvittelin. Kaikkea sitä oppii, kun vanhaksi tulee ;). 

Joka päivä noidaksi pukeutuminen olisi varmasti hauskaa, ja Hermione on mainio hahmo! Itse haaveilen päivästä Scarlett O'Harana tai Elizabeth Bennetinä. Ne puvut, ne kampaukset... ;) 

 

Annami (Ei varmistettu) http://annaminunlukeaenemman.blogspot.fi

Aa, no tämä selventääkin. Kirjan ja ruusun päivän tiedän tietysti. Erityisesti päivästä on jäänyt mieleen, kun jonakin vuonna lapsuuteni lähikirjastossa jaettiin lainaajille ruusuja. :)

Tuossa edellissä kommentissa piti sanomani, että britit viettävä kyseistä päivää 6.maaliskuuta, eikä huhtikuuta. :D Mutta kun ei voi olla sähläämättä, niin ei sitten...

Briteissä päivää vietetään muita aiemmin kuulemma siksi, että 23.4 on Englannin suojeluspyhimyksen, Pyhän Yrjön päivä. 

Ihana idea tuo, että lainaajille ruusuja! Tuo brittien tapa pukea lapset kirjallisuuden hahmoiksi on mielestäni aivan mahtava myös. 

 

 

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kirjan ja ruusun päivää odotellessa siis! Chick lit -hahmoista valitsisin varmaan klassisen, Bridget Jonesin =)

Juuri näin! Jännä nähdä, kuka on tämän vuoden "Ruusukirjailija". Minäkin chick lit-hahmoista Bridgetin valitsisin ;).

Kommentoi