Lauantain lukupäivän vaikea valinta: Star Warsia vai Aleksis Kiveä?

star wars reads day BB8.jpg

 

Niinpä niin. Suomessa vietetään tänään sekä Aleksis Kiven että suomalaisen kirjallisuuden päivää, minkä kunniaksi olisi tietysti hyvä valita lauantain lukukirjaksi joku suomalainen kirja. Miksei peräti päivänsankarilta itseltään?

Muualla maailmalla tänään vietetään kuitenkin kansainvälistä Star Wars -lukupäivää – tai pitäisikö sanoa Luke-upäivää? Star Wars Reads Dayn tarkoituksena on paitsi koota intohimoisia Star Wars-faneja yhteen hauskojen tapahtumien merkeissä, myös innostaa niin lapsia kuin aikuisia lukemaan enemmän.

Ja jos näiden leffojen yhdistäminen lukemiseen tuntuu äkkisiltään hieman kaukaa haetulta (noh, luetaanhan leffoistakin tietysti tekstitys…), niin leffojen lisäksi myös Star Wars -kirjoja on olemassa hurja määrä ja lisää niin romaaneja, sarjakuvia kuin tietokirjojakin ilmestyy kovaa vauhtia ennen kuin Force Awakens saa ensi-iltansa 18. joulukuuta. (Eräät ehkä laskevat jo päiviä. Niitä on muuten 68.)

Star Wars Reads Dayhin osallistuu useita tuhansia kirjastoja ja kirjakauppoja ympäri maailman. Suomesta en äkkisiltään mitään lukupäivään liittyviä tapahtumia kuitenkaan löytänyt, mikä kyllä hiukan harmittaa (purkaa vaivihkaa Prinsessa Leia-kampauksensa).

Mutta jos perheestäsi löytyy elokuvasarjan pienempiä tai isompia faneja, niin mikään ei tietenkään estä järjestämästä sen kunniaksi jotain kivaa itse, kuten vaikkapa Star Wars -leffavisaa tai leffojen parhaimpien repliikkien siteeraamista (tyyliin kuka muistaa ne parhaiten ulkoa?). Kirjastosta tai kirjakaupasta voi käydä vilkaisemassa, josko sieltä löytyisi jotain teemaan liittyvää luettavaa, ja mikäänhän ei tietenkään kruunaa päivää paremmin kuin leffatrilogian (huom. trilogian, unohdetaan nyt ne kammottavat uudemmat osat) katsominen. Ja jos Star Wars (miksi ihmeessä sen nimi piti muuten Suomessakin muuttaa englanninkieliseksi? Mitä vikaa oli vanhassa kunnon Tähtien sodassa?) ei yhtään nappaa, niin mikäs estää viettämästä vaikkapa Aleksis Kiven päivää samantyylisilllä tapahtumilla? Ettäs mitkä olivatkaan seitsemän veljeksen nimet ikäjärjestyksessä? 😉

Jaa mitenkä minä nyt sitten aion tämän kauantaisen lukupäiväni viettää? Uppoutumalla Antto Terraksen hillittömiä naurupyrskähdyksiä aiheuttavaan kirjaan Stockmann Yard (arvostelu tulossa myöhemmin) ja kruunaamalla lukuhetken juomalla lattea R2 D2-mukistani (täh, sanoinko oikeasti noin, eihän minulla nyt sellaista…) 

 

star wars reads day.jpg

Kuvat: www.starwars.com

 

 

 

 

 

 

Kommentit (3)
  1. Hihhei! Täällä on joitakin 10 – 12 -vuotiaita innokkaita uuteen Starwars-leffaan :D. Englantikin alkaa jo sujua.

    1. Joo, hyvä, että meitä on kaikenikäisiä! 🙂 (Innokkaimmin tuota leffaa taitavat odottaa sellaiset viisikymppiset miehet, jotka katselivat Force Awakensin traileriakin kyynelsilmin 😉 (Oltiin sellaisessa tapahtumassa, missä se näytettiin ekaa kertaa). Heitä  katsoessa tunsi onneksi itsensäkin vielä aika nuoreksi, heh  😉 t. itsekin kyseistä traileria katsoessa mahdollisesti ehkäpä pari kyyneltä vaivihkaa tirauttanut…. 😉

  2. Kolme Eläköön-huutoa Prinsessa Leialle ja hänen kampaukselleen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *